Ga naar inhoud


pcm codes


Gast

Aanbevolen berichten

Iedereen heeft stilaan door hoe de pcm-tabel moet opgeladen worden, maar ik heb de indruk dat er weinig zijn die begrijpen wat en waarom. Hoe komt het dat we dat vroeger niet nodig hadden? Is het alleen een Humax-probleem? Worden die codes opzettelijk gewijzigd om zwartkijkers te ontmoedigen? Hoe komt het dat die codes niet "meekomen" als we de ontvanger zelf de zender laten zoeken?

Wie weet daar nu het fijne van?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik zal het een beetje proberen uit te leggen

Het verhaal van de ecm heeft alleen betrekking op de allcam.

Het probleem is dat er bij vele providers op het moment vele veranderingen zijn.

Zij stappen over naar de nieuwe coderingen.

Ook voeren sommige een fake ecm.Nu is het probleem voor de allcam

dat het een emulatie betreft van irdeto naar seca,de emulatie gebeurt in de kaart.Als het ware blijft de cam naar een vaste plaats kijken en gaat niet het rijtje af en kan dus eigenlijk gefopt worden,doordat hij op een ecm blijft hangen.Bij mtv hebben bijvoorbeeld verschuivingen plaats gevonden in de lijst

waardoor het kan dat de cam naar de verkeerde ecm en provider kijkt.Nu dit kan opgelost worden door een goede pcm lijst te laden zodat de cam gelijk naar de goede ecm en provider gaat.Deze veranderingen gebeuren niet zoals veel mensen denken in de settingslijst maar in de firmware,het erinzetten van een nieuwe settingslijst heeft dus geen invloed op de pcmtable,dit heeft pas invloed als men in zijn hummie nieuwe firmware plaatst.Soms loopt de firmware gelijk goed doordat de maker alles al op de goede plaats heeft gezet,maar soms niet door recente veranderingen,en dan moet je dat bijwerken.Een aston cam heeft bijvoorbeeld meestal deze problemen niet doordat deze gewoon op zoek gaat naar de goede ecm en provider id op de kaart,het betreft dus meestal echt alleen de allcam versies en heel soms hebben sommige recievers er ook wel eens last van,maar dat komt meer door het gerommel wat er op het moment bezig is met de nieuwe coderingen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat mij wel bevreemd is het feit dat een funcard 5-1 problemen geeft met VH1, Classic etc. ook de actuele en na het laden van nieuwe firmware, settingslijsten en PCM tabel en dat de Silvercard (piccard2) probleemloos werkt. Kan iemand dit verklaren?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...