Ga naar inhoud


Probleem met XSAT 310


Gast

Aanbevolen berichten

Dag allemaal,

 

Ruim een jaar geleden kocht ik een XSAT 310 digitale satellietontvanger. Ik heb een schotel van 80 cm. en twee lnb’s voor ontvangst van zowel Astra als Hotbird. Ondanks mijn abonnement op Canal Digitaal heb ik vrijwel vanaf het begin problemen ervaren met de ontvangst van gecodeerde kanalen. De dealer is al eens komen kijken om te controleren of de schotel goed stond uitgericht, maar volgens hem was daar niks mee aan de hand. Het probleem is echter gebleven.

 

Voordat ik nogmaals naar de dealer stap, zou ik graag wat adviezen willen horen van schotelkijkers met meer ervaring dan ik. Het probleem is dat het beeld en geluid van gecodeerde kanalen met enige regelmaat (gemiddeld een keer per uur) wegvallen. Meestal duurt dat slechts enkele seconden, maar het komt ook weleens voor dat het beeld gewoon zwart blijft. Ik moet dan de smart card uit de gleuf halen en weer terug in het apparaat stoppen. Als je zit te kijken, is dat niet zo’n probleem, maar het is al meer dan eens voorgekomen dat ik een film had opgenomen die halverwege ophield, eenvoudig omdat het beeld wegviel.

 

Met ongecodeerde kanalen komen die problemen vrijwel niet voor. In dat opzicht is het een prima apparaat.

 

Mijn vragen aan jullie:

1. Is het denkbaar dat de sterkte van het signaal toch tekortschiet, en dat ik bijvoorbeeld de schotel moet verplaatsen? (Niet al te ver bij de schotel vandaan staat een hoge muur. Volgens mijn dealer kijkt hij daar wel degelijk overheen, maar misschien is hij gewoon lui en heeft hij geen zin om het ding te verplaatsen.)

2. Zou het een softwareprobleem kunnen zijn van de XSAT-ontvanger? En zo ja, hoe pak ik zoiets aan?

 

Een ander (recent) probleem is dat mijn legale smartcard volgens het apparaat nog slechts geldig is tot 31 mei. Het is nu 17 mei. Ik betaal elke maand keurig op tijd mijn rekening, dus die datum had toch allang verlengd moeten zijn tot 30 juni? Het zou me niets verbazen als de gecodeerde kanalen in juni helemaal van mijn beeldscherm verdwijnen.

 

Ik ben een volstrekte leek, dus elk advies is welkom.

 

Kory-kory

Link naar reactie
Delen op andere sites


wat is nu eigenlijk je probleem want je ontvangt wel fta kanalen en je heb een abbo bij canal+ en je kan slecht gecodeerde zenders ontvangen ,maar ontvang die nu wel of niet .ik heb ook een xsat310 ook een jaar geleden gekocht en inderdaad een hoop gezeik mee gehad tot ik eens meer zelf ging doen door een andere firmware erin te zetten en nu is het een hele fijne ontvanger geworden die leterlijk alles doet ,je moet alleen zelf wat ondernemen wil je wat meer eruit halen.ik was in het begin ook bang om er een andere firmware erin te zetten maar ja de dealer of andere mensen vroegen een hoop geld voor iets van 5 minuten dus toen toch maar zelf gedaan en er geen spijt van gehad

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik den k niet dat het aan het signaal ligt. Anders moet je eens op een zender gaan staan waar ie dit doet. Dan druk je op Menu en ga je naar ontvangerinstalatie en druk je daarna nog eens op digitale ontvangstkwaliteit en zo kan je zien of je genoeg signaal kwaliteit hebt. Die moet minimum rond de 6 dB bedragen voor een ontvangstkwaliteit zonder blokjes te garanderen.

 

Je kunt wel niet updaten via de satteliet voor de xsat 310 dit moet je met de pc doen.

 

Ik denk wel dat het nodig zal zijn om up te graden. Kijke eens welke sofwareversie erin zit.

Dat kun je zien door op menu te drukken en direct daarna op info, dan zie je rechts bovenaan de software versie staan. Ik heb hier de voorlaatste softwareversie draaien en die werkt perfect.

 

Groeten Graspony <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Kory-Kory,

 

Waarschijnlijk kunnen wij je helpen om die onwillige Xsat310 naar behoren te laten werken.

Voordat iemand je kan helpen moet je eerst wat meer info verstrekken.

 

Zo zou je eens moeten controleren welke Firmware/ software in je ontvanger zit, aangezien de decoder meer dan een jaar oud is ben ik overtuigd dat hier je probleem zit.

 

Je schotel is het zeker niet, in geval van een slechte ontvangst werken geen van de andere zenders foutloos.

 

Indien je een originele Canal Digitaal kaart gebruikt waarvoor je 30 piek per jaar betaald, raad ik je aan C+ te bellen.

Het kan zijn dat je kaart gewoon die update gemist heeft,lijkt me echter onwaarschijnlijk aangezien elk kwartier of zo het update signaal verzonden wordt.

De kaart had reeds ruim twee weken geleden naar 30.06.2002 overgeschakeld moeten zijn.

Ook dit heeft echter geen invloed op je ontvangst kwaliteit.

 

Voorlopige conclusie: vervangen van huidige Firmware naar versie -.-.31 (of nieuwer)

 

groet

gamgra

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

aangezien Kory-kory zelf aangeeft een leek te zijn zou het toch aardig zijn hem te vertellen hoe zo'n update in een stappenplan eruit ziet en waar hij zijn patch kan vinden...

alsook welke kabels en misschien welke tips bij bepaalde windows versies nodig kunnen zijn. <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

doei

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat gamgra met het beste idee is gekomen.

Als je toch een legale kaart hebt, contacteer dan eerst eens C+ en kijk wat die erover zeggen.

Die stap voor stap methode voor een update is inderdaad handig. Ik ben ook nog niet zo lang bezig met sat en het jargon van de kenners lijkt wel chinees in het begin.

 

Greetz, Puch

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor alle reacties. Jullie zijn goud waard.

 

De signaalsterkte van de Nederlandse gecodeerde zenders zitten tussen de 6.6.dB en 7.5 dB. Als ik jullie goed begrijp, is dat voldoende.

 

Als ik in het menu-scherm zit en op de info-knop druk, verschijnt de volgende informatie in beeld: ‘version 4.16.12 HESSE V+M 2L’. Is dat nog redelijk actueel of niet?

 

Nu een bekentenis: ik heb geen enkele ervaring met het downloaden van softwaren naar mijn receiver. Is dat moeilijk voor een niet-techneut als ik? Is er ergens op het internet een eenvoudige handleiding voor beginners te vinden?

 

Groet,

Kory-Kory

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je een jaar geleden wel gekozen voor het Set-top pakket ?

 

Als je dat niet gedaan hebt kan je maar 1 jaar kijken.

 

Als je gekozen hebt voor dat bewuste pakket moet je ook onlangs een nieuwe rekening hebben gekregen.

Geregistreerd lid Sat4All sinds : 6-6-2001 (oorspronkelijk 1-12-2000)
Ontvanger : VU+ DUO 4K  (Digitenne via DVB-T2 en FTA-zenders via DVB-S2X en streams) 
Schotel : Visiosat Bisat
Ontvangst van : Astra 1, Astra 2, Astra 3 en Hot Bird

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Kory-Kory,

 

De software versie die jij in je decoder hebt is de oorspronkelijke software en waarschijnlijk de oorzaak van je problemen, de meest recente software is versie 4.6.36.

 

Aangezien je, zoals je zelf zegt, niet technisch bent zal het een uitdaging zijn om de software zelf in je decoder te "flashen".

 

Wat is namelijk het geval, om de nieuwe Firmware in je decoder te zetten moet er een speciale kabel gemaakt worden tussen decoder en computer.

 

De firmware handleiding is in het Frans Engels en NEDERLANDS. en is te vinden op www.xsat.rtfm.be

 

Ik kan je ook alle informatie ( afkomstig van Xsat.rtfm.be)incl. schema van de kabel en alle software toezenden. (E-mail adres)

Na het doorlezen van de Nederlandse handleiding kan je via dit board vragen stellen.

 

@Tonskidutch,

Hoewel een stappenplan een prima idee is, bevat het firmware packet een duidelijke en bruikbare Nederlandse handleiding.

Ik maak me alleen zorgen over het kabeltje, nauwkeurigheid is hier een vereiste.

 

groet

gamgra

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uh sorry Gamra,

 

ik ben niet bekend met die xsat patch zelve, dus dacht om jullie "Xsat kracks" te verleiden dit aan kory-kory iets duidelijker uit te gaan leggen hoe dit en dat moet....

 

maar zoals je bovenstaande posting al aangeeft is dat dus gelukt

 

<img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

cheers

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...