Ga naar inhoud


Pro-Justitia tegen TVVlaanderen


Gast Paullo

Aanbevolen berichten

 

Dan zit je nog altijd met fortis , wat zit daar allemaal niet in van politiekers ( zoals bij inbev j-l dehaene ) , gewoon pure belangen vermenging, zoals dat in het vlaamse bedrijfswereldje de gewoonte is . Dit wordt dan nog eens jaar na jaar aangetoond , of hoe denk je anders dat de tarieven zo hoog kunnen zijn , en dat dan nog BGC z'n gelijk haalt voor de rechtbank ivm het BIPT .

vu+ ULTIMO, SAB titan II, triax 88 cm , multi feed houder triax , 4 vizyon quad lnb's 0,1dB , astra1,2,3, hotbird

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 75
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Goed lezen , Die zit in de INBEV holding , niet fortis , daar zitten er wellicht andere wink , je weet we dat alcohol producerend bedrijf dat eenzijdig beslist om vanaf nu leveranciers pas na 4 ipv 1 maand te betalen .

 

 

En nu back on topic pls wink.

vu+ ULTIMO, SAB titan II, triax 88 cm , multi feed houder triax , 4 vizyon quad lnb's 0,1dB , astra1,2,3, hotbird

Link naar reactie
Delen op andere sites

Johan, het lijkt mij zelfs een excellent idee, want de enige die in deze historie nog niet genoemd zijn, zijn Marc Dutroux en Koning Albert II.

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uit De Standaard van vandaag:

 

" TV-Vlaanderen overtreedt de wet

 

De economische inspectie heeft een proces verbaal opgesteld tegen TV-Vlaanderen. Na een klacht van Test-Aankoop werd vastgesteld dat het bedrijf zeven artikelen van de wet op de handelspraktijken overtreedt.

 

Steen des aanstoots is een smartcard die het bedrijf ongevraagd naar zijn abonnees heeft gestuurd met het verzoek om 12,50 euro aan verwerkingskosten te betalen. Die kosten staan echter niet in het contract of de algemene voorwaarden. (rmg) "

Link naar reactie
Delen op andere sites

En op een ander forum werd dit gepost, lees vooral het laatste deel :

 

" TV Vlaanderen overtreedt de wet

 

Begin mei legden wij klacht neer tegen TV Vlaanderen bij de Economische Inspectie (officieel de Algemene Directie Controle en Bemiddeling). Abonnees van TV Vlaanderen ontvingen namelijk een brief met een nieuwe smartcard en met het verzoek om € 12,50 verwerkingskosten te betalen. Het aanrekenen van extra kosten voor deze ongevraagde smartcard werd echter niet contractueel voorzien. Ook de algemene voorwaarden van TV Vlaanderen regelen dit niet. TV Vlaanderen handelde volgens ons dus in strijd met de wet Handelspraktijken. Volgens deze wet moet de consument voor de contractsluiting uitgebreid ingelicht worden over alle kenmerken en voorwaarden en dus ook over de totale prijs. De Economische Inspectie geeft ons nu gelijk.

 

Teken gerust verzet aan!

Naar aanleiding van dit goede nieuws schreven wij TV Vlaanderen aan met de eis de door de abonnees betaalde sommen terug te betalen. Hierop kwam echter geen reactie. Sterker nog, TV Vlaanderen zou nog steeds abonnees aanschrijven met een nieuwe smartcard en het verzoek om deze te betalen, ondanks de beslissing van de Economische Inspectie! Daarom vragen wij de bevoegde Ministers Magnette, Van Quickenborne en Laruelle om op te treden tegen TV Vlaanderen. Intussen raden wij klanten aan om de “verwerkingskost” niet te betalen."

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast zzzzzzz
Origineel bericht van: TokeMUp
En niet iedereen heeft internet om die troep te lezen.

Op dit punt verdient Telenet ook een proces.
Want wat staat er bijv. op hun aanrekening ?

"Vanaf 1 april 2009 zijn er vernieuwde algemene voorwaarden van toepassing met betrekking tot de diensten en producten vermeld op deze aanrekening. Op eenvoudige aanvraag of op www.telenet.be/go/algemenevoorwaarden kan de laatste versie van de algemene voorwaarden bekomen worden. Door betaling van deze aanrekening erkent de klant kennis te hebben genomen van de algemene voorwaarden en die voorwaarden eveneens te hebben aanvaard."

Dus Telenet kan u wel per post een brief opsturen met de factuur, maar die paar extra blaadjes met de algemene voorwaarden kunnen er niet vanaf.
Maar je factuur betalen staat dan wel gelijk met het aanvaarden van die voorwaarden.
Lezen op internet maakt je overigens nog kwetsbaarder, want wie zegt dan dat ze die voorwaarden niet tussentijds eenzijdig veranderen ?
Ik vind dat dergelijke zaken niet kunnen.
Voorwaarden zijn gewijzigd, dan zouden die nieuwe voorwaarden verplicht doorgestuurd moeten worden naar de klanten, en zouden zij de mogelijkheid moeten krijgen om zonder opzegvergoeding hun contract op te zeggen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

En daar heb je inderdaad een punt, maar ik vraag mij wel af of Telenet - bij het contract dat je ondertekent - niet een clausule heeft staan waarin je aanvaardt dat de algemene voorwaarden enkel ter beschikking komen via internet of op "eenvoudige aanvraag" en je zo tegenstelbaar zijn.

 

Ik zou zeggen maak de zaak aanhangig bij de Economische Inspectie, het kost enkel de moeite van de brief.

 

Greets

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast zzzzzzz

Je was mij eventjes voor, Paullo.

Ik reageerde op een oud bericht, en ik merkte dat het citaat er niet bij stond, en heb dat nu bijgevoegd.

Klacht indienen tegen Telenet ?

Ik kan alleen bevestigen dat Telenet wel degelijk beschermd wordt, en dat ik zelf al stappen ondernomen heb.

Het Cartoon Network arrest gelezen ?

Ook daar kwamen ze zomaar mee weg, ik ben persoonlijk als tegenpartij van Telenet op de hoorzitting van de VRM geweest, en van alles wat op die hoorzitting gezegd werd, is geen woord in het verslag terechtgekomen...

 

Maar dan nog geef ik Paullo principieel gelijk.

Two wrongs don't make a right.

Het is niet omdat sommige bijna-moordenaars er met een berisping vanaf komen, dat je dan de celdeuren maar wagenwijd moet openzetten.

TV Vlaanderen kent de marktsituatie in België/Vlaanderen.

Ze weten maar al te goed dat zij extra voorzichtig moeten zijn, en dan moeten ze zich dergelijke stoten dan ook niet permitteren.

Het zorgt alleen voor negatieve publiciteit, en die kunnen ze missen als kiespijn.

Het lijkt er echter op dat ze koste wat het kost willen bewijzen dat ze net zo'n geldwolven zijn als Telenet en Belgacom.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Met het grote verschil dat Telenet eenzijdig de voorwaarden veranderen ( wat ze mogen ) , maar je bent dan vrij van kosteloos ( ook in het eerste jaar ) op te stappen . TVV zet niks in die algemene voorwaarden , dus wijzigen ze ook niks daaraan . En een factuurke sturen met ge moogt maar moet dit niet betalen , dat pakt jammer genoeg niet .

vu+ ULTIMO, SAB titan II, triax 88 cm , multi feed houder triax , 4 vizyon quad lnb's 0,1dB , astra1,2,3, hotbird

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het blijkt zo te zijn dat het Proces-Verbaal dat werd opgesteld lastens TVVlaanderen er gekomen is omdat men zich niets scheen aan te trekken van de illegaliteit van de algemene voorwaarden en simpelweg de illegale bijdrage bleef opvorderen van de klanten.

 

Blijkbaar gaat de procedure verder en bestaat er de mogelijkheid dat de administratie overgaat tot het voorstellen van een administrative minnelijke schikking.

 

Als het bedrag hiervan niet wordt voldaan, wordt het dossier overgemaakt aan de Procureur-des-Konings te Brussel met het oog op strafvervolging voor de Correctionele Rechtbank.

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja klopt,ze spreken hier al van alle kanten van prossesen voeren tegen TVV,

als iedereen zo denkt dan zal het snel gedaan zijn met vlaamse zenders op sat.

 

tegen TVV doet men snel iets,van andere slikt men alles maar.

Telenet heeft zelf in het verleden fouten gehad in hun voorwaarden,maar heeft dit nadat iemand dit gemeld heeft snel veranderd in hun voordeel.

en dan kan men niks zeggen hé.

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2) - T90 met 8 lnb's.

Tiny audio M7+, konig ANT-UV11L-KN en versterker konig ANT amp kit-10,

Konig FTA20

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wel als je al illegale praktijken nodig hebt om winst te kunnen maken, zou je je toch eens moeten afvragen waar je mee bezig bent.

 

Bovendien lijkt het mij wel meer dan dom om gewoon verder te doen met illegale praktijken als je al betrapt bent.

 

Alsof je aan 180 km/uur wordt tegengehouden en beboet om vervolgens aan dezelfde snelheid voor het oog van de agenten opnieuw te vertrekken. Dan is het natuurlijk niet verwonderlijk dat je iedereen op je dak krijgt.

 

En ja, daar gaan we weer voor de zoveelste keer, als het niet uit te leggen is dan begint men over Telenet.

 

Digitaal kijker, ik heb het hier over TVVlaanderen, niet over Telenet.

 

Zoals diegene die tegengehouden wordt aan 180 km/uur en wiens uitleg is dat zijn buurman ook altijd 180 km/uur rijdt en nog nooit werd bekeurd.... Niet echt ernstig als uitleg natuurlijk.

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...