Ga naar inhoud


Stotende & hortende timeshift en opnamen op oa PW


Gast

Aanbevolen berichten

De laatste tijd? Ik weet eigenlijk al niet meer sinds wanneer; heb ik bij opnamen van met name Premiere World (dus Betacrypt kanalen) t probleem van horten en stoten zowel bij de opnamen als afpelen via timeshift.

 

Gek genoeg heb ik het probleem niet bij de anders gecodeerde zenders. Wat ik wel gemerkt heb met sommige viasat zenders op Sirius (VH1 bijvoorbeeld) is dat bij de timeshift het horten en stoten probleem zich voordoet. Dus niet bij live opname. Opnemen vanuit het timeshift buffer geeft dus wel het probleem. Vreemd vreemd vreemd.

 

Iedereen nog bij? <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> Ten slotte nog te melden dat ik een MM module met penta 1.01 gebruik en de laatste firmware voor de Toppie. Overigens heb ik enkele oudere firmwares geladen en zelfde probleem blijft. Wie o wie kan voor mij nagaan of ze het zelfde probleem hebben?

 

Ik heb hieronder een andere post over een soortgelijk probleem gelezen. Daarin staat dat je de topfield eerst naar de factory settings terug moet brengen voordat je een andere firmware laadt. Ook dat hielp niet.

 

T enige wat ik nog niet geprobeerd heb is de HD formateren. Als ik bepaalde zaken naar VHS gecopieerd heb zal ik dat proberen maar ik denk niet dat t hiermee te maken heeft? Ik krijg de indruk dat de zenders waar ik t probleem bij heb een nogal hoge (lees te hoge) bitrate hebben en dat de HD de boel niet aankan???

 

Ik hoop dat iemand anders de evt oplossing heeft want ik wordt een beetje goed <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> van dit probleem.

 

Groetjes

lotusje

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoi Lotusje2

 

Volgens mij ligt het aan de software van de MM (versie 1.01) had ik ook problemen mee, vorige versie teruggezet en problemen waren opgelost.Dit was bij mij ook met PW.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de snelle reactie.

Ik heb zojuist Penta 1.0 geladen en nog steeds het zelfde probleem. Of ging je terug naar een Gamma versie?

 

Ben ik echt de enige met dit probleem <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

 

Groetjes...

Lotusje

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb hetzelfde probleem. neem ik PW op via mijn freecam geen problemen. het schijnt dat met de Tetacrypt software (versie voor pentacrypt) dit is opgelost. ik weet alleen niet waar ik deze kan vinden.

 

mocht jij het weten laat het effe weten.

 

Renzie

3x VU+ Uno 4K met Open Pli, 1x Zgemma h2h ,  Mag 256 iptv, Samsung 59" 1080p plasma met Yamaha RX-V381en Boston Acoustics A26-A23 en Mcenter speakers, 2x Apple TV 3, Rasperry Pi XBMC,  Synology 213+ Nas met 2x 3TB WD Red.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lotusje:

Zie de omschrijving van mijn onderwerp enkele dagen terug. Ik kon normaal opnemen op alle vrije kanalen en ook gecodeerde kanalen C*** Frankrijk etc. Alleen C**** Nederland gaf het geschetste probleem. Ik dacht ook eerst aan te lage snelheid van mijn MM en/of Piccard lag, maar dat bleek niet de oorzaak te zijn. Zie de omschreven oplossing bij mijn probleem of stuur mail. (Elvana@wxs.nl).

 

Succes LvA

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

@ lotusje, heb je de oplossing al, want ik heb hetzelfde probleem <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" />, versie 15 juni, mm penta 1,07 en de boris 5 in 1 files gebruik ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet hoe het komt dat legobeeld (blokkerig en stoterig). Als je een reeds gedecodeerde film/uitzending opneemt terwijl je zit te kijken, dan gaat het mis bij het afspelen, je krijgt blokken. Als je dan de funcard uit de MM trekt is de blokvorming ook weg!. Volgens mij probeert de MM het nog eens te decoderen.

Dus mischien andere file proberen of de MM software moet worden aangepast.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pas als je een film afspeelt, zoekt de TF de codering, hij neemt ongecodeerd op.

Ik heb het probleem ook, P 1.05, maar na het verwijderen van de fun, en het inzetten van een goldcard geen enkel probleem.

 

Soms loopt de TF bij mij vast, ziet ie de fun niet meer en heeft alleen een harde reset nog zin (uit en weer aanzetten) <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> .

 

Fun Nonamus

 

Todays dummy is tomorrows expert!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...