Ga naar inhoud


onvriendelijkheid


Gast

Aanbevolen berichten

Als recent nieuw lid bekijk ik dagelijks het forum OM TE LEREN!!! Wat mij erg verbaasd is dat er regelmatig onvriendelijke en irritante antwoorden worden gegeven op vragen van beginners. Dit forum is toch bedoeld om allemaal plezier te hebben met deze hobby? Een ieder heeft zijn/haar ervaring opgedaan door te leren en probeer dat geduld ook eens op te brengen voor de nieuwe beginners.

Je bent nooit te oud om te leren en verbeter de wereld maar begin bij jezelf!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik geef je helemaal gelijk.

 

Nu kan ik het ook wel een beetje begrijpen wanneer er constant naar de bekende weg gevraagd wordt maar heb dan in ieder geval het fatsoen om dit vriendelijk te melden.

 

Gelukkig zijn de meeste leden hier vriendelijk maar er zitten inderdaad een paar tussen ...

 

Ik ben zelf ook als groentje begonnen (ik ben nog steeds groen) maar wanneer ik iemand kan helpen dan doe ik het, ook al is de vraag al vele malen eerder gesteld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ondanks voorgaande discussies zijn er mensen die er niet van willen leren.

 

Het zal wel net zo gaan als bij de dokter: je moet ermee leren leven.

 

Wel heb ik (denk ik) een paar tips voor een ieder.

 

Als je post kijk dan even goed of je in het juiste forum post.

 

Heb je een vraag of probleem kijk eerst eens of er al een antwoord is gegeven in soortgelijke situaties.

 

Voor dit soort situaties kun je ook de zoekfunctie gebruiken.

 

Bedelen om keys of files is verboden.

 

Probeer je vraag zo gedetailleerd mogelijk te stellen, welk apparatuur gebruik je.

 

Voor collegamembers: Als je wilt replyen op een posting let op de impact van je reply. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om iemand met 1 posting de grond in te boren, het kost vele postings om zoiets te corrigeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben van mening dat als jullie gevorderden de indruk hebben dat sommigen het nooit zullen leren je op vragen niet hoeft of moet antwoorden. Beter geen antwoord dan een irritante opmerking. Er zijn altijd sociale gevorderden die het geduld en begrip gelukkig nog wel hebben. Hierdoor blijven de beginners in ieder geval wel gemotiveerd om te leren, de een wat sneller als de ander!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het met je eens, denk dat je mijn posting verkeerd begrijpt of dat hij niet helemaal duidelijk is.

 

Deze discussies zijn er vaker geweest en het resultaat van deze discussies ervaar je op dit moment dus: weinig effect.

 

Vandaar een paar tips in voorgaande posting voor nieuwe en oude members!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op zich heeft de topic starter gelijk, maar:

Bedelen om key's of files is hier verboden. Dat staat ook in de regels. Als je dat dus wel doet, mag je rekenen op een minder vriendelijk antwoord.

Meestal zie je dan ook dat leden, moderators of ikzelf dergelijke antwoorden geven op dat soort vragen.

 

Groetuh,

 

Toxic[Q]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vooral jullie als administrators (Toxic[Q]) zouden moeten begrijpen dat je als beginner afhankelijk bent de ervaing en wijsheid van gevorderden. Het simpel afdoen als bedelen om keys wat in verhouding slechts een klein deel van de vragen is die er gesteld worden vind ik triest. Kijk eens naar de ondertoon die ik helaas regelmatig aantref op het forum als een "beginner" een vraag steld, het is ook jullie taak om het forum interresant te houden en leden die zich aanmelden duidelijk te maken hoe dit soort onvriendelijkheid kan worden voorkomen. Waarom niet bij aanmelding van een nieuw lid (beginner) een PM met duidelijke verwijzing naar Duwgati, wellicht scheelt dit voor gevorderden een hoop irritatie.

(Ik wil niemand aanvallen maar signaleer wat ik lees en er van leer!!!)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als jij echt alles signaleert dan lees je dus ook dat dit onderwerp al heel vaak is besproken. Gebruik de zoekfunktie maar eens en lees de verklaringen waarom mensen zo reageren. Komt er een beetje op neer dat je gaat klagen bij de winkel over iets wat je daar gekocht hebt terwijl je de gebruiksaanwijzing niet hebt gelezen en er achteraf blijkt dat er niets te klagen valt.

Alleen kost het in de winkel geld en is het hier gratis.

Ik hoop dat de topic gesloten word.

Lijkt wel een déjà vu ondertussen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jouw antwoord als "Erelid" is wederom een voorbeeld van een de ondertoon, jij hebt zeker je rijbewijs gekregen, deed alles goed, reageerde niet eens inpulsief en leest altijd eerst alle gebruiksaanwijzingen die je bij je aankopen krijgt. Als je beter had gelezen, had je niet moeten reageren. Als afsluiter vindt jij dat de topic gesloten moet worden, waarom reageer je eigenlijk... Irritatie omdat beginners meer moeite hebben een en ander te volgen?

 

Verbeter de wereld maar... begin bij jezelf

Link naar reactie
Delen op andere sites

Laat ik voorop stellen dat ik me ook wel 's stoor aan het sarcasme van sommige antwoorden, maar soms heb ik er ook wel begrip voor. Dat hangt ervan af hoe ik de vraagstelling interpreteer. Maar laat ik de zaken eens op een rij zetten:

 

Dit board is een hobby-board. Bedoeld als een ontmoetingsplek, voor mensen die van de satelliet-materie hun hobby maken. Die materie is erg uitgebreid (hardware, software, encryptie-systemen etc.) en derhalve kan de hobby erg moeilijk heel concreet worden beschreven.

 

Om die reden is het net zo moeilijk om de boardregels erg specifiek te beschrijven. Er wordt dus, noodgedwongen, gewerkt met een set regels die een basis vormen, maar niet alles kunnen afdekken. Het is verder aan de moderators om erop toe te zien dat de intentie van de boardregels wordt nageleefd.

 

Echter, over 1 ding kan absoluut geen misverstand bestaan: wat op dit board beslist NIET onder hobby wordt verstaan, is het bezoeken van dit board, puur en alleen met de intentie om te leren een kaartje in elkaar te draaien waarmee je gratis zoveel mogelijk kunt bekijken.

 

Oftewel: [color:"red"]we zijn een satelliet-hobby board en geen gratis-TV-kijken-hobby board.[/color]

Daar zit volgens mij een heel groot misverstand bij veel nieuwe bezoekers op dit board. En het is tegelijkertijd de kern van de ergernis bij de trouwe leden van dit board.

 

De echte hobbyïsten op dit board kijken vaak alleen TV als ze bezig zijn om het product van hun hobby te testen. De rest van de tijd zitten ze achter een monitor, soldeerbout, of wat dan ook, om weer verder te gaan met experimenteren en leren.

 

Mensen die alleen maar willen profiteren (of misschien moet ik zelfs zeggen "parasiteren") van de kennis van anderen om zodoende de abonnementskosten te omzeilen, die zitten hier dus gewoon op het verkeerde board!!!!!

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@skyisthelimit

 

Sorry sky maar met de antwoorden die jij geeft roep je het natuurlijk wel over je af om met een ondertoon behandeld te worden(lees afgezeken te worden)

Daarbij denk ik dat Alans en Toxic niet in de bedoeling hadden om met een ondertoon op je te antwoorden.Maar je juist wilden helpen door aan tegeven dat je met de zoekfunctie op dit board vaak gestelde vragen op kunt zoeken.

Waardoor je vaak sneller tot een oplossing komt dan met een posting.

 

Groetjes Alv

Groetjes Alv

Visiosat bi sat met 4 LNB's & een kabel aansluiting
VU+ Duo met 2* DVB-S2, en een Vu+ Duo2 met 2* DVB-C

Link naar reactie
Delen op andere sites

@duwgati

 

Zo als altijd een duidelijk en helder antwoord....

 

<img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

Ik persoonlijk vindt het niet vervelend als iemand een "domme"vraag stelt

Waar ik mij aan erger is echter het gebedel om keys...... <img src="/ubbthreads/images/icons/mad.gif" alt="" />

En aan de topics seca2 is misschien gekraakt.. <img src="/ubbthreads/images/icons/mad.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

helemaal mee eens....

 

ennuh, beginners !

nogmaals wij hebben een leuke hobby maar geen contract met jullie afgesloten om iets op te lossen waarvoor deels onkunde deels gebrek aan kennis die er aan ten grondslag ligt.

 

Die kennis bouw je op door hard werken...

 

Als na vijf allah tien postings jullie nog niet begrepen hebben, dat je wel zelf er iets voor moet doen, dan is het niet een hobby voor je, maar inderdaad abonnementskosten omzeilen.

 

Er zijn altijd uitzonderingen op de regel maar het is ook goed om de modus operandi van een forum op te pakken.

 

ik ben ook wel eens dwars en heb ook wel eens geen zin maar je vraagt wel heel veel van de leden hier om de beginselen des satlevens zonder pardon of dankjewel op te eisen.

 

we zijn echt de slechtste nog niet hiero

 

tjuss

 

Monsoon, Club Mix

Nusrath Fateh Ali Kahn

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@skyisthelimit:

 

Ik kan je best begrijpen maar "beginners" begrijpen ons meestal niet... (met "ons" bedoel ik leden op het board die toch héél véél tijd stoppen in het helpen van anderen).

De punten die Zeeman opsomt mogen er zeker zijn, alsook het vooraf kennis nemen van de boardregels: dàt kan veel ergernis besparen.

 

Ikzelf heb hier een 500-tal postings; weet je dat ik daarvan misschien zelf maar een 20-tal vragen heb gesteld (info voor mijzelf) en dat de rest "anderen helpen" was? Soms kan ik ook wel eens "bot" uit de hoek komen: je legt zaken met handen en voeten uit en 2 postings later komt er een beginner die (met zijn éérste posting) opnieuw exact dezelfde vraag stelt (duidelijk dat hij géén enkele moeite gedaan heeft om enkele topics te overlopen). Ik kan je verzekeren dat ik dan wel eens op "ontploffen" sta en reageer met "lees even eerst in dit forum waar je alle antwoorden op jouw vraag kan vinden"...

 

Tja, dat is dan ook een ondertoon en wordt misschien als onvriendelijk ervaren maar ik tracht, ik zeg wel "tracht" dat te vermijden. Niet altijd evident hoor!

 

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...