SalimRMAF Geplaatst: 12 april 2010 Geplaatst: 12 april 2010 Zelf vind het persoonlijk echt erg dat ik in NL leef i.p.v. Tanzania, bij wijze van spreken. Ik eet en leef op een manier die ik niet wil. Als ik kijk wat ik vandaag heb binnengekregen,.. -Banaantje (Vast genetisch/biologisch bewerkt) -PickWick Thee (Geen echte Thee) -Mentos/Kauwgom (Aspartaam, kankerverwekkend(!)) -Fanta 200Ml, (suiker, prik) -Chocoladebol (Hoef ik verder niets over te vertellen..) -Nog wat snoepjes -1 bruine brood met ham -200ML water -1 Roomboter Croissant -Chocolade pinda koek -Visburger bij de Mac Donalds. -de rest ben ik vergeten. Dag in dag uit wil ik anders leven, maar het KAN hier in NL gewoon niet. Wij krijgen zoveel suiker binnen... Als we wisten wat suiker ons lichaam aandoet, zou ik durfen te wedden dat je de producten waarvan de 1e 3 ingredienten uit suiker bestaat links zou laten liggen. Daarnaast heb ik het gevoel alsof de overheid op de een of andere manier met iets bezig is... immers de 2 zaken die onze economie overeind houden zijn de ziekten-sector en de oorlogs-sector. Als ik zie hoe "goed" de mensen eruit zien uit arme/aziatische landen, dan vraag ik mezelf wel eens af hoe het komt dat wij hier in het westen overmatig veel ziektes hebben, haaruitval komt bij 60% van de mensen voor etc... Wat denken jullie? Aspartaam-info Suiker-info Xtrend ET7500 - Visiosat G4D Quadro - 9 - 13 - 19.2 - 23.5 - 28 - 36
ferrarisat Geplaatst: 12 april 2010 Geplaatst: 12 april 2010 ik zou zeggen pak je huisraad en ge emigreren DM 800HD open pli T90 7-13-19.2-23.5-28.2 Oost en 30 West Amiko Alien Samsung LE40A856
vGnp Geplaatst: 12 april 2010 Geplaatst: 12 april 2010 Origineel bericht van: SalimRMAF Als ik kijk wat ik vandaag heb binnengekregen Stond er iemand bij met een pistool tegen je slaap? Je bepaalt toch zelf wat je naar binnen mikt vGnp VU+ Ultimo4K - FBC Cable - VU+ Ultimo4K - FBC Satellite Kathrein KEA 1000/W - Wavefield T90 Satlook Digital NIT
SalimRMAF Geplaatst: 12 april 2010 Auteur Geplaatst: 12 april 2010 Nee daar heb je absoluut gelijk in, maar het wordt ons zo opgedrongen en aangeraden. De reclameblokken zitten er vol mee, en ik vind dat het "slechte eten" vandaag de dag zo is ingeburgerd. Voor mij is dit een gewoonte geworden. Xtrend ET7500 - Visiosat G4D Quadro - 9 - 13 - 19.2 - 23.5 - 28 - 36
leo1949 Geplaatst: 12 april 2010 Geplaatst: 12 april 2010 Origineel bericht van: vGnp Je bepaalt toch zelf wat je naar binnen mikt Dat ben ik niet helemaal met je eens want vaak weet je niet eens wat je eet Als je moslim bent in Nederland heb je een probleem want in brood zit als broodverbeteraar varkenshaar. Rode smarties zijn ook lekker maar de rode kleur komt wel van schildluizen. En zo kan je door gaan en het is maar goed dat we niet alles weten van wat we eten Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.
Amager95 Geplaatst: 12 april 2010 Geplaatst: 12 april 2010 vergeet het kippevlees niet te vermelden dit zit ook vol met rotzooi (zie Zembla van 11 april 2010); daarom vandaag al het laten liggen in de schappen van de super.
leo1949 Geplaatst: 12 april 2010 Geplaatst: 12 april 2010 Toegelaten hulpstoffen voor in je eten {E nummers} E-nummer Naam E100 (i)Curcumine (ii) Turmeric E101 (i)Riboflavine (ii) Riboflavine-5'-fosfaat E102 Tartrazine E103 Chrysoine resorcinol (Sinds 1984 verboden in de EU) E104 Chinolinegeel E105 Fast yellow AB (Sinds 1984 verboden in de EU) E106 Riboflavine-5'-fosfaat (Nummer vervangen door E101(ii)) E107 Geel 2G (Verboden in de EU) E110 Zonnegeel FCF E120 Cochenille, karmijn, karmijnzuur, karmozijnrood E122 Azorubine E123 Amaranth E124 Ponceau 4R, Cochenille rood A E127 Erythrosine E128 Rood 2G E129 Allura Rood AC E131 Patentblauw V E132 Indigotine, indigokarmijn E133 Briljantblauw FCF E140 Chlorofylen en chlorofylinen: i) Chlorofylen ii) Chlorofilinen E141 Kopercomplexen van chlorofylen en chlorofylinen: i) Kopercomplexen van chlorofylen ii) Kopercomplexen van chlorofylinen E142 Briljantzuurgroen BS E150a Karamel E150b Alkali-sulfietkaramel E150c Ammoniakkaramel E150d Sulfiet-ammoniakkaramel E151 Briljantzwart BN, zwart PN E153 Koolstof E154 Bruin FK E155 Bruin HT E160a Caroteen: Beta-caroteen, Gamma-caroteen E160b Annatto, Bixine, norbixine, orleaan E160c Paprika-extract, capsanthine, capsorubine E160d Lycopeen E160e Beta-apo-8'-carotenal E160f Ethylester van beta-apo-8'-caroteenzuur (C30) E161a Flavoxanthine E161b Luteïne E161c Kryptoxanthine E161d Rubixanthine E161e Violaxanthine E161f Rhodoxanthine E161g Canthaxantine E161h Zeaxanthine E161i Citranaxanthine E161j Astaxanthine E162 Bietenrood, betanine E163 Anthocyanen E170 Calciumcarbonaten: Calciumcarbonaat, Calciumwaterstofcarbonaat E171 Titaniumdioxide E172 IJzeroxiden en IJzerhydroxiden E173 Aluminium E174 Zilver E175 Goud E180 Litholrubine BK E181 Looizuur [bewerken] E200-252 Conserveermiddelen Conserveer- of bewaarmiddelen verlengen de houdbaarheid van een voedingsmiddel door bederf als gevolg van bacteriën, schimmels en/of gisten tegen te gaan. E-nummer Naam E200 Sorbinezuur E201 Natriumsorbaat E202 Kaliumsorbaat E203 Calciumsorbaat E210 Benzoëzuur E211 Natriumbenzoaat E212 Kaliumbenzoaat E213 Calciumbenzoaat E214 Ethyl-p-hydroxybenzoaat (Ethylparabeen) E215 Ethyl-p-hydroxybenzoaat, natriumzout E216 Propyl-p-hydroxybenzoaat (Propylparabeen) E217 Propyl-p-hydroxybenzoaat, natriumzout E218 Methyl-p-hydroxybenzoaat (Methylparabeen) E219 Methyl-p-hydroxybenzoaat, natriumzout E220 Zwaveldioxide E221 Natriumsulfiet E222 Natriumwaterstofsulfiet, Natriumbisulfiet E223 Natriummetabisulfiet E224 Kaliummetabisulfiet E226 Calciumsulfiet E227 Calciumbisulfiet E228 Kaliumbisulfiet E230 Bifenyl, difenyl is uit de lijst verwijderd door Richtlijn 2003/114/EG E231 Orthofenylfenol is uit de lijst verwijderd door Richtlijn 2003/114/EG E232 Natriumorthofenylfenol is uit de lijst verwijderd door Richtlijn 2003/114/EG E233 Thiobendazol is uit de lijst verwijderd door Richtlijn 98/72/EG E234 Nisine E235 Natamycine E239 Hexamethyleentetramine E242 Dimethyldicarbonaat E249 Kaliumnitriet E250 Natriumnitriet E251 Natriumnitraat E252 Kaliumnitraat [bewerken] E260-297 Voedingszuren zie ook E322-385_Voedingszuren Voedingszuren verlagen de zuurgraad (pH) van een product, versterken de werking van antioxidantia en conserveermiddelen en werken kleurbehoudend. E-nummer Naam E260 Azijnzuur E261 Kaliumacetaat E262 Natriumacetaten: i) Natriumacetaat ii) Natriumwaterstofdiacetaat (natriumdiacetaat) E263 Calciumacetaat E270 Melkzuur E280 Propionzuur E281 Natriumpropionaat E282 Calciumpropionaat E283 Kaliumpropionaat E284 Boorzuur E285 Natriumtetraboraat (borax) E290 Kooldioxide E296 Appelzuur E297 Fumaarzuur [bewerken] E300-321 Antioxidanten Antioxidantia vergroten de houdbaarheid van een product door kleurveranderingen en aantasting door zuurstof tegen te gaan. Zij worden onder meer gebruikt om het rans worden van vetten tegen te gaan. E-nummer Naam E300 Ascorbinezuur (vitamine C) E301 Natriumascorbaat E302 Calciumascorbaat E304 Vetzuuresters van ascorbinezuur i) Ascorbylpalmitaat ii) Ascorbylstearaat E306 Tocoferolrijke extracten E307 Alfa-tocoferol (Vitamine E) E308 Gamma-tocoferol E309 Delta-tocoferol E310 Propylgallaat E311 Octylgallaat E312 Dodecylgallaat E315 Erythorbinezuur E316 Natriumerythorbaat E319 Tert-butylhydrochinon (TBHQ) E320 Butylhydroxyanisol (BHA) E321 Butylhydroxytolueen (BHT) [bewerken] E322-385 Voedingszuren zie ook E260-297_Voedingszuren E-nummer Naam E322 Lecithinen E325 Natriumlactaat E326 Kaliumlactaat E327 Calciumlactaat E330 Citroenzuur E331 Natriumcitraten i) Mononatriumcitraat ii) Dinatriumcitraat iii) Trinatriumcitraat E332 Kaliumcitraten i) Monokaliumcitraat ii) Trikaliumcitraat E333 Calciumcitraten i) Monocalciumcitraat ii) Dicalciumcitraat iii) Tricalciumcitraat E334 L(+)-wijnsteenzuur E335 Natriumtartraten i) Mononatriumtartraat ii) Dinatriumtartraat E336 Kaliumtartraten i) Monokaliumtartraat ii) Dikaliumtartraat E337 Kaliumnatriumtartraat E338 Fosforzuur E339 Natriumfosfaten i) Mononatriumfosfaat ii) Dinatriumfosfaat iii) Trinatriumfosfaat E340 Kaliumfosfaten i) Monokaliumfosfaat ii) Dikaliumfosfaat iii) Trikaliumfosfaat E341 Calciumfosfaten i) Monocalciumfosfaten ii) Dicalciumfosfaten iii) Tricalciumfosfaten E350 Natriummalaten i) Natriummalaat ii) Natriumwaterstofmalaat E351 Kaliummalaat E352 Calciummalaten i) Calciummalaat ii) Calciumwaterstofmalaat E353 Metawijnsteenzuur E354 Calciumtartraat E355 Adipinezuur E356 Natriumadipaat E357 Kaliumadipaat E363 Barnsteenzuur E370 1,4-heptonolacton E375 Nicotinezuur (niacine, vitamine B3) E380 Triammoniumcitraat E385 Calciumdinatrium-etheen-diaminetetra-acetaat (Calciumdinatrium EDTA) [bewerken] E400-495 Geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen Emulgatoren, stabilisatoren, verdikkings- en geleermiddelen worden toegevoegd om de textuur van een product te verbeteren. Emulgatoren maken het bijvoorbeeld mogelijk twee niet-mengbare producten zoals water en olie te mengen wat nodig is om onder meer sauzen te kunnen bereiden. Stabilisatoren zorgen er dan weer voor dat de menging van twee niet-mengbare stoffen gehandhaafd blijft. E-nummer Naam E400 Alginezuur E401 Natriumalginaat E402 Kaliumalginaat E403 Ammoniumalginaat E404 Calciumalginaat E405 1,2-propeenglycolalginaat E406 Agaragar E407 Carrageen E407a Verwerkt Eucheuma-wier E410 Johannesbroodpitmeel E412 Guarpitmeel E413 Tragacanth E414 Arabische gom E415 Xanthaangom E416 Karayagom E417 Taragom E418 Gellangom E420 Sorbitol: i) Sorbitol ii) Sorbitolstroop zie ook E950-967 en 420-421 Zoetstoffen E421 Mannitol zie ook E950-967 en 420-421 Zoetstoffen E422 Glycerol E425 Konjac i) Konjacgom ii) Konjacglucomannaan E426 Hemicellulose van soja E431 Polyoxyetheen (40) stearaat E432 Polyoxyetheen-20-sorbitaan-monolauraat (Polysorbaat 20) E433 Polyoxyetheen-20-sorbitaan-mono-oleaat (Polysorbaat 80) E434 Polyoxyetheen-20-sorbitaan-monopalmitaat (polysorbaat 40) E435 Polyoxyetheen-20-sorbitaan-monostearaat (polysorbaat 60) E436 Polyoxyetheen-20-sorbitaan-tristearaat (polysorbaat 65) E440 Pectinen i) Pectine ii) Geamideerde pectine E441 Gelatine (Voorheen E485) E442 Ammoniumfosfatiden E444 Sucroseacetaatisobutyraat E445 Glycerolesters van houthars E450 Difosfaten i) Dinatriumdifosfaat ii) Trinatriumdifosfaat iii) Tetranatriumdifosfaat iv) Dikaliumdifosfaat v) Tetrakaliumdifosfaat vi) Dicalciumdifosfaat vii) Calciumdiwaterstofdifosfaat E451 Trifosfaten i) Pentanatriumtrifosfaat ii) Pentakaliumtrifosfaat E452 Polyfosfaten i) Natriumpolyfosfaat ii) Kaliumpolyfosfaat iii) Natriumcalciumpolyfosfaat iv) Calciumpolyfosfaat E459 Beta-cyclodextrine E460 Cellulose i) Microkristallijne cellulose ii) Cellulose in poedervorm E461 Methylcellulose E462 Ethylcellulose E463 Hydroxypropylcellulose E464 Hydroxypropylmethylcellulose E465 Ethylmethylcellulose E466 Carboxymethylcellulose Natriumcarboxymethylcellulose E468 Vernet natriumcarboxymethylcellulose E469 Enzymatisch gehydrolyseerde Carboxymethylcellulose E470a Natrium-, kalium- en calciumzouten van vetzuren E470b Magnesiumzouten van vetzuren E471 Mono- en diglyceriden van vetzuren E472a Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met azijnzuur E472b Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met melkzuur E472c Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met citroenzuur E472d Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met wijnsteenzuur E472e Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met mono- en diacetylwijnsteenzuur E472f Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met een mengsel van azijnzuur en wijnsteenzuur E473 Sucrose-vetzuuresters E474 Sucroglyceriden E475 Polyglycerolesters van vetzuren E476 Polyglycerol-polyricinoleaat E477 Propeenglycolesters van vetzuren E479b Thermisch geoxideerde sojaolie verkregen door reactie met mono- en diglyceriden van vetzuren E481 Natriumstearoyl-2-lactylaat E482 Calciumstearoyl-2-lactylaat E483 Stearyltartraat E485 Gelatine Hernoemd als E441. E490 Propyleenglycol E491 Sorbitaanmonostearaat E492 Sorbitaantristearaat E493 Sorbitaanmonolauraat E494 Sorbitaanmonooleaat E495 Sorbitaanmonopalmitaat [bewerken] E500-586 Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen Deze middelen regelen bijvoorbeeld dat de zuurte niet te hoog is of houdt de klontenering tegen of laat brood sneller rijzen. E-nummer Naam E500 Natriumcarbonaten: i) Natriumcarbonaat ii) Natriumwaterstofcarbonaat iii) Natrium sesquicarbonaat E501 Kaliumcarbonaten i) Kaliumcarbonaat ii) Kaliumwaterstofcarbonaat E503 Ammoniumcarbonaten i) Ammoniumcarbonaat ii) Ammoniumwaterstofcarbonaat E504 Magnesiumcarbonaten i) Magnesiumcarbonaat ii) Magnesiumhydroxidecarbonaat (syn.: Magnesiumwaterstofcarbonaat) E507 Zoutzuur E508 Kaliumchloride E509 Calciumchloride E511 Magnesiumchloride E512 Tin(I)chloride E513 Zwavelzuur E514 Natriumsulfaten i) Natriumsulfaat ii) Natriumwaterstofsulfaat E515 Kaliumsulfaten i) Kaliumsulfaat ii) Kaliumwaterstofsulfaat E516 Calciumsulfaat E520 Aluminiumsulfaat E521 Aluminiumnatriumsulfaat E522 Aluminiumkaliumsulfaat E523 Aluminiumammoniumsulfaat E524 Natriumhydroxide E525 Kaliumhydroxide E526 Calciumhydroxide E527 Ammoniumhydroxide E528 Magnesiumhydroxide E529 Calciumoxide E530 Magnesiumoxide E535 Natriumhexacyanoferraat (II) E536 Kaliumhexacyanoferraat (II) E538 Calciumhexacyanoferraat (II) E541 Natriumaluminiumfosfaat, zuur E551 Siliciumdioxide E552 Calciumsilicaat E553a i) Magnesiumsilicaat ii) Magnesiumtrisilicaat E553b Talk E554 Natriumaluminiumsilicaat E555 Kaliumaluminiumsilicaat E556 Calciumaluminiumsilicaat E558 Bentoniet E559 Kaolien E570 Vetzuren E574 Gluconzuur E575 Glucono-delta-lacton E576 Natriumgluconaat E577 Kaliumgluconaat E578 Calciumgluconaat E579 IJzer(II)gluconaat E585 IJzer(II)lactaat E586 4-hexylresorcinol [bewerken] E620-650 Smaakversterkers Smaakversterkers versterken de natuurlijke smaak van een product. E-nummer Naam E620 Glutaminezuur E621 Mononatriumglutamaat E622 Monokaliumglutamaat E623 Calciumdiglutamaat E624 Monoammoniumglutamaat E625 Magnesiumdiglutamaat E626 Guanylzuur E627 Natriumguanylaat E628 Kaliumguanylaat E629 Calciumguanylaat E630 Inosinizuur E631 Dinatriuminosinaat E632 Dikaliuminosinaat E633 Calciuminosinaat E634 Calcium-5'-ribonucleotiden E635 Dinatrium-5'-ribonucleotiden E637 Ethylmaltol E640 Glycine en zijn natriumzout E641 Glucono-delta-lacton E642 Natriumgluconaat E643 Kaliumgluconaat E644 Calciumgluconaat E650 Zinkacetaat [bewerken] E900-914 Glansmiddelen en anti-schuimmiddelen E-nummer Naam E900 Dimethylpolysiloxaan E901 Bijenwas, wit en geel E902 Candelillawas E903 Carnaubawas E904 Schellak E905 Microkristallijne was, Officinale paraffine E906 Benzoë-gom E907 Plantaardige was E912 Esters van montaanzuur E913 Lanoline E914 Geoxideerde polyetheenwas [bewerken] E920-928 Meelverbeteraars Meelverbeteraars worden aan meel of deeg toegevoegd om de bakeigenschappen te verbeteren of het meel witter te maken. E-nummer Naam E920 L-Cysteïne en het hydrochloride ervan E923 Ammoniumpersulfaat E927b Carbamide [bewerken] E938-948 Verpakkingsgassen Verpakkingsgassen verlengen de houdbaarheid van een product doordat het contact met zuurstof voorkomen wordt. Op het etiket staat dan vermeld 'verpakt onder beschermende atmosfeer'. E-nummer Naam E938 Argon E939 Helium E941 Stikstof E942 Distikstofoxide of lachgas E943a Butaan E943b Isobutaan E944 Propaan E948 Zuurstof E949 Waterstof [bewerken] E950-968 en 420-421 Zoetstoffen Zoetstoffen geven een product een zoete smaak zonder de hoeveelheid joules sterk te verhogen. Zij worden vooral gebruikt in light-producten en kauwgum. E-nummer Naam E420 Sorbitol: i) Sorbitol ii) Sorbitolstroop E421 Mannitol E950 Acesulfaam-K E951 Aspartaam E952 Cyclaamzuur en de Natrium- en Calium-zouten daarvan: Cyclamaat E953 Isomalt (Isomaltitol) E954 Sacharine en de Natrium-, Kalium- en Calcium-zouten daarvan E955 Sucralose (toegevoegd in december 2003) E957 Thaumatine E959 Neohesperidine-DC E961 Neotaam (toegevoegd in december 2009) E962 Zout van aspartaam - acesulfaam (toegevoegd in december 2003) E965 Maltitol: i) Maltitol ii) Maltitolstroop E966 Lactitol E967 Xylitol E968 Erytritol [bewerken] E900-1520 Overige hulpstoffen (o.a. gemodificeerde zetmeel en enzymen) E-nummer Naam E999 Quillaja-extract E1102 Glucose-oxidase E1103 Invertase E1105 Lysozym E1200 Polydextrose E1204 Pullulan E1440 Hydroxypropylzetmeel E1442 Hydroxypropyldizetmeelfosfaat E1452 Zetmeelaluminiumoctenylsuccinaat E1505 Triëthylcitraat E1517 Glyceroldiacetaat (Diacetine) E1518 Glyceroltriacetaat (Triacetine) E1520 Propyleenglycol (Propaan-1,2-diol) Als je dit allemaal op heb zit je echt wel vol. Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.
SalimRMAF Geplaatst: 12 april 2010 Auteur Geplaatst: 12 april 2010 Wij hebben zelf zo rond de 400 vierkante meter waar we ons voedsel grotendeels zelf zaaien. En ik lieg niet als ik zeg dat onze appels en druiven lekkerder smaken dan die van de AH! En het valt als Moslim hier in NL reuze mee, leo1949. Brood bakt mijn moeder meestal zelf van graan, gekocht uit Marokko (zo'n 200 KG). wejoooooooooooooow in brood van winkels zit de aminozuur de aminozuur is E920 E920 is L-Cysteïene L-Cysteïne is.. Het aminozuur l-cysteïne wordt gewonnen uit kippenveren en dierlijk haar. Het is een belangrijke broodverbeteraar die dient voor de oxydatie van Xtrend ET7500 - Visiosat G4D Quadro - 9 - 13 - 19.2 - 23.5 - 28 - 36
Gast Pedro Newbie Geplaatst: 12 april 2010 Geplaatst: 12 april 2010 Origineel bericht van: SalimRMAF Zelf vind het persoonlijk echt erg dat ik in NL leef i.p.v. Tanzania, bij wijze van spreken. .. Als ik zie hoe "goed" de mensen eruit zien uit arme/aziatische landen, dan vraag ik mezelf wel eens af hoe het komt dat wij hier in het westen overmatig veel ziektes hebben, haaruitval komt bij 60% van de mensen voor etc... Maar goed dat je niet in Tanzania woont want dan zou je zo'n 26 jaar korter leven. Levensverwachting Nederland: Totaal 79.25 jaar - Mannen 76.66 jaar - Vrouwen 81.98 jaar Tanzania Totaal 51.45 jaar - Mannen 50.06 jaar - Vrouwen 52.88 jaar Japan Totaal 82.07 jaar - Mannen 78.73 jaar - Vrouwen 85.59 jaar Marokko Totaal 71,52 jaar - Mannen 69,16 jaar - Vrouwen: 74 jaar Valt dus wel mee met Nederland, Japan leef je wat langer maar of het ook prettiger is? En in Tanzania hoef je in ieder geval niet tot je 67e te werken!
ferrarisat Geplaatst: 12 april 2010 Geplaatst: 12 april 2010 waar zit dit allemaal in? DM 800HD open pli T90 7-13-19.2-23.5-28.2 Oost en 30 West Amiko Alien Samsung LE40A856
Sjattuh Geplaatst: 12 april 2010 Geplaatst: 12 april 2010 Cola, Marlboro, McDonalds is alles waar ik momenteel op leef. Vrouw is 2 weken weg, komt vrijdag weer terug. Moet eerlijk zeggen dat ik er weinig last van heb... maar ja, wie weet als ik straks oud en verrimpeld ben welke prijs ik ervoor betaal. Goed van je dat je er nu over nadenkt, ipv wanneer het te laat is.. Het begint met erover nadenken, nu moet je het gewoon gaan doen. Als jij je laat verleiden door die reclames, sta je dus nog niet sterk genoeg in je schoenen. Bewustwording en eraan werken, dan weet ik zeker dat je over een poosje leeft zoals je wilt. Weet je wat erger is dan een worm in je appel? Een halve worm in je appel...
leo1949 Geplaatst: 12 april 2010 Geplaatst: 12 april 2010 Origineel bericht van: SalimRMAF En het valt als Moslim hier in NL reuze mee, leo1949. Brood bakt mijn moeder meestal zelf van graan, gekocht uit Marokko (zo'n 200 KG). Ik heb nog maar een aangebroken zak van 25 kilo uit Douar Sidi Boumoussa en daar hebben ze echt lekker brood. Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.
gigantaandemuur Geplaatst: 12 april 2010 Geplaatst: 12 april 2010 Origineel bericht van: Sjattuh Cola, Marlboro, McDonalds is alles waar ik momenteel op leef. Vrouw is 2 weken weg, komt vrijdag weer terug. Moet eerlijk zeggen dat ik er weinig last van heb... maar ja, wie weet als ik straks oud en verrimpeld ben welke prijs ik ervoor betaal. Goed van je dat je er nu over nadenkt, ipv wanneer het te laat is.. Het begint met erover nadenken, nu moet je het gewoon gaan doen. Als jij je laat verleiden door die reclames, sta je dus nog niet sterk genoeg in je schoenen. Bewustwording en eraan werken, dan weet ik zeker dat je over een poosje leeft zoals je wilt. Met slecht eten moet je op tijd ophouden heb ik ook gedaan. Zo eet ik al 15 jaar bruin brood. Kom nooit in de snackbar waar ze lekker met verzadigd vet je kroketje maken . Macdonalds eet ik wel is maar 2 keer per maand max. "You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time"
EL PIÑO Geplaatst: 12 april 2010 Geplaatst: 12 april 2010 Origineel bericht van: SalimRMAF Voor mij is dit een gewoonte geworden. Gewoontes zijn er om te veranderen. Je kan prima volledig biologisch eten, kost wat meer maar is vaak gezonder en bovendien smaakvoller. Je kunt het bovendien niet zo gek bedenken of het is er biologisch: zelfs chips en friet om maar wat te noemen. En steeds meer is bovendien gewoon in de supermarkt te krijgen. Een gewoonte is een dooddoener. Een keertje zondigen is natuurlijk geen ramp, de gemiddelde Nederland leeft immers lang genoeg op rotzooi. Relatieve rotzooi weliswaar want het is allemaal geschikt voor consumptie. Bovendien zijn wij westerlingen daar al lang aan gewend dus kun je je afvragen wat voor effect het heeft op jou en mij. Bewuster eten kan echter nooit kwaad, zeker niet als je je er zo'n zorgen over maakt. Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.
EL PIÑO Geplaatst: 12 april 2010 Geplaatst: 12 april 2010 Origineel bericht van: gigantaandemuur Kom nooit in de snackbar waar ze lekker met verzadigd vet je kroketje maken . Macdonalds eet ik wel is maar 2 keer per maand max. Bij steeds meer snackbars frituren ze verantwoord terwijl ze bij de Mac volgens mij nog steeds verzadigd vet gebruiken. Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuwe accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen