Ga naar inhoud


Foretecstar 9800 dood


Gast

Aanbevolen berichten

<img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> Wie heeft ervaring met het repareren van F.S. 9800 (geen V2) als ik de stekker in het stopcontact doe reageerd er niets behalve de afstandbedieningslampje op de voorkant van het apparaat ( <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />het groene ledje) zie ik wel reageren. Omgeving Spijkenisse.

 

Bedankt Begtje van Bureh

 

info@begtjevanbureh.com

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ola

 

wat bedoel je met <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" /> SW <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" />

 

 

Begtje

Link naar reactie
Delen op andere sites

SW=Software

 

Hij bedoelt dat je dus nieuwe software moet proberen te plaatsen in het apparaat. Is heel simpel mits je de goede kabel hebt.

RS 232 male/male zou het moeten doen....

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even nwe. softw. erin door middel van een null-modem kabeltje en verder spelen.

 

enne Ozzo, ik hoop niet voor je dat je dat verschil in het menselijk geslacht maakt, zou anders een hoop pijn doen. <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het idee dat ons hobbyjargon een beetje te ingewikkeld is voor de vraagsteller. Ik zal het dus even vertalen <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" />

 

Het kan zijn dat jouw ontvanger niet meer werkt omdat de software die in je ontvanger zit niet goed meer is. Regelmatig worden de ontvangers verbeterd en schrijven de ontwerpers nieuwe software waardoor je ontvanger nog beter gaat funktioneren, bv sneller, meer mogelijkheden, of ze halen foutjes eruit.

Om die nieuwe software in je ontvanger te krijgen heb je een computer nodig.

Je ontvanger heeft achterop een aansluiting zitten en met een kabel sluit je die aan op je serieeele poort van je computer. De kabel die je daarvoor nodig hebt heet een nulmodemkabel. De volgende stap is het programma downloaden van internet waarmee je de verbinding legt tussen je satellietontvanger en je computer en de nieuwe software van de ontvanger. Als je dat programma opstart selecteer je de nieuwe software voor je ontvanger en dat zend hij dan netjes naar je satellietontvanger. Klaar is kees :-)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zal eerdaags wel even een faqje maken voor het upgraden van de FortecStar.

Is een tricky onderneming als je er geen ervaring mee hebt.

Let ook op dat de nieuwe software (loader 2.0/2.01 en soft 2.07) voor een goede werking een extra geheugen IC nodig hebben. Kans is anders dat je receiver vergeetachtig wordt <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" />

 

Bij de 5400z kun je naar je leverancier (zal ie misschien niet blij mee zijn) om dat IC te laten plaatsen.

Melding wordt gemaakt op de homepage van FS zelf.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@begtjevanbureh

 

Mocht je niet meer met de normale loader (1.0 of 1.01) je receiver aan kunnen spreken, probeer dan de nieuwe STB editor (1.03) eens en kijk of je daar met serial tools nog wat kan (de huidige software vervangen en eventueel de loader aanpassen).

Normaal als je display 'iets raars' doet dan is het over en kom je er met de standaard loader niet meer in.

Met de STB Editor gaat ie gewoon om die melding heen, rechtstreeks de machine in en kun je op die manier de boel redden.

 

Mocht je vragen hebben, laat maar horen.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...