Ga naar inhoud


Ontvangst bij slecht weer.


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb een HSS 1000 met AC3 patch, een Triax 80 en een monoblock. Als het onbewolkt is heb ik een prima ontvangst, zowel Astra als Hotbird signaal 73% en kwaliteit 98%. Zogauw de lucht een beetje betrekt (het hoeft dan nog niet eens te regenen) valt het signaal terug naar 54% en de kwaliteit naar 10%. De schotel is heel goed vastgezet en heeft geen speling. De aansluiting van de connector op de LNB heb ik goed afgetaped, daar kan geen vocht bij komen. Ook al beide connectoren opnieuw bevestigd, ander coaxkabel gebruikt, probleem blijft. Verder zijn er geen obstakels die het signaal kunnen storen. Heeft een Hyundai zo'n beroerd slecht weer reserve?Wellicht dat een grotere schotel uitkomst biedt, maar een 80 cm moet toch voldoende zijn? Iemand nog tips of soortgelijke ervaringen?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb zelf thuis ook een hyundai, geen monoblock maar 2 lbn's en een diseqc switch maar ik heb bijna altijd gewoon beeld. Alleen als het echt hard regent wil het beeld wel eens wegvallen. Verder ook een 80 cm schotel. Misschien ligt het toch aan het monoblock?

 

Ik las trouwens net hier de post van lookie die een soortgelijk probleem heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo tobyman weet je zeker dat er geen bomen in de buurt staan . staat je schotel maximaal uit gericht dan moet het goed zijn .anders een andere lnb proberen .als dan niet helpt ontvanger ergens anders uit proberen. dacht ik suc 6

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb ook een 80 cm triax schotel met een disqswitch en heb helemaal geen problemen ook niet erg slecht weer ,ik denk zelf dat er bomen bij jou in de buurt het verstoord of een anderen lnb ,een monoblok wou ik kopen maar hebben ze zwaar af geraden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb gisteren met van Hunen gebeld. Daar heb ik de mededeling gekregen om de aarde te checken, te letten op vochtafzetting bij de lnb's en in de kabel.

Dat heb ik inmiddels gedaan en heb nog steeds dezelfde problemen.

 

Ik moet wel melden dat de problemen erger geworden zijn nadat ik de kabel heb verlengd.

 

Feit blijft dat de combinatie Hyundai | monoblock al vanaf het begin problemen heeft gehad met schakelen tussen Astra en Hotbird.

 

Ik kan dus niet zeggen of het monoblock kapot is of dat de Hyundai icm het monoblock een foute combinatie is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor jullie tips, ik probeer morgen een single LNB uit, met een nieuw stuk coax en een andere funcard, kijken of dat wat uitmaakt. Er staan geen bomen of huizen in de buurt die het signaal kunnen blokkeren. Ik heb ook nooit problemen gehad met het switchen tussen Astra en Hotbird. Ik denk zelf dat het monoblock niet helemaal joppe is. Ik laat het nog wel ff weten hoe het is afgelopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Tobyman

 

Ik kan je melden dat ook ik heb lopen kloten om zowel een Digistar als BrainWave monoblock icm hyundai aan de praat te krijgen. Beeld van beide satellieten kunnen ontvangen, maar nooit samen als een goed werkend geheel.

 

Maar met een single LNB gaat het 100% zeker lukken, neem dat nu maar van aan. Je hoeft daarvoor je kabel en funkaart echt niet te vervangen!!!

 

Veel succes,

 

JD

 

PS Mijn hyundai is niet ge-aard, wellicht dat daarom die Disque switch van mijn monoblock niet geod werkt!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met een 60 cm schoteltje en een digistar monoblock geen probleem,

tot ik de kabel ging verlengen en de schotel een meter of 6 verder op ging plaatsen... De kwaliteit ging terug van 98% naar 65 tot 70 % en het wegvallen van het beeld, maar alleen bij de nederlandse zenders. Andere zijn nog steeds met 98 % kwaliteit binnen te krijgen. Het vervangen van de monoblock met een enkele lnb levert echter weer een kwaliteit van 98 % op, bij die zelfde nederlandse zenders. Iemand een leuke tip?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een speigelantenne heeft een bepaalde opbrengst, maar die is verschillend voor de frequenties.

Hoe hoger de frequentie deste lager de opbrengst.

bij een goed merk is dat makkelijk 1 dB.

De afstand tov het midden (LNB) van de spiegel heeft ook degelijk een invloed. Een dualfeed verliest snel ook nog eens 1 dB aan signaal door het niet centrisch in de parabool kijken.

De houders van monoblokken zitten midden centrisch voor de parabool waardoor de tweede (LNB) kop echt op 6 graad een maximaal verlies heeft. In vergelijking met een dualfeed met twee losse LNB's die alle twee de helft hebben bij optimale uitrichting dus 0,5 dB verlies.

De kabel en F-connectoren moeten zoweinig mogelijk slijtage hebben en of verwering om weinig verlies te leveren.

Een Sat-Coax moet van 90 dB type zijn om optimaal door te geven, nogmaals met zo weinig mogelijk verlies.

Als je ergens bespaard hebt, of het is oud en verweerd alsook de kabel was van mindere kwaliteit kan dat gebeuren dat je zenders wegvallen.... en zeker als je onder de aanbevolen grens zit met de spiegeldiameter voor een dualfeed.

 

tel uit je verlies

1+1+(afstand/dBkabel) "de laatste ben ik niet helemaal zeker van" maar een verlies van 3 dB betekend half de signaalkwaliteit en vice versa.

 

Mijn Force geeft bij de zwakste zender een 48 dBm aan en laat dan een prima beeld zien. Bij stortbuien zakt dat onder de 35 dBm en heb ik groene visjes....gelukkig zijn er dat maar drie zenders, twee nederlanders en een italiaan bij Astra en Hotbird. De sterkste zender geeft 84 dBm aan en heeft nimmer problemen.

 

daar kan het dus allemaal mee te maken hebben

 

<small>[ 14-05-2002, 00:58: Bericht gewijzigd door: tonskidutch ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

FF een update, dinsdagavond ben ik uren aan het pielen geweest, ik had weer een signaal van 54% en een kwaliteit van 10%. Andere zenderlijst en patch erin (eerst de originele firmware en toen de maart patch), kabel doorgemeten, ander kaartje, nog steeds 54/10. Woensdagochtend nog ff checken en verdomd ik had een signaal van 74% en een kwaliteit van 98%! 's Middags in mijn pauze naar huis om te controleren nog steeds 74/98, prima beeld en zappen tussen Astra en Hotbird gaat ook pijnloos. Ontvanger een paar keer helemaal uit en aan gezet, en nog steeds 74/98. Ik probeer het 's avonds na mijn werk weer en hij staat GODVERDOMME weer op 54/10!!! Ik heb hem daarna weer een aantal keren uit en aan gezet, geen resultaat. De schotel hangt muurvast en heeft geen speling. Vanochtend weer gekeken, "gelukkig" 54/10. Ik vind het nu wel heilig, ik heb mijn ontvanger meegegeven aan Noisy, hij gaat hem nu testen. Als hij geen probleem ontdekt probeer ik het nog met een single LNB(kon er nu niet 1 regelen om te testen) helpt dat niet dan gaat de bak retour leverancier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb me eens laten vertellen dat je ook nog te veel signaal kunt hebben. Volgens de tekst en uitleg die ik erbij kreeg lag dat aan het brandpuntsafstand. (afstand kop -> schotelblad). Het lijkt erop dat het weer de boosdoender is in jouw geval. Stel dat het ding optimaal afgeregeld is met slecht weer en daarna wordt het mooi dan kan er zoveel signaal komen dat je een oversignaal krijgt.

 

Nogmaals, heb ik gehoord bij een lokale satboer maar weet niet of dit een fabeltje is. Kan iemand dit bevestigen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet of jouw verhaal een fabeltje is of niet, maar het gaat in ieder geval niet voor mij op. Check mijn eerste posting maar, ik dacht aanvankelijk alleen problemen te hebben bij slecht weer. Later kwam ik erachter dat het daar niet aan lag. In ieder geval dank voor je reply.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb dit probleem ook gehad met 2 lnb's en disqswitch met Triax 80 schotel met dubbelehouder van Triax.

 

Het probleem was doordat de muurbevestiging niet 100 % loodrecht was je tussen de 70 en 80 % blijft hangen met je ontvangts en dan met slecht weer geen ontvangst of 's avonds wat later op de avond Canaal rood en blauw weg vielen.

 

Ik ben toen opnieuw mijn wok aan het uitrichten geweest en toen ik ook de bevestiging had verandert zodat de lnb's niet meer scheef tenopzichte van de grond stonden werdt mijn onvangst boven de 90% en heb sinsdien geen last meer van geen ontvangst.

 

Mischien heb je hier iets aan. <img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk eens of er een luguster heg of een dak met galzuurde pannen in het zicht is.Dit kan enige form van reflexie's geven t.o.v. je schotel. Het klinkt mischien een beetje raar,maar die ervaring heb ik menig maal gehad. Je kan proberen om je schotel iets verplaatsen. Ook berken bomen geven meestal problemen en ze hoeven dan nog helemaal niet zo hoog staan. Een berkenboom zit namelijk vol met water en kun je bekijken als een scherm.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Tobyman

 

Voorkomend probleem bij monoblocks is dat er zomaar geschakeld wordt naar een andere kop (middels DISeqC puls). Als je naar de Astra kijkt, kan plotseling naar de Hotbird worden geschakeld waardoor je naar de verkeerde satelliet kijkt.

 

Ik heb zelf ook wel eens dat het beeld zwart/blauw wordt en als ik dan kijk naar de signaalsterkte staat deze ook onder de 20%. Bij mij helpt dan even heen en weer zappen. Bij jou dus niet.

 

Dat schakelen gebeurt natuurlijk niet zomaar. Het zou kunnen liggen aan de LNB's (kapot), aarde en/of vocht. Vergeet niet dat je digitaal bezig bent en met hoge frequenties werkt, zeer gevoelig allemaal.

 

Zie 'langzaam zwart' artikel, daarin staat ook e.e.a. vermeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...