Ga naar inhoud


[Pioneer] pioneer kan nog steeds hotbird niet vinden help?


rave62

Aanbevolen berichten

Alles gedaan wat Gerdy keurig uitgetekend had,maar geen hotbird,geen beeld kanalen lijst van satori geladen de laatste kuba files erop geen hotbird geen canaal=r en bl en nl zenders waarschijnlijk ligt dit aan de file firmware4.32 terug gezet ook dat mocht niet baten. Nou is mijn vraag moet ik de frequenties van de hotbird in mijn pioneer menu 7 aanpassen ik heb gekeken op lynsat voor frequenties voor de hotbird maar ik zou het niet weten ben al 4 dagen bezig bekant alle mesage en topics afgelezen maar beeld ho maar?

Please help mijn pioneer is een 100nl2 gepatch met dynamite 4.32.

Kuba files pnieuw ingeladen maar ik kom om de nabij 2a 440 kanalen belabeling goed nagekeken diseq functioneerd ook lnb ook, ra ra .wie helpt alstejeblieft uit de brand

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 31
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ik vrees dat ik het niet helemaal goed begrijp.

Wat ik weet:

Je bebt een 100NL2 geladen met 4.32 en je gebruikt de Kuba files.

je hebt een 90 cm schotel en 2 LNB's die 6 graden verschoven zijn en daarnaast nog de Diseq.

 

Wat ik niet begrijp is dat je schrijft dat je geen Hotbird kunt ontvangen en vervolgens schrijf je dat je de NL kanalen niet kunt ontvangen. De NL kanalen zitten op Astra.

 

Ik ga er van uit dat de upgrade naar 4.32 goed gelukt is.

Wat je kunt proberen:

1) Kabels van de LNB's verwisselen (kan ook op de Diseq) Bij mijn kanalenlijst staat astra op '1' en Hotbird op '2'. Als je de kabels verwisseld wordt de verkeerde LNB aangestuurd.

2) Sluit de kabel van de tuner rechtstreeks aan op de Astra LNB en kijk of je +/- 850 zenders kunt scannen. Als dat goed is, weet je dat de Astra LNB goed staat.

3) Sluit de kabel van de tuner rechtstreeks aan op de Hotbird LNB en kijk of je +/- 1150 zenders kunt scannen. Als dat goed is, weet je dat de Hotbird LNB goed staat. De schotel moet tussendooe niet veranderd worden. Als je wel moet schuiven, heb je de verkeerde LNB. Zoals ik al schreef zijn de tekeningen van Gerdy erg duidelijk.

4) Nu kun je de Diseq aansluiten Astra LNB op '1' en Hotbird LNB op '2'.

 

Succes

Satori

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

correctie ik heb een 65 cm schotel ik heb ook de kabels van de lnb al verwisseld en origineel op lnb geplaatst zonder lnb.firmware 4.43 heb ik geladen ik zit me afte vragen wat zou ik nou verkeerd kunnen doen eerst de file van 1.50 mb dan de door jou beschikbare list voor astra/hotbird en dan de astra kanalen lijst en dan de hotbird lijst en vervolgens de emprom zoals beschreven op de site van Zuegers.Moet ik de hotbird frequentei instellen op menu en other kiezen voor de hotbird schotel en frequenties aan passen? <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

1) Een 65 cm schotel is eigenlijk te klein voor 2 LNB's met 6 graden verschil.

2) Ik neem aan dat het laden van de firmware succesvol geweest is

3) Het laden van mijn kanalenlijst is redelijk rechttoe-rechtaan en veel minder ingewikkeld als je beschrijft. Ik ga er vanuit dat je de parallel en serial kabel aangesloten hebt.

3a) Je zet je deco in service mode 2. Opstarten met k6003 aan aarde. Er verschijnen wat nummer in de display en het eindigt met allemaal 8888 in de display.

3b) Je stuurt via serial/parallel mijn a_hb file naar de deco (adres 60000000)

Er zal halverwege 1 of 2 meldingen komen en aan het eind zal de melding komen dat de upgrade mislukt is. Dit is normaal!!

3c) je laadt mijn bijbehorende eeprom in Pionero in de eeprom sectie en stuurt deze vervolgens naar de deco. Hier hoort de melding succesvol te zijn.

 

Je start nu de deco opnieuw op en dan hoort hij op de Ned1 aan te gaan (1e kanaal). In totaal moet je ruim 1900 kunnen vinden.

 

Je kun nu nog naar de signaal meter kijken:

 

'Menu' '7'

Soms doet deze meter het niet. Kies vervolgens 'B' 2x 'pijl omlaag' en stel in:

'Other' '12515' 'Horizontal' '22000' '5/6' 'yes'

 

Succes

Satori

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn dank is groot mijn beste SATORI alle seca canalen werken alleen hotbird schotel geeft hij menu 7 ben b de code ingesteld zoals jij vermelde de hij geet iets meer over de 3 aan en groen. alleen ik krijg geen kanalen zichtbaar alleen een rood puntje jouw kanalen list zit erin ongeveer 1900 kanalen maar bijvoorbeel d al jazeera een vrij kanaal geeft geen beeld heeft dat de maken met de kuba files? dus puur de hotbird kanalen geeft hij niet weer op wat voor menu moet ik mijn schotel nu laten keizen asta of other. diseq 1 of 2.

Alvasr mijn welgemeende dank voor jou zeer profesioneele inzicht,met vriendelijke groet. <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben blij dat je weer een deel aan het werk hebt.

 

Een rood puntje betekent dat er geen(of te weinig) signaal binnenkomt en heeft niets te maken met de gebruikte smartcard. Er blijven nu 2 dingen over.

1) De schotel is te klein voor 2 LNB's. Je kunt dan 1 LNB goed instellen, met goed beeld, maar de andere zal geen signaal geven. Met 2 LNB's staan de LNB's in principe elk 3 graden 'fout'. Als je er 1 helemaal goed zet, zal de andere 6 graden 'fout' staan en dat is te veel. Zekere met een kleine schotel

2) De Diseq schakelt niet.

 

Groeten

Satori

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb de diseq kabels verwisseld met als gevolg opbeiden afstellingen geen signaal vervolgens weer terug gezet en weer beeld.Ik heb afgelopen vrijdag mijn schotel kanalen laten zoeken en vond toen wel kanalen op de hotbird maar ik kan mij niet meer herinneren hie ik dat gedaan heb.Misschien moet ik weer kanalen zoeken op de hotbird?Maar dan gaat die prachtige kanalen lijst van jouw verloren.

Nog maals mijn dank tot dusver is erg groot. <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals ik al schreef: Als mijn lijst voor seca werkt, dan zal die voor hotbird ook werken onder de voorwaarde dat je signaal binnenkrijgt. Ik denk dat je de oplossing moetr zoeken in je schotelopstelling. Verdraai de schotel 6 graden: Dan zal Asta wegvallen, maar dan verwacht ik at Hotbird werkt.

 

Succes

Satori

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn schotel geeft op de astra menu 7 een sterkte van 4 aan groen,en voor de hotbird 3.2 groen en toch heb ikop de hotbird geen beeld.

Als ik nou naar menu 5 gaat en weer naar 5 en met de diseq gaat schakelen om opnieuw kanalen te zoeken,zou het dan helpen?

eerder in dit forum werdt ook een soortgelijk geval besproken alleen met pioneer 110. Ik ga het proberen en laat het jullie weten.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn schotel vindt nog steeds de hotbird niet ik heb frequenties ingevoerd voor hotbird op other 12515 horizontal 22000 5/6 yes.

Maar het vreemde van heel het verhaal is zodra de originele kabel aansluit op wat voor lnb maar ook zonder diseq wordt dan geeft het Astra menu 7: 4 aan groen en hotbird op 3,3 groen hoe kan dat nou ik gebruik maar 1 lnb.zou ik de firmware niet geladen hebben of mis ik een deel.Dus ik krijg zowel op beide freqenties een groen signaal ,help ik snap er niks meer van?

Link naar reactie
Delen op andere sites

- Ik geloof nog steeds niet dat het probleem in de firmware zit. Tenslotte werken je Astra kanalen wel goed.

- Zowel 4 als 3.3 is als signaalsterkte voldoende. En je hebt voldoende signaal en dan werkt alles, of je hebt onvoldoende signaal en dan werkt niets. Ertussenin komt niet voor of je zou dat het blokken van het beeld moeten noemen.

- Als je mijn A_HB lijst gebruikt en je sluit een LNB zonder Diseq aan, en je richt de LNB op Hotbird, dan vermoed ik dat je de Hotnbird kanalen kunt ontvangen, maar dat weet ik niet zeker.

Je kunt natuurlijk zelf laten zoeken. (met een lege lijst beginnen 'Menu' '5' '5'). Kanalen als Rai2 en Rai3 zijn FTA en zitten niet op Astra, dus zeer geschikt om te kijken of Hotbird door komt en omdat ze FTA zijn heb je ook geen werkende keys nodig. Een smartcard is voldoende.

 

Ik ben bang dat ik verder op dit ogenblik geen ideeen heb, die je zouden kunnen helpen.

 

Groeten

Satori

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik begrijp niet hoe je 1lnb op menu 7 op beiden op zowel astra als hotbird een signaal kan hebben.dus zonder diseq rechtstreeks naar de decoder en dan op linker lnb bijv Astra ontvangen afkoppellen en dan naar de rechter lnb weer astra ontvangen?Heb ik niet volgorde de firmware eringezet.Ik heb eerst de deco gepatch met4.32 volgorde = 1/432 rcu dan de kanalen lijstvan bct 4.32 setting asta/hotb dan Astra scan 0505 dan hotbirdscan 505 en dan eprom no epg 432. is dat goed zo? of had de list van 432 0704 list rcu ook in de deco gemoeten.Dus wat voor lnb ik instel afzonderlijk met 1 kabel ik blijf de astra ontvangen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vwb de firmware heb je het goed gedaan. Vwb de kanalenlijst niet. De scanlijsten zijn toegevoegd voor degene die zelf met de editor en de kanalen wilde spelen. Door de lijsten te sturen op de manier die jij doet, heeft alleen de laatste lijst zin.

- Zet je deco in service mode 2

- Laadt de A_HB kanalenlijst

- laadt de NoEPG eeprom.

- restart de deco

klaar

 

Ik stel voor dat je de lijst nog een keer laadt zoals ik beschreven heb. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

 

Succes

Satori

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...