Ga naar inhoud


usals rotor... welke is wel goed


arnoldjan

Aanbevolen berichten


3 rotors in 3 jaar, is wel veel. Ik kan het begrijpen, dat je er flauw van bent. Het hangt er vanaf, welke satelieten je wilt ontvangen, maar ik kan je een visiosat bi-bigsat ( met diseqc switch ) wel aanraden. Het is wat meer uitrichtwerk, maar dan gaat het zappen tussen verschillende satelieten wel snel.

 

Met vriendelijke groet, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Sjaak(k)
Hoe hoog staat je rotor dan wel niet dat je een hoogwerker nodig hebt?
Je kunt wel bedenken dat het dan waarschijnlijk door de te grote windvang komt, en niet aan 3 rotoren smirk


Heb je wel gelijk in Sjaak[k}.Arnoldjan kan je de antenne niet lager zetten?De satellieten staan op 36000 km hoogte dus die paar meter die je nu hoger staat maakt ook niets uit en lager is de wind vangst veel minder.

Dreambox 7020,Dreambox 500s,Dreambox 800 en div weersatelliet ontvangers.

Ik rommel maar wat aan en.......soms lukt het ook nog.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb al wel een jaar of 4 een stab 120 hangt een schotel van 1,35 meter aan , en die weegt veel meer dan mag , maar wel vlak bij de grond . De wind is de grootste vijand . ps wat was er kapot aan die motors

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een diseqc 1.2 motor is wel eens van slag , dan zit er meestal een reset knop aan de motor , motor naar 0 laten draaien (zit ook een knop aan de motor ergens ) of met ontvanger kan meestal ook. staat ie op 0 nul dan de reset knop een bepaalde tijd indrukken, dan is de motor weer in fabrieks toestand. (de schotel is dan op het zuiden gericht) naar een satelliet laten lopen en vastleggen in de box klaar , een usals werkt makkelijker stel in de ontvanger de plaatselijke coordinaten in bijv 51,7 n en 6,1 oost en hang de motor aan een zuiver waterpasse paal ( stel de voor u geldende gegevens in graden in op motorschaal) richt de schotel ongeveer naar het zuiden , de schotel elevatie komt later, het liefst vrijstaand en boven aan de paal , zodat de schotel niet tegen de paal of muur loopt . en de maximale slag kan maken. draait hij wel te ver dan de aanslag in de motor (als je bijv maar zicht hebt van 30w -30 o kan dat beter direct) verstellen . in de box kan vaak ook maar dat is elektronisch. in het antennemenu de satellieten aangeven die men hebben wil. EN nu laatU de ontvanger naar een satelliet lopen door een zender te kiezen het beste is een enkele bijv 5 west , geen cluster zoals hot bird of astra 19 vervolgens de de motor om de mast draaien en de elevatie instellen tot het beste signaal er is en beeld Vastzetten. nog een keer naar bijv 23.5 astra laten lopen en pakt hij dat ook goed dan is het meestal klaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...