Ga naar inhoud


FAQ : Upgraden FortecStar 5400z / 9800V2


Gast ozzo

Aanbevolen berichten

Hier even een beknopte uitleg voor het upgraden van de FortecStar 5400z. Deze FAQ is samengesteld uit tips & tricks die we hier op het FortecStar forum verzameld hebben en uit eigen ervaring van Hagar en mezelf.

 

Wat heb je nodig ?

 

- KENNIS : LEES DEZE PAGINA HELEMAAL !

- Uiteraard een FortecStar 5400z of 9800V2

- Seriele 1 op 1 kabel (nulmodem)(female <> female)

- Software (te verkrijgen bij FortecStar Europe/US)

 

Let op !! Als je de loader wilt veranderen van 1.0 naar 2.0 dan heeft je FortecStar een extra geheugenchip nodig. Dit omdat de toepassingen en software updates steeds zwaarder worden en er in de toekomst meer nieuwe applicaties ontwikkeld worden voor de machines.

 

Denk er om dat, indien je je receiver van nieuwe software wilt voorzien, je op eigen risico handelt. Als je probeert nieuwe software te plaatsen en je doet dat op de verkeerde manier, dan kun je je machine naar zijn grootje helpen.

Ik heb zelf een FS5400z met de nieuwe geheugenchip dus was er bij mij geen probleem. Ik ken bergen mensen die na het 'proberen' achterbleven met een receiver met 'dood' display met daarin alleen een puntje.....

Hier is wel een oplossing voor (weet niet of dat bij iedere receiver zo werkt, maar bij mij in ieder geval wel....)

Heb je dit probleem, probeer dan met de nieuwe STB Editor (ook te downloaden bij FS Europe/US) via de ingebakken SERIAL TOOLS je machine te 're-vitaliseren' en wel op de volgende manier :

 

Sluit je kabel aan, machine uit.

STBEditor opstarten, serial tools kiezen, uit het menu dat dan verschijnt kies je LOADER en je geeft aan waar de loader staat, maak bijv. een dir aan in de root van C: die je FORTEC noemt. Zorg ervoor dat wanneer je van CD hebt gekopieerd dat je even alle files in de directory selecteerd en dan met je rechtermuistoets PROPERTIES klikt en alle vinkjes uitzet en daarna APPLY drukt. Files vanaf een CD zijn namelijk READ ONLY. Vervolgens druk je start (er volgt dan een 'wacht' schermpje) en je hebt ongever 10 seconden om je machine aan te zetten, waarna hij de software naar de receiver stuurt.

WACHT ALTIJD tot je receiver klaar is met BOOTEN (dit kun je controleren door op het andere tabblad MONITOR te klikken. Je ziet dan hoever je machine 'onderhuids' is....

Als het mee zit dan zie je BABO REBOOTING SYSTEM en zit het allemaal goed, dan geeft je display ineens weer leven (!) en verschijnt er NOCH in je display (NOCH = NO CHANNELS).

Hierna kun je de gewenste software plaatsen.

 

Voor de oude loader 1.0 machines is V1.10 de laatste versie. Hierin zitten een aantal verbeteringen :

 

Rev. Datum Verbeteringen

V 1.04 18-03-2002 Standaard van fabriek eerste series met bootloader 1.0

V 1.06 04-04-2002 IBM processor timing aangepast

V 1.08 CA applicatie verbeterd en CAS interface

V 1.10 26-04-2002 sneller zappen, DiSEqC sturing verbeterd

 

Om deze software te plaatsen doe je met een werkend systeem EERST altijd een MASTER RESET (staat onder de eerste MENU optie).

Als je systeem daarna opnieuw geboot is komt ie dus ook met de melding NOCH.

Nu zet je hem uit en haalt de stekker even uit het stopcontact.

 

Ga nu met loader v1.01 aan de slag (vanuit de Fortec directory die je aangemaakt hebt en waarin je de LOADER 1.01 hebt uitgepakt EN de software (.IMG file) uitgepakt hebt).

Kies : COM port > Kies COMPRESS APPLICATION > Kies de bijbehorende file (bijv. rom0_CI_20020426.IMG en druk op START. Er verschijnt nu Waiting BABO op je scherm en hier druk je op OK. (hij staat nu in de BABO wachtstand en detecteerd als de machine aangezet/stekker erin gestoken wordt).

 

Stekker erin of aanzetten en je zal zien dat ie netjes gaat uploaden. Bij 90% wacht ie even (soms lang) en verifieert ie de machine. Als ie klaar is (kan dus soms wel 10 minuten duren, waar dat aan ligt weet ik ook niet) dan zal ie uit zichzelf gaan booten en komt ie (met nieuwe software) weer met de melding NOCH.

 

(Mocht je een zenderlijst hebben gemaakt met de AB van je receiver, vergeet dan niet met de STB Editor daar een kopie van te maken. (ofwel de kanaalgegevens uitlezen en even op je HD bewaren (saven). Deze is dan na de upgrade weer terug te lezen, hij is namelijk helemaal MAAGDELIJK na de upgrade, alle instellingen moet je weer opnieuw doen.

 

LET OP : Controleer je LOADER VERSIE voordat je gaat upgraden. Heb je LOADER 1.0 met CAM 1.04 dan hoef je in principe alleen de hierboven omschreven handeling uit te voeren die de nieuwe software plaatst.

HEB JE LOADER VERSIE 2.0 al reeds in je machine, dan kun je GEEN V1.0 files gebruiken maar neem je 2.03 (of 2.07 en je hebt gelijk LOADER 2.01 in je machine zitten.)

 

Dus bij het UPGRADEN van loader 1.0 naar 2.0, zorgen dat je de nieuwe chip hebt, en altijd voor een UPGRADE een MASTER RESET geven en zorgen dat je de software update hebt die bij de loader hoort die in je machine zit.

 

Als alles gelukt is dan kun je na je MASTER RESET verder met modificeren als je wilt. Ikzelf heb een nieuw MENU scherm gemaakt en met behulp van de UPLOADER geplaatst, dit kun je ook doen voor je radio scherm.

Hierbij kies je NIET compress application, maar RADIO of MENU en kies je je plaatje. Over de limieten qua grootte is mij niets bekend, ik heb een JPG van 197 Kb als menuscherm (die speciale Fortec Mercedes ;-).

 

Mocht er wat verkeerd gaan, geen nood, probeer dan je machine te bereiken met de STB EDITOR samen met de ingebouwde SERIAL TOOLS.(zie bovenaan dit bericht).

 

Mocht ik nog iets vergeten zijn dan zal ik dat zeker toevoegen.

 

LET OP JE VERSIE VAN DE 5400 / 9800 (!) de bovengenoemde upgrade werkt dus alleen voor de 5400z / 9800V2.

 

Heb je een 5400 of een 9800 zonder Z of V dan is de nieuwste software 3.17AL7BAR welke je ook weer kan downloaden vanaf de FS site. (Software om te uploaden bevindt zich in de ZIP van de 3.17AL7BAR software).

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ozzo,

 

Je bent top <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" />

Je bent samen met Hagar met recht de moderator van deze sectie.

 

Pleace go on!

 

 

Met Vriendelijke Groet,

 

Wil Weten

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kikke URL <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

Die houden we erin <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Kimble, goede url maar!!!!!!! Voor alle FS gebruikers die de TEST sw willen testen, houdt er wel rekening mee dat dit TEST sw is en dat daar dus ook sw tussen kan zitten die niet goed werkt. Dus niet zomaar gaan experimenteren met alle sw die je daar vinden kan, beter aan de mensen over laten die ook weer weten hoe ze problemen met niet goed werkende sw kunnen oplossen. Dit om problemen te verkomen.

Als er wat tussen zit wat de moeite waard is dan vermelden wij (ozzo en ik zelf)hier welke sw interesant is en welke je beter niet kan downloaden.

Niet elke verandering is ook direct een verbetering.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

wordt hier nu beschreven,als je decoder dood is om hem weer tot leven te wekken??

of wordt er hier beschreven hoe je er andere software inbrengt.

sorry hoor,ik ben nog niet helemaal bekent met deze materie(van de fortexstar 5400z)heb altijd een philips gehad.

wil alleen weten,hoe ik van 2.11 naar 2.12 kom.

marco

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

In principe is het een handleiding om er nieuwe software in te blazen en tevens een leidraad om een 'dode' receiver weer tot leven te wekken <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Dit bericht heb ik vandaag van 'sticky' mode afgehaald, dus hij gaat langzaam naar beneden verdwijnen in dit forum.

Globaal klopt alles nog wat er staat, kan dus ook toegepast worden op de nieuwe modellen van FortecStar en Manhattan of Arnion.

Alleen kloppen de software versies niet meer, vandaar....

 

Als je wilt upgraden, kun je altijd het meest verse pakket van een van de leveranciers gebruiken/downloaden. Meestal zit daar een goede gebruiksaanwijzing bij.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een dooie Fortec kan je niet tot leven brengen...ik heb hier het probleem. Een Fortec 5400z zo dood als een pier na het upgraden...nu boot deze dus voor geen meter meer het enigen is een puntje in het display nu probeer ik de power aan te zetten maar deze doet gewoon helemaal niets...dus tot leven wekken vergeet het maar. Upgrade of tewijl tot leven brengen doe je op het moment dat de receiver wordt aan gezet en dat gaat nu eenmaal niet met een dooie receiver...heel leuk hoor maar het werkt gewoon niet...als iemand me hier wat meer info over kan geven graag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Werkt dus juist wel. Zo lang als je een puntje in je receiver hebt staan kun je hem nog (via de RS232 poort) benaderen.

Het is dan zaak om in 1 klap alle software er opnieuw in te blazen.

Het beste gaat dat met een ALL_blabla.IMG file, waarmee je zowel loader als software opnieuw inbrengt. (grootte van het IMG bestand zou (na het uitpakken) zo'n 1,5 Mb moeten zijn).

 

Dan moet het in principe gewoon lukken. Ik heb nog NIET meegemaakt dat ie het niet zou doen. Alleen de laatste machine had de extra chips nog niet en zodoende kon ik daar niets mee met de nieuwe software. Voor de rest heb ik ALLE overige machines op deze manier aan de praat gekregen.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan moet je wel een ALL...file.img hebben, ik heb gezocht bij Fortec nl en USA maar geen van bijde hebben ze een All.img. Dus als je zo vriendelijk zou willen zijn om deze file op te stuuren zou ik je erg dankbaar zijn. Overigens ik neem aan dat deze All.img op de zelfde wijze moet worden ge upload als de andere (via STB Editor en serial tools) Transf mode (ALL (Normal Data) of is daar ook een andere manier voor. Ik hoop dat het werkt want bij alle andere files dien ik de power On/Of te doen en dit werkt dus helemaal niet, dus hopelijk bij de All file wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je ook niet perse nodig. Eerst de laatste loader erin, daarna de laatste software en dan geduldig (!) wachten.

In de STB editor kun je middels de 'monitor' kijken wat de boot-status is.

Je zal zien dat ie op een gegeven moment BOOT in het display geeft.

 

MAAR ! er is ook de mogelijkheid dat er niet de EXTRA chips in zitten zodat je de nieuwe software niet KAN laden. Krijg je dus ook een stip.

Dan is de weg ; naar je leverancier en de extra chips erin laten zetten.

 

suc6!

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...