Ga naar inhoud


Fortec 5400 Z wordt soms vergeetachtig


Gast

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Het blijkt dat er bij diverse ontvangers van fortec 5400Z er een hardware fout zich openbaart. De ontvanger "vergeet" dan de ingelezen satelliet transponders.

Ik heb eerst van alles geprobeerd, maar iedere keer weer alles weg. Een handelaar in Zoetermeer zei dat er de laatste dagen voor het eerst ineens meer ontvangers met dezelfde fout terug kwamen. Hij gaf aan dat dat met een ontvanger van een paar maanden oud niet mag gebeuren en probeert het euvel binnen een paar dagen (eventueel) omruil op te lossen.

 

Service van Fortec (en de handelaar prima <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> ), maar als dat probleem zich nu ineens gaat openbaren, hoeveel ontvangers hebben of krijgen ook dit probleem?

 

<img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

 

 

Met Vriendelijke Groet,

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik zou wel eens willen weten wat de mensen doen met de reciever, ik zelf ga ermee om als of game console is ik trap hem helemaal vol met alles van asrta hispasat en hotbird en zap (mijn vriendin is daar helemaal niet blij mee) de hele avond en zie geen film compleet maar ik helemaal geen probleem met dat vergeten van tps, hoe doen jullie dat?

Ik doe af en toe (als er teveel frequency wissels zijn geweest) een master reset en dat is alles.

Ik heb er geen problemen mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

tja eerst is dat probleem van een hardware fout? eerder een software fout... niet leuk met zo'n fortec.

 

dan : hoe doen jullie dat? nou zo,

alleen die zenders die ik leuk vindt staan erop. middels een aardiger channeleditor en pc verbinding zet ik exact die lijst van kanalen erop die ik de moeite waard vind om te ontvangen.

 

geen promo

geen adult

geen tvshop

geen kids

geen music

geen bussiness

geen vreemde languages (als je poolse zenders kijkt en de poolse stem die de film synchroniseert hoort krijg je metteen kramp in je wokkel)

geen andere categrorien dan film / amusement / nieuws en andere, waarbij alle andere door het wissen in de editor teruggebracht zijn tot leuk voor af-en-toe zenders.

 

van de 685 op hotbird en pak ehm vast 465 op astra staan er nu 380 op de receiver met full EPG en meestal echte speelfilm zenders.

 

Radio idem.

 

een enkele keer een nieuwe satelietscan en er zijn weer 600 zenders te wissen die je godsamme nooit kijkt. nee dus liever heel bewust de frequencies erin zetten via PC channeleditor.

 

ben nooit bang iets gemist te hebben eerder dat ik iets niet kan tegenhouden, zoals die ellendige reclame van comcommercieele nederlandse zenders. Wat een zooi 15 min film dan weer naar toilet. Of je nu wil of niet.

 

 

Falling

Julee Cruise

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Volgens de leverancier is het weldegelijk een hardwarefout! De ontvanger is net 2 maanden oud en er zijn door mij geen gekke dingen mee gedaan.

 

Het is dan ook bedoeld om collega schotelaars die een Fortec 5400Z hebben en waar de ontvanger ook inees heel erg "vergeetachtig" van wordt met deze posting te helpen dat ze zich, net als ik, niet eerst omgans zoeken en denken dat ze iets fout doen terwijl er echt iets stuk is.

 

Met Vriendelijke Groet,

 

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik denk eerder aan een kapotte geheugen chip of iets dergelijks.

Ik heb de ontvanger vanmiddag pas weggebracht en er is mij toegezegd dat het probleem of door reparatie of door een nieuwe ontvanger uiterlijk vrijdag opgelost moet zijn. Vind ik redelijk snel. Jammer van het probleem dat zich voordoet, maar de service is beter voor zoveer ik momenteel kan beoordelen als bij heel wat andere merken/leveranciers.

 

 

Met Vriendelijke Groet,

 

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

dat is aardig een goede servies... <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

mijn handelaar stuurde me uit de schwartzwald een nieuwe receiver alleen om te testen of de mijne wel in orde was mbt s-vhs... ook servies niet? <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

cheers

Falling

Julee Cruise

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, je hebt altijd baas boven baas <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" />

Maar goed het blijkt dat men er veel aan doet om de naam "hoog" te houden.

 

Je zou bijna gaan denken dat ik er voordeel bij heb, maar niets minder is waar ik ben maar een eenvoudige gebruiker. <img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" />

 

 

Met Vriendelijke Groet,

 

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag stond er zowaar een splinternieuwe ontvanger op me te wachten! <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" />

De service is inderdaad dus prima.

 

Leuke anekdote: er was een oudere dame die ook een Fortec star 5400 Z had en maar riep dat de service er zo slecht was. Ze kon maar niet begrijpen dat als je de schotel op astra gericht hebt je geen zenders van de hotbird kan ontvangen als je geen duo LNB hebt. Ook bleek ze nog een LNB en schotel van meer dan 5 jaar oud te gebruiken. Ze vond het maar raar dat digitaal anders werkt dan analoog. De verkopers brak het zweet aan alle kanten uit. Een aanbod om een monteur langs te sturen werd weer afgedaan als wat is dit voor service.

Toen daarna ook nog de pin apparatuur de moed opgaf en de garantie daarvan 1 dag verlopen bleek, leek het wel of de verkopers net uit een sauna kwamen.

 

Tja ze doen hun best, maar het lukt ze toch niet om het ook de super eigenwijze oudere dame die naar niets of niemand wilde luisteren en die zelfs nog ander klanten bijna wegjoeg het naar hun zin te maken.

 

 

Maar al met al ben ik zeer blij

 

Met Vriendelijke Groet,

 

Wil Weten

 

 

Ps. de verkopers waren ook erg blij,..... toen de oudere dame de winkel eindelijk verliet <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/tongue.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hola,

 

Direct van de Fortec Site geplukt :

 

Onze Applicatie upgrade sw word steeds zwaarder waaronder binnenkort er ook games kunnen worden gespeelt, door deze zwaardere applicaties kan het zijn dat de receivers die bij de Hobbyisten staan die regeld een zoekloop maken en in de edit lijst werken er in eens wat gemist word zoals kanaal lijst weg e.d

stip of Boot en niet meer willen opstarten.

Mocht dit voorkomen ga dan terug naar Uw dealer die dan voor U kosteloos een exsta geheugen IC zal inbouwen en de receiver zal upgraden naar level II ( boot 2 )

Bij normaal gebruik zal dit echter niet optreden.

 

klein probleem opgelost dus !

 

Saludos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Dat betekent dus dat alle hobbisten beter op voorhand de ontvanger kunnen laten updaten. Je kan de problemen maar beter voor zijn. Bovendien werkt de editor ook niet voor de versie 1 software.

 

Ik denk dat de handelaren het nog druk krijgen met updaten.

Raar eigenlijk dat op de site staat dat de ontvangers nog tot 1 juli met de versie 1 software geleverd word <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

 

 

Met Vriendelijke Groet,

 

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn reciever de 5400Z is laatste week aangepast naar die sw versie 2 en draait heel goed, ben er erg tevreden over

Nu nog even wachten op de games, ben nieuwsgierig hoe dat zou gaan.

Saludos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb gisteren (na een fout gemaakt te hebben met mijn eigen receiver) een leen-receiver meegehad van de leverancier maar die onthoud dus helemaal nix !

 

Updates niet, plaatjes niet, zelfs het opslaan van de nieuwe kanalen laat ie maar zitten. Hotbird vind ie er ruim 900 maar na het rebooten heb ik alleen de ASTRA kanalen.

Doe ik eem MASTER-RESET (machine leeg zou je zeggen) en ik laat hem 1 kanaal van de astra zoeken en druk op ESC, heeft ie na het booten alle 697 kanalen er weer in staan ;-))

 

Wel makkelijk voor mensen die hun receiver verknoeien terwijl ze alleen naar de ASTRA kijken ;-)

 

Ga morgen weer is langs voor een vers exemplaar.....

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...