Ga naar inhoud


HSS1000 + Monoblok = Probleem ?


Gast

Aanbevolen berichten

Configuratie:

-Maagdelijke Hyundai HSS1000 met originele software (105CE)

-Monoblok 6 graden Astra/Hotbird (Humax)

-Triax 88 cm.

 

Probleem:

Als ik mijn ontvanger NA LANGERE TIJD (>12 uur) van STANDBY op ON zet (schakelaar voorzijde) dan krijg ik de melding 'Slecht of geen signaal'. Als ik kijk bij de antenne-instellingen dan zie ik waarden van 30% resp. 10%. Alle instellingen

zijn verder zoals eerder ingesteld. Schakel ik de ontvanger uit en weer aan m.b.v. de hoofdschakelaar aan de achterkant, dan is alles weer OK (70% / 98% op beide sat's.)

Bij een korte standby tijd (bijv. 30 min.) is er niets aan de hand.

 

Om wat meer inzicht in dit probleem te krijgen heb ik een Satfinder aangesloten, gewoon tussen LNB en ontvanger. Vanuit een correcte werking (ontvangst OK) de Satfinder afgesteld op meteruitslag 8. Daarna de ontvanger op standby,

12 uur wachten, en dan weer op ON.

 

Mijn bevindingen:

-Ontvanger meldt zoals verwacht 'Slecht of geen signaal'.

-Satfinder geeft aan niets te ontvangen (meteruitslag 1).

-LNB krijgt wel voeding (14/18V afh. van polarisatie), te zien op schaalverlichting van de Satfinder.

-Via menu Installatie-->LNB instellingen zet ik de voeding van beide LNB's uit en weer aan. Geen effect.

-Hoofdschakelaar uit en weer aan: alles OK, wel met lagere waarden, maar dit komt waarschijnlijk door de aangesloten Satfinder.

 

Mijn vragen: heeft iemand een verklaring voor dit probleem? Zit het probleem in de ontvanger of in het monoblok?

Waarom ontstaat het probleem pas na een langere standby-tijd?

Suggesties welkom. Alvast bedankt voor jullie reakties!

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 47
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

ja precies ik heb dus het zelfde probleem.lookie is er mee bezig om het probleem bij mijn te verhelpen maar hij is er nog niet uit vind het trouwens super van hem dat hij mijn helpt daar wil ik hem nog wel even hier bedanken ,als ik iets meer weet (of lookie reageerd op dit bericht )hoor je meer.

gr. <img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nieuwste patch met flash 3.8 en laatste codes werkt dus niet (reeds geprobeerd bij Brizio).

 

Ik ben nog steeds overtuigd dat het wegvallen van het signaal komt doordat er per ongeluk een signaal over de coax gaat dat ervoor zorgt dat de DISeqC sturing reageert. Als je op de Astra naar bijv NED1 zit te kijken is het mogelijk dat er een DISeqC puls wordt gegenereerd zodat deze reset naar 1 en dat is de Hotbird. Weg signaal.

 

Mogelijk dat de oplossing zit in een of een combinatie van de volgende punten:

- het aarden van de tuner

- het stuk coax dat zich buiten bevindt mag niet in het water liggen

- Aansluiting coax op monoblok mag geen vocht in komen (evt afschermen met tape)

- Monoblok dient recht te hangen

- Bevestigingspaal dient loodrecht te staan/hangen

- Plaats van Astra lnb is links als je voor de schotel staat (kant van de lnb). Ik heb gezien dat deze bij Brizio aan de andere kant hangt (ja, loop maar even naar buiten om te kijken...).

 

Greetz.

Link naar reactie
Delen op andere sites

volgens mijn moet de lnb voor de hotbird in het midden van de schotel zitten omdat deze met een zwaker signaal werkt ,astra is veel sterker dus deze mag uit het midden zitten,ik had het anders gemonteerd en toen werkte alleen de astra en geen hotbirt.

maar nu terug naar het probleem waarom doet ie het niet na twaalf uur ? je moet de decoder uit en aan zetten aan de achter kant het lijkt wel of je hem eerst moet reseten terwijl als je hem 2 uur standby zet en je zet hem aan werkt hij gewoon.(gebeurd er iets in de decoder of zo na een paar uur) als je hem aan laat staan wat ik heb gedaan vannacht werkt het gewoon ,dit is raar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@All

 

Lookie, heeft een aantal punten omgesomd waar het eventueel aan kan liggen dat de hyundai 1000 niet wil werken icm een monoblock.

 

Tot ergenis van mijn vriendin en mezelf, heb ik uren zo niet dagen buiten gestaan om de schotel te verhangen, verdraaien, monoblock ondersteboven en weer terug, astra kop in houder dan weer hotbird kop in houder, ander merk monoblock enz.. Bijna heel de handel weer terug gebracht maar gelukkig toch nog met een single LNB geprobeerd! Daarom wil ik even op het lijstje van Lookie, met mogelijke oorzaken, reageren!

 

Natuurlijk moet het Monoblock zo recht hangen, maar mijn idee is dat dit toch niet zo heel nauw komt. Met andere woorden, als hij op het oog waterpas hangt lijkt me dit al meer dan voldoende. Zelfs al zou dat ding ietswat scheef hangem, is het signaal wat minder sterk.

 

Het aadren van de Tuner, dit lijkt me wel een belangrijke en heb ik in mijn monoblock experimenteer fase helaas niet uigeprobeerd. Hier kan ik me namelijk wel iets bij voorstellen ivm met het foutief switchen van de DISeqC.

 

Als de aansluiting op monoblok vocht bevat maakt alles kortsluiting en dan schakeld de Hyundai zichzelf elke keer weer uit. Nog wel de vraag of dit als zodanig geconstateerd wordt. Maar de verkoper noemde dit feature. Dus ook als de coax kabel kosrtsluiting maakt (buitenmantel raakt koperen binnen kern).

 

Ook voor het bevestigingspaal geld dat deze zo recht mogelijk dient te hangen, maar bij een beetje wind wiebelt de schotel al heen en weer en heb je ook geen last van wegvallend beeld. Ook hier geldt natuurlijk, als het maar zo recht mogelijk hangt, is het al goed. Hoe rechter hoe beter natuurlijk.

 

Aan welke kant de astra kop of Hotbird kop zit maakt niet uit. Alleen Als je schotel op Astra uitricht (astra kop in houder) is het hotbird signaal zwakker. Maar richt je de schotel op Hotbird uit (hotbird kop) in houder. dan wordt het astra signaal zwakker. Maar de in de regel wordt hij dan op de Hotbird uitgericht. Monoblock met F-connector aansluiting naar beneden en rechter kop in houder (Als je naar de schotel kijkt).

 

Maar geloof mij dat deze zaken het niet zijn, op wellicht het aarden van de tuner na dan. Daar durf ik niets over te zeggen. Mijn vermoeden wordt steeds meer bevestigd door alle problemen met monoblock op de diverse forum. Mijn vermoeden is gewoon dat die DISeqC switch niet werkt icm de Hyundai.

 

Wat ik nog wel wil weten van de mensen die zeggen een MONOBLOCK icm HYUNDAI werkend te hebben, of zij de tuner geaard hebben. Laat het mij en wellicht een ieder dit weten.

 

Groeten en hopelijk komen we er nog eens uit met dat monoblock gebeuren. Ik heb hem nog steeds hier in de kast liggen maar zou o zo graag dat ding werkend aan mijn schotel hebben hangen.

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb inderdaad het zelfde probleem. de omschrijving klopt totaal. wel heb ik geprobeert om de decoder te aarden. ook dit mocht niet helpen.

 

ik erger me er echt <img border="0" title="" alt="[Roll Eyes]" src="images/icons/rolleyes.gif" /> groen en geel <img border="0" title="" alt="[Roll Eyes]" src="images/icons/rolleyes.gif" /> aan en overweeg om mijn decoder te gaan vervangen voor een hummie. heeft iemand een oplossing want dit gaat zo echt niet langer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb sinds gisteren avond een andere zenderlijst geladen ,en vanmorgen aan gezet en hij deed het gewoon,dus nu ga ik het een paar dagen testen en kom dan terug op dit onderwerp meschien licht het aan de zenderlijst.

gr. <img border="0" title="" alt="[Confused]" src="images/icons/confused.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Confused]" src="images/icons/confused.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo allemaal.

ik heb gehoord dat je met een dubbele aan elkaar

zittende kop problemen kunt krijgen met ontvangen

van hotbird en astra.men zegt dat je dit kunt oplossen door twee losse koppen te nemen met een houder voor twee koppen.dan moet probleem opgelost zijn.

succes

 

marcel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Precies zoals Marcel zegt, ik heb dezelfde problemen gehad met een monoblok, standaard schotel en hss 1000 ir. Dat ding terug gebracht en 2x enkele (Humax) LNB's geplaatst, gelijk een Triax schotel meegenomen.

Alles gaat perfect. Hetgeen ik moets bijbetalen , ca € 40,= weegt niet op tegen de ergenis die ik heb gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad,wat een ergenis zo'n monoblock.

Ik heb uren op de caravan gestaan,en maar vragen....en nu?en nu?en nu?

Steeds weer een tikkie maar niks geen hot bird.

We hebben het hele zakie nog in het weiland naast de camping geplaatst en met de mobiele telefoon weer het zelfde verhaal;en nu?en nu?en nu?

Dat ding(1000ir) bleef maar op 1% staan.

Alleen die astra werkt er wel perfect op.

Als die 2 losse lnb's wel goed werken ga ik ze morgen gelijk halen en ik zal dan in deze zelfde topic mijn verslag doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb reeds een paar suggesties gegeven, wil niet altijd zeggen dat deze juist zijn.

 

Ik wil wel meedelen dat ik afgezien van een aantal kleine storingen geen echte problemen met het monoblok heb gehad. NOG niet, wat niet is kan nog komen...

 

In overleg met Brizio zijn we er achter gekomen dat ik nog nooit een nieuwe zenderlijst heb geladen, alleen degene die er in zat er af gehaald, aangepast en opnieuw erop gezet. Nog nooit een lijst van iemand anders. Misschien ligt hier een oplossing.

 

Mijn configuratie ziet er als volgt uit:

- Triax 88 cm op staande voet (met 4 tegels)

- Monoblok

- Hyundai 1000 (uiteraard), niet geaard

- Laatste patch van maart

- Meegeleverde zenderlijst

- Vago files

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Brizio en Lookie

 

Indien jullie constateren dat het echt aan de zenderlijst ligt, zou ik willen vragen om die lijst in de download sectie te zetten.

 

Zal ik ook eens mee gaan testen, want hoe meer mensen tot deze conclusie komen hoe beter. Ik heb namelijk nog steeds dat monoblock geval welke ik maar al te graag.

 

Groeten,

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou het kunnen zijn dat de in het monoblock ingebouwde switch zijn instelling vergeet? Als het monoblok standaard wordt gemonteerd, dan zit Astra op de B (of 2) kant en Hotbird op de A (of 1) kant van de switch.

Deze instelling wordt uiteraard naar de switch verzonden, maar hoe wordt die dan opgeslagen?

 

Veronderstel het volgende: de Hyundai gaat er van uit, dat gedurende standby de instelling in de switch van het monoblok bewaard blijft. Na ontwaken vanuit standby wordt de instelling niet opnieuw verzonden, niet nodig denkt de Hyundai.

 

Gedurende standby staat er geen DC spanning op de coax. De switch moet er dus zelf voor zorgen zijn instelling te onthouden. Stel dat de switch dit maar gedurende een bepaalde tijd kan doen, omdat het geheugen ervan door een condensator van spanning wordt voorzien. Na een aantal uren de condensator leeg, en de switch-instelling is ongedefinieerd of standaard: A = Astra, B = Hotbird. Dit geheugenverlies zou een verklaring kunnen zijn voor het feit dat het probleem zich alleen manifesteert na een lange standby-tijd. Pas bij een harde reset (Hyundai uit en weer aan) wordt de switch instelling weer verzonden, en werkt e.e.a. weer.

 

Ik meen te hebben gelezen dat iemand het probleem had opgelost door het monoblok ondersteboven te installeren. In dat geval komt de B LNB in de centrale schotelpositie te hangen, en zal de switch-instelling A = Astra en B = Hotbird worden... Toevallig de default instelling van de switch???

 

Groet'n uut Twentelaand!

 

Adriaan

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi adriaan.

 

ik zou het niet weten of de Hyundai tuner zo werkt.

maar ik zou gewoon twee losse LNB'S monteren dan ben je als het goed is van het probleem af.

diseqc switch er tussen klaar is kees.

 

het is maar een tip maar deze voorkomt geloof ik een boel ergenis.

 

groetjes marcel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...