Ga naar inhoud


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Heb een samsung Led LCD staan, nu een kleine samsung monitor/TV combi er bij gekocht om als bewakingsmonitor/PC gebeuren reelbox te gebruiken.

 

Nu reageren ze allebij op elkaars afstandsbediening, is er een mogelijkheid om dit ergens in het diepe menu aan te passen?

VU+ Duo2 - PrismCube


Geplaatst:

Bij het toestel met de meeste handbediening de IR ontvanger óf uitschakelen óf afplakken.

eventueel via een externe decoder of HD-recorder bedienen.

 

Snurker

( Straks zijn meer behangers nodig om OLED schermen tegen de wand te plakken)

Geplaatst:

Je zou nog kunnen experimenteren met een stukje polarisatiefolie.

 

Het zou als volgt kunnen werken: plak de folie over het ledje van je a/b. Plak de folie in dezelfde richting over de ontvangst-led in de tv die je het meest gebruikt. Plak de folie een kwartslag gedraaid op de ontvangst-led van de tv die je het minst gebruikt.

Als je de a/b normaal vast houdt reageert de meest gebruikte tv, de andere tv 'ziet' niks. Als je de a/b een kwartslag draait reageert de andere tv.

 

Zoiets kun je ervoor gebruiken, dit is spul uit de fotografie wereld: polarizing film

 

 

Geplaatst:

Met alle respect, ik weet prima hoe polarisatie werkt, maak je geen zorgen :-).

 

Het fenomeen wat je beschrijft heet polarisatie door weerkaatsing. Kijk maar even op wikipedia: polarisatie op wikipedia

 

Waar ik het over heb is het fenomeen gekruiste polarisatoren, staat ook in het artikel. Techniek die o.a. gebruikt wordt in LCD displays. Heb je wel eens twee polaroid zonnebril glazen op elkaar gelegd en gedraaid en gekeken wat er gebeurt? De lichtdoorlating varieert en is maximaal als de polarisatie van de glazen gelijk is. 90 graden verderop wordt er nauwelijks meer licht doorgelaten. Dit effect kun je met de genoemde folie bereiken.

 

Het genoemde stukje folie in de link gaat tot 'near-infrared light', staat er letterlijk bij. De led in je A/B is infrarood. Dus het proberen waard voor een paar euro lijkt me....

Geplaatst:

Ja, Precies! Dat fenomeen is vergelijkbaar als bij de satelliet met polarisatie. Je hebt het immers over elektromagnetische golven, ook als je het over (infrarood) licht hebt. (als je licht als elektromagnetisch golfverschijnsel beschouwt)

 

IR sensoren zijn erg gevoelig, dus je voorbeeld uit de praktijk klopt helemaal. De genoemde sensoren werden waarschijnlijk 'overbelast' door licht van buiten. Een polarisatie filter dempt de intensiteit van het licht dus dat verklaart de poging van de fabrikant. Ik vermoed ook gewoon een denkfout van de ontwerper van de uitlijnbank, want die banken staan natuurlijk niet in het donker.

 

Heb het zelf wel eens meegemaakt met een oude TV in volle zon, die niet meer wilde reageren op de a/b. Ook een kwestie van overbelasting van de IR sensor :-)

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...