Jan Ambers Geplaatst: 25 november 2009 Geplaatst: 25 november 2009 Nieuwgierig als altijd heb ik gisteren uit DL grüne Kohl meegebracht, en nu zoek ik naar recepten en zie dat bij het nederlandstalig gebied groene kool eerder als savooi wordt bestempeld, en grüne Kohl toch iets totaal anders is... Zijn er ook "vlaamse" bereidingswijzen of wordt dit hier als konijnevoer bestempeld en niet klaargemaakt? Schijnt wel zéér gezonde voeding te zijn met veel anti kankerstoffen d'rin?
Bigfoot Geplaatst: 25 november 2009 Geplaatst: 25 november 2009 Duitse 'grunkohl' is Nederlandse boerenkool. Wij maken er stamppot met worst van, stoemp heet dat geloof ik in Vlaanderen? Citaat: Grünkohl: Onze boerenkool is de Grünkohl van Duitsland. Groene kool wordt op de kerstmarkten niet als stamppot gegeten zoals in Nederland het geval is. Meestal wordt alleen de groente zelf gegeten met een worst erbij voor de smaakversterking.
Tonskidutch Geplaatst: 25 november 2009 Geplaatst: 25 november 2009 Grünkohl Weisskohl Rotkohl of ook wel Blaukraut, Wirzing Kopfkohl Spitzkohl en ga maar door kool soorten o ja Eins Plus (elke maandag) koken tot je erbij in slaap valt voor recepten kool was vorige week overigens ciao Now We Are Free Lisa Gerrard, Gavin Greenaway, The Lyndhurst Orchestra
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuwe accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen