Ga naar inhoud


firmware upgraden


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Kan iemand mij vertellen hoe lang het z.g. flashen van de eprom duurt,ik gebruik firmware flash version 3.06 en de firmware 4.6.36, dit probeer ik op een Xsat 310 te krijgen, maar het geheel staat al uren te draaien.

 

Alvast bedankt

 

Dick

Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb vorig weekend een XSAT 350 geprogged en dat duurde ook zeer lang.

 

1) Controleer je kabel op correcte werking want die progress balk loopt ook zonder dat de kabel aangesloten zit (!)

Ik heb dat gedaan door de firmware tuner -> pc uit te lezen. Duurt normaal lang maar heb hem 20 kb op laten halen en toen met een viewer vergeleken met de firmware die ik erin wou zetten. De eerste paar bytes lijken op elkaar en toen wist ik dat de kabel goed was.

 

2) Tuner moet wel aanstaan en in het hoofdmenu zitten. LNB kabel moet eruit zijn en ook geen smartcard aanwezig. Als het goed is kun je op de tv zien wat de tuner doet.

 

3) De software gaf in mijn geval dus ook niet aan flashed succesfully maar bleef maar doorgaan. Op de tuner zelf brandde het rode ledje en knipperden de oranje en de groene. Dat bleef maar doorgaan. Uiteindelijk heb ik de tuner van de stroom gepakt (na 30 mins) en opnieuw gestart en voila, de nieuwe firmware zat erin. Ik denk nu dus dat dat flashed succesfully alleen met de nieuwe xsat tunertjes verschijnt.

 

Oja, ik moest eerst een keer op menu drukken, lnb moest eruit en de kaart. Op tv kun je zien dat er connect is met de pc.

 

Ik ben blij dat nog iemand zelfde ervaring heeft want ik dacht al dat het aan mij lag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het gaat als op de 410 dan is dit zeer snel bekeken..

 

Maar de vraag nog even hoe upgrade je hem ??

 

Via pc of via sateliet ??

 

Sateliet duurt altijd langer .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,alvast bedankt voor jullie reactie

 

Op de tv zie ik niets, behalve de melding geen signaalontvangst(omdat de LNB los is en de twee kaarten zijn verwijderd), en ook alleen het oranje ledje brand aan de voorzijde, de firmware probeer ik erop te zetten via de pc.

Ik heb ook geprobeerd om de upload te stoppen, via de daartoe bestemde knop in het progje firmware flash, maar deze reageert niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat knopje reageerde bij mij dus ook fijn niet. Ik was echt bang om de tuner uit te zetten maar ik kon niet anders.

 

Voordat ik hem succesvol flashde maakte ik het volgende mee:

 

Tuner starten, alles eruit, firmware uploaden: beeld lichtgroen en viel af en toe weg. Dat kende ik van mijn dvdspeler upgrade ook, dus ik dacht dat zit goed: zit niet goed want heb dat tig keer geprobeerd maar hij doet er niks mee.

Toen tuner aan en 1 keer op menu gedrukt zodat het hoofdmenu verscheen en toen upgrade gestart: bingo, knipperende lampjes, na 30 minuten nog niet klaar heb ik hem wederom stroom afgepakt. Opnieuw tuner gestart en voila, nieuwe firmware zat erin (foutloos!).

Overigens, wist je dat je info over de firmware kunt krijgen door in het hoofdmenu 1 keer op de info/guide toets te drukken?

 

Verder zijn de 410 en 310 niet met elkaar te vergelijken want die 310 stamt uit 1996.

 

Controleer je kabeltje eens op goede werking want die schema's die bij het programma zitten zijn niet helemaal duidelijk. Wonderlijk genoeg loopt het programma ook zonder klacht als de kabel er niet eens aanzit... Je hebt dus kans dat er niet eens geflashed is als gevolg van een foutje in de bedrading van je kabel. Bij mij sprong het beeld op de tv over zodra ik de flash startte: een klein balkje met daarin tekst maar kon niet duidelijk zien wat er stond (antenne signaal verstoort)

 

kun je misschien je verbinding van je kabel even posten? dan kan ik je wel zeggen of die goed is of niet.

 

wat ik me nog herinner:

 

pc kant: 1 doorverbonden aan 5

 

tunerkant: x doorverbonden aan x en nog een x doorverbonden aan x. In ieder geval 2 doorverbindingen bij de tuner en 1 bij de pc. De rest wast rechtstreeks.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zelf de kabel(3aderig)gesoldeerd naar voorbeeld van het Xsateam2001

( http://xsat.rtfm.be/ ).

De knopcombinatie had ik eerder ondekt, vandaar dat ik van versie 4.6.31 wil upgraden naar 4.6.36.

Volgens eerder genoemd Xsatteam, zou deze firmware de oplossing zijn voor het seca/Via 2 probleem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 aderig??!?!!! dat is te weinig. Heb helaas schema op de camping liggen maar druk eens op de helpknop van de flash software. Daar stond bij mij rechts een afbeelding met 4 aders als ik me niet vergis. Links staat de correcte bedrading. Nu klopte dat in mijn geval niet, op hun website stond online een hele andere afbeelding (duidelijker ook trouwens) en die werkte perfect. Ik zou zeggen: je kabel is in ieder geval niet goed, ga eens kijken naar een kabelschema op hun website (pokke frans maar draad is draad!) <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

Succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

oeps... vergeet me vorige postings... kabel klopt wel voor jouw geval perfect. <img border="0" title="" alt="[Roll Eyes]" src="images/icons/rolleyes.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

inmiddels heb ik de ontvanger uitgezet, blijkt de oude firmware nog te werken, kabels getest oke,opnieuw geprobeerd firmware te downloaden naar pc vanaf de receiver, software opgestart (firmwareFlash) gaat downloaden (volgens de software), maar er gebeurd niets, compoortinstellingen in windows nagelopen ook goed m.i. 38.400.

Wie weet raad??????????

Link naar reactie
Delen op andere sites

1) Kabel aansluiten, software op pc starten

2) Tuner aanzetten en in hoofdmenu gaan staan

 

3) test de kabel met een download van firmware naar je pc.

 

4) Upload starten

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb de mijne ook naar 36 geupdate maar alles is hetzelfde gebleven,duurt trouwens maar 5 minuten en je ziet op je ontvanger de lichtjes geel en groen op en neer knipperen zoals ook op de software,op het einde van het schrijven dan komt er een venstertje met de waarschuwing om het niet direct te ontkoppelen dus doe ik okay en wacht dan op het tweede schermpje en dan is het ready

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach, fouten maken we allemaal (ook een geintje) <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

Maar serieus denk ik dat de twee ontvangers beide hele fijne apparaten zijn. Wat betreft die verschillende decodeermogelijkheden. Zou XSat in de toekomst geen AllCam oplossing hebben/krijgen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...