Ga naar inhoud


Rookworst van de ***geen-reclame!*** , is die lekker?


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

er wordt wel erg gekleurd gereageerd... na twee drie reacties

 

terwijl vragenstellers in of topic toch ook een serieuze reactie mogen verwachten zonder elkaar kattend te woord te staan.

 

dus on topic: rookworst {worst}

typisch noord europees levensmiddel (totdat we zo noordelijk zijn dat een rund en varken geen juiste scharrelomstandigheden meer aantreffen)

 

mede wegens klimaat zone en houdbaarheid dus

ofschoon er wel wat varianten te vinden zijn in het zuiden

 

de grootste worst eters zijn traditioneel toch in duitsland te vinden

economisch dus ook een uitdaging voor de vleesindustrie

dus nederand met een overschot levert aan iedereen alles

en alles wat overblijft wordt agro-technologisch nog toteen levensmiddels opgepept.

de nederlanders hebben de duitsers dus relatief gezien allang ingehaald.

 

vandaar dat bijna alle residues van de zeer efficiente nederlandse vleesindustrie in dergelijke worsten eindigen

met of zonder al te veel smaak en smaakmakers in rookworst

 

zoek maar op internet dan blijkt (mede uit klassieke receptenboeken) dat originele / traditionele rookworsten zeldzaam zijn,

in de afgelopen 35 jaar is het eigenlijk een puur industrie product geworden dat zijn bestaansrecht te danken heeft aan het extreem eenvoudig bereiden (spreek opwarmen in net niet kokend water)

 

de dolle mina's waren er gek op, dus alle kiddies van die dolle mina's ook (dolle mina staat dus buiten het oorspronkelijke verband ook gelijk aan sneller / makkelijker / kan de man ook nog ! )

 

ondanks verschrikkelijke vlees industrie praktijken zijn er gelukkig nog steeds enkele fabrikanten die zich wel bekommeren om smaak en kwaliteit van de grondstoffen...

die overleven, denk ik, echter de concurentie niet en dan komt het op "de laatste der mohikanen" onder de slagers aan.

welke slager die nog bestaansrecht heeft kan zich bezighouden met kwaliteit worst zelf maken?

 

een heel ander verhaal wordt het als je traditionele recepten bestudeerd en over de braadworst spreekt

die is namelijk wel OOK in Frankrijk zeer bekend en ook in combinatie met zuurkool of groene {boeren} kool een graag gegeten levensmiddel

 

 

zie je bibliotheek over eten,

ciao

 

 

 

 

Goodby Drama Queen

Hifi Sean, Doc Mcalmont

 


  • Reacties 44
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit onderwerp

Beste reacties in dit onderwerp

Geplaatst:
Origineel bericht van: Tonskidutch

zoek maar op internet dan blijkt (mede uit klassieke receptenboeken) dat originele / traditionele rookworsten zeldzaam zijn,
in de afgelopen 35 jaar is het eigenlijk een puur industrie product geworden dat zijn bestaansrecht te danken heeft aan het extreem eenvoudig bereiden (spreek opwarmen in net niet kokend water)
<snip>
welke slager die nog bestaansrecht heeft kan zich bezighouden met kwaliteit worst zelf maken?


Die van mij !! Hij maakt zijn eigen worsten, zijn eigen rookspek enz.
Geplaatst:
Origineel bericht van: pukje
een l*l topic ,koop een worst niet goed voeren van
bello wel goed volgende dag voorraad halen voor
bij de zuurkool


Je snapt er niks van Pukje. Zo werkt dat in het dichtbevolkte Nederland en België, met een overvloed aan supermarkten en producten op elke straathoek. Hier is het: rij een uur naar de supermarkt, een uur terug. Proef de worst, ga weer een uur in de auto zitten ->uitverkocht.

Ik heb bijna de hele winkelvoorraad gehaald, de kassière schoot in de lach en vroeg of ik alles had opgekocht. "nee hoor, er zijn er nog een paar" .Natuurlijk meteen ook andere typisch Nederlandse producten meegenomen. Kokosmakronen, bittergarnituur, kaassoufflés
  • Moderator
Geplaatst:

Dus daarom stond ik vanmorgen voor die lege schappen!

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Geplaatst:
Origineel bericht van: Mojo
Wel graag een verslag van jouw bevindingen sick


Geen punt, maar vandaag (en komende week) loopt de temperatuur op richting de 30 graden. De zomer is weer helemaal terug whistle, dus de worsten verdwijnen in de diepvries zodat de houdbaarheidsdatum (eind november) wordt opgerekt.

Wel grappig dat de verpakking ook helemaal voor de Franse markt geschikt gemaakt is met een uitgebreide Franse tekst, naast naast het Nederlands. Je zou bijna denken dat die supermarkt het product standaard wil gaan aanbieden in BeNeFr. Hebben deze worsten die tweetalige verpakking nu ook in Nederland?
Geplaatst:

Tjonge jonge, in de heimat is alles toch veel beter hè?

We blijven Hollanders.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Geplaatst:
Origineel bericht van: Psychosammie
Tjonge jonge, in de heimat is alles toch veel beter hè?
We blijven Hollanders.


Nou nee, het meeste niet. Slechts een heel klein aantal vooral voedsel gerelateerde zaken en dat komt uiteraard door de Nederlandse opvoeding. Het is dus eerder dat niet alles slecht is in Holland.

De vraag was echter, valt dit product daar ook onder?

Geplaatst:

nee.

de vraag is :

 

Is Rookworst zonder "R" ookworst?

 

:P

Geplaatst:

Vermoed dat de rookworsten die nu daar in het kader van de Hollandse week worden verkocht standaard hier in Nederland in het L***L assortiment zitten.

En ken deze rookworst niet, als ik een rookworst nodig heb gkoop ik de enige echte van de H**A.

 

Ik kan me best voorstellen dat als je in het buitenland woont je af en toe behoefte hebt aan je eigen Hollandse keuken, omgekeerd is dat ook zo, kijk eens in Nederland hoeveel kleine speciaal zaken er zijn die zich met hun assortiment op bepaalde buitenlanders richten.

 

 

  • 1 maand later...
Geplaatst:
Origineel bericht van: Mojo
Wel graag een verslag van jouw bevindingen sick


Eindelijk is het dan zo ver. De temperatuur komt overdag (net smirk ) niet meer boven de 20 graden , dus laten we er maar eens 1 aansnijden.

Teleurstellend.
Het is best een smakelijk worst, maar het is geen lekkere sappige róókworst zoals van de H**a of U**x.
Het lijkt nog het meest op een vreemd gekruide, wat droge en dikke knakworst.

De buurman heeft een hond, geheel gratis neemt die de bewaking van ons terrein ook voor z'n rekening. Tijd voor wat meer beloning... whistle
Gast Drs. IJzerbout
Geplaatst:
Citaat:
en de Franse keuken is natuurlijk onbetwist "de beste".


Ik lees nog even deze wat oudere thread en zag het bovenstaande.

Dat de Franse keuken onbetwist de beste is vind ik een volkomen overtrokken hype.

Bij mij vergaat de eetlust alleen al bij het zien van de prijzen in Frankrijk.
Ik ben in heel wat landen geweest. Kan iedereen aanbevelen om in Warschau eens te gaan eten bij bijvoorbeeld RP Restauracja Polska "Tradycja" Of bij Kessler´s Fukkier. Of in Istanbul: Restaurant Tiryaki
Hier krijg je een een hele andere mening over waar het eten nu wel of niet lekker is.

In ieder geval staat Frankrijk bij mij onderaan de lijst.
Niet helemaal onderaan: daar staat Engeland. Bah wat een troep daar.

En die zoute sappige Hema worst, vol met smaakmakers zou ik nog niet aan mijn hond durven op te voeren. Gadverdamme.

Geplaatst:

Over smaak valt niet te twisten.

Wat de een lekker vind is volgens de ander vergif.

Ik heb een voorkeur voor de h@@a rookworst.

Zal me een worst wezen of die of een ander gezonder is of niet.

Of dat er meer smaak stoffen in zitten.

Je gaat tenslotte voor die worst die jij lekker vind smaken.

En dat is voor mij persoonlijk de HE@A rookworst.

HALLO [deze text leest u alleen als u een illigale versie van windows heeft]

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...