Ga naar inhoud


Ziggo nieuwe uitzendtechniek DVB-C2


dreamlover8000

Aanbevolen berichten

Ziggo steunt de komst van de nieuwe standaard dvb-c2 voor digitale kabel-tv, maar heeft nog geen plannen de standaard daadwerkelijk in te voeren. Dvb-c2 biedt een flinke bandbreedtebesparing ten opzichte van zijn voorganger.

 

De Nederlandse kabelaanbieder Ziggo steunt de komst van de dvb-c2-standaard voor digitale televisie. Het bedrijf heeft op de IBC-beurs in Amsterdam een document ondertekend dat onder meer oproept tot ondersteuning van dvb-c2 in digitale decoders. De nieuwe standaard maakt een bandbreedtebesparing van ten minste dertig procent mogelijk ten opzichte van zijn voorganger, dvb-c.

 

Volgens Ziggo-woordvoerder Martijn Jonker betekent de ondertekening echter 'zeker niet dat Ziggo daadwerkelijk voor dvb-c2 kiest'. Een groot nadeel van de standaard is volgens hem dat deze niet backwards compatible is, waardoor klanten hun bestaande decoders niet meer zouden kunnen gebruiken als de nieuwe standaard wordt ingevoerd. "We gaan natuurlijk geen standaard invoeren als onze klanten dan hun settopbox bij het grofvuil kunnen zetten", aldus Jonker. Een woordvoerder van de The Digital Video Broadcasting Project, een consortium van bedrijven die gezamenlijk tot de ontwikkeling van open communicatiestandaarden willen komen, bevestigt dat ondertekening van het document niet betekent dat de providers definitief voor dvb-c2 kiezen.

 

De komst van de standaard wordt tevens gesteund door acht andere Europese kabelaars; Ziggo is de enige uit de Benelux. UPC wil niet zeggen of het plannen heeft met dvb-c2. Ronald Sutmuller, woordvoerder van UPC: "Op dit moment zijn onze klanten gewoon tevreden met onze Mediabox, maar we houden de ontwikkelingen in de gaten."

 

De dvb-c2-standaard heeft momenteel nog de ontwerpstatus, en zal waarschijnlijk later dit jaar een officiële standaard worden. Dvb-c2 is dan wel niet compatible met dvb-c, maar het is wel mogelijk om beide standaarden naast elkaar te gebruiken. De dvb-organisatie verwacht dan ook dat de standaarden op veel markten een aantal jaren naast elkaar zullen bestaan, zolang nog niet iedereen een decoder met ondersteuning voor dvb-c2 heeft.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Origineel bericht van: dreamlover7020


De dvb-c2-standaard heeft momenteel nog de ontwerpstatus, en zal waarschijnlijk later dit jaar een officiële standaard worden. Dvb-c2 is dan wel niet compatible met dvb-c, maar het is wel mogelijk om beide standaarden naast elkaar te gebruiken.


En wat heeft het voor nut om beide standaarden naast elkaar te gebruiken ?
Dat slokt toch alleen maar bandbreedt op i.p.v. dat het wat opleverd ??

Daar hebben ze dus helemaal niks aan.
Link naar reactie
Delen op andere sites

juist wel handig om beide naast elkaar te draaien. (voor Ziggo dan)

 

Bestaande klanten met "oude" systemen maken gewoon gebruik van de standaard dvb-c transportstreams. En dan wordt dvb-c2 gebruikt om "nieuwe" en "innovatieve" diensten aan te bieden die je dan alleen kan zien op dvb-c2 apparatuur.

 

Nu snap je ook waarom ze graag de analoge zenders uit willen zetten. Dan komen er weer 30 (!) frequenties vrij waar ze dvb-c2 transport streams op kunnen laten draaien. Dat is dus 2 keer meer dan nu, plus nog eens de 30% extra capaciteits winst. Dus dan krijgen we maar liefst 240 extra TV zenders er bij (maar ja .. we kijken er toch maar naar ongeveer 15 gemiddeld denk ik)

 

Maar ja .. nieuwe techniek, dus je net aangeschafte nieuwe, door Ziggo gecertificeerde, TV kan daar dan vast geen gebruik van maken wink Het is toch best vreemd dat een TV van 30 jaar terug gewoon al die tijd heeft kunnen werken en dat die zonder problemen TV kan ontvangen (zelfs nu nog). Maar dat door de digitalisatie van de zenders je nu om de 2 tot 3 jaar weer nieuwe apparatuur moet gaan kopen.

 

Maar .. gelukkig duurt het nog minstes een paar jaar voordat het zo ver is. En hopelijk heeft streaming IP TV dan broadcast TV achterhaald. (maar ook daar kleven een boel problemen aan)

 

Hein

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...