Ga naar inhoud


[Pioneer] DBR-S110NL Help... is ie kapot?


Gast

Aanbevolen berichten

 

 

hoi,

 

Ik heb een probleempie met mijn decoder en ik vroeg me af of iemand misschien weet wat er aan de hand is.

Heb een paar weken geleden een Dbr-s110NL gekocht en een J-tag door een vriend in elkaar laten knutsellen. Ik had een te lange parelle kabel maar ik kon niet wachten dus toch effe geprobeert te patchen. Ik kreeg een connectie met pionero maar het uploaden kapte er mee en zei geen verbinding. <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> dus ik effe een kortere kabel geregeld en verder niks meer met mn decoder gedaan.

 

Nou wil ik hem dus laatst aandoen(om te gaan patchen) en nou staat er de hele tijd 00:00 op het display te knipperen wat ik ook probeer ik krijg dat niet weg <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> op het moment dat ik de stekker van de decoder in het stopcontact doe begint mijn beeld van mn tv te knipperren (zonder dat ik de aanknop van de decoder heb ingedrukt) aan-uit aan-uit doet mn beeld. De afstandsbediening reageert niet meer <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> heb ik hem gemold?? ik denk het haast wel. ik hoop dat iemand weet wat er mis mee is.

 

 

alvast bedankt.

 

Gr Dmk

Link naar reactie
Delen op andere sites


Nou ik persoonlijk weet niet veel van de Dbr-s110NL maar ik denk dat ie wel degelijk naar z'n malle moer is... <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

 

Maar ik denk dat er hier techneuten genoeg zitten om je uit de problemen te helpen....

 

veel suc6

Link naar reactie
Delen op andere sites

dat is nou juist het probleem <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> ik maak contact met de masse en punt 2002 geloof ik uit mn hoofd maar ik krijg niet meer de edit mode op het display (dat kreeg ik eerst wel altijd) snik

 

gr

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Ik denk niet dat je hem gemold hebt vwb de hardware betreft. Ik denk wel dat je de Firmware gemold hebt en die zul je dan opnieuw moeten patchen. Is de 3.3Volt voeding op je jtag interface goed aangesloten?

Kijk ook eens op de site http://www.consolez.com/dbrs110nl/ (Mads DBR-S110NL Guide); hier staat alles zeer goed uitgelegd hoe en wat je moet patchen. Ook de betreffende firmware (ik raad je aan de Dynamite 4.37 software te patchen (site www.worex.ee) omdat h2deetoo gestopt is met ontwikkeling).

Mocht de deco dan nog niet werken dan zal er wel iets niet in orde zijn.

Als jij of je vriend electronisch onderlegd zijn dan kan je bij mij de digitale versie van de originele serviceschema's van Pioneer DBR-S110NL aanschaffen. Meer byzonderheden via een PM.

Heel veel succes,

 

Wim Beckers

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had ongeveer hetzelfde probleem met een dbr-s210 , bij het aanzetten alleen 4 streepjes op het display verder tuner "dood". Harde reset door aan en uit knop werkte ook niet. Later de tuner van alles los gekoppelt (ook 220v) tot mijn verbazing werkte deze na +- 15 min. weer.

 

Misschien kan je er wat mee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi wim,

 

klinkt logisch en ik wil het dolgraag proberen maar ik krijg hem gewoon niet meer in de service mode dus ik kan ook niet meer connecten via mn jtag <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> ik krijg gewoon geen verbinding meer met de decoder.

 

Eerst connecte ik mn massa met punt 2002 ofzoiets en toen ging er iets op het display knipperen dat inhield dat ik in der service mode zat en dat ik een connactie kon maken. Maar dat hele verhaal werkt nu ook niet meer.

 

zit echt te kutten met dat ding <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" />

 

kan ik niet op een of andere manier zn flash en ram wissen want volgens mij staat er gewoon een corrupte firm op ofzoiets

 

gr

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Jannes,

 

Ik heb je een PM gestuurd maar weet niet zeker of het goed gegaan is.

Daarom nogmaals een antwoord.

 

Kan je wel de Firmware (dynamite 4.37 of 4.38) uploaden in je decoder ?

Wel in de goede volgorde doen (zie Mads DBR-S110NL guide in de links/diversen).

Als dat goed gaat dan moet de channellist en de bijbehorende eeprom file ook goed gaan.

Mocht je er niet uitkomen dan zal ik je via een PM mijn telnr. geven voor telefonische assistentie.

Ik denk dat we er wel uitkomen.

 

Wim

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi W.J.

 

ik heb dat ook al geprobeerd <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> maar hij zegt de hele tijd dat ie mn decoder niet kan vinden op de lpt poort. ik hoop niet dat mn j-tag of lpt kabel kapot is maar ik denk niet dat dit het geval is, want deze hebben het wel gedaan.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

staat op ECP

cpu-code geeft:

 

Opening LPT1

DCU reset activated

DCU Status : Run-Test/Idle

CPU Code (IDCODE) : 00000000

Unknown CPU code! Check if the decoder is turned on and the jtag is built correctly.

DCU reset deactivated

Closing LPT1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat dacht ik al; een mij bekende en irreterende fout.

Bij mij lag het aan het feit dat de 20 aderige flatcable niet helemaal lekker kontakt maakte. dus misschien even de cable omdraaien. Je hebt je Pioneer toch wel in de POWER ON stand staan en niet in de STANDBY MODE ?????

Ook het monteren van de serieele kabel wil wel eens werken.

Ik zal je via een PM mijn telnr: even door gegevn zodat we het een en ander kunnen proberen telefonisch op te lossen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Jannes,

 

Ik wil je telefonisch assisteren met het oplossen van jouw probleem. Ik vind dan ook dat jij voor de telefoontikken moet opdraaien en niet ik.

Als je dat te duur vind dan vind ik het prima maar verwacht niet van mij dat ik jou dus bel en verwacht ook niet dat ik ellenlange verhalen via dit forum blijf vertellen.

 

Wim

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...