amrabed Geplaatst: 23 januari 2010 Geplaatst: 23 januari 2010 Beste Satters, Aangezien de HDD voor de meeste Sat.ontvangers FAT32 moeten zijn (USB) en ik de ervaring heb dat je op deze formaat geen grote bestanden kunt zetten (plus/minus 4GB)vraag ik me af waarom men dit formaat als vereiste stelt. op een NTFS kunnen deze grote bestanden wel.(n.l. HD bestanden zijn vaak groter dan 4GB om maar niet over mkv bestanden te spreken, want ook vele BluRay app. vereisen dit vormaat). of accepteert dit formaat (FAT32) wel grote bestanden ? en doe ik iets verkeerd.
Gast Invertist Geplaatst: 23 januari 2010 Geplaatst: 23 januari 2010 1- FAT 32 is gratis te gebruiken en wordt door (vrijwel) elk systeem herkend; 2- het splitsen van bestanden is geen enkel probleem. Het systeem doet het voor je. Bij een DvD merk je er toch ook niets van de de bestanden gesplitst zijn?
Gast Merkedesch Geplaatst: 23 januari 2010 Geplaatst: 23 januari 2010 Origineel bericht van: amrabed Beste Satters, Aangezien de HDD voor de meeste Sat.ontvangers FAT32 moeten zijn (USB) en ik de ervaring heb dat je op deze formaat geen grote bestanden kunt zetten (plus/minus 4GB)vraag ik me af waarom men dit formaat als vereiste stelt. op een NTFS kunnen deze grote bestanden wel.(n.l. HD bestanden zijn vaak groter dan 4GB om maar niet over mkv bestanden te spreken, want ook vele BluRay app. vereisen dit vormaat). of accepteert dit formaat (FAT32) wel grote bestanden ? en doe ik iets verkeerd. In welke ontvanger ga je dit gebruiken? En nee Fat32 accepteert het niet groter als +/- 4Gb Inderdaad wordt voor de meeste Mediaplayers Fat32 aangeraden. Ikzelf heb het ook aan de lijve ondervonden dat de helft dan niet werkt. De meeste bestanden groter als 4Gb worden meestal in kleinere bestanden weg geschreven en in totaal zijn ze dus wel groter als 4Gb maar dit is geen probleem. Kijk maar eens naar de grote van een gemiddeld .iso bestand dat je wilt afspelen dat gaat niet. Converteren naar NTFS is eigenlijk niet mogelijk..Linux gaat hier niet echt goed mee om(ik durf niet te schrijven NIET) Ik heb inmiddels mijn schijf geformatteerd naar Ext3 voor mijn Linux ontvanger en een plugin geinstalleerd zodat Windhoos er ook mee om kan gaan. Gr.Merkedesch
Gast Invertist Geplaatst: 23 januari 2010 Geplaatst: 23 januari 2010 Origineel bericht van: Merkedesch Ik heb inmiddels mijn schijf geformatteerd naar Ext3 voor mijn Linux ontvanger en een plugin geinstalleerd zodat Windhoos er ook mee om kan gaan. Ja, dat is natuurlijk ook een prima oplossing.
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuwe accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen