Ga naar inhoud


[voedsel] Eten wij wel normaal? Denk het niet..


SalimRMAF

Aanbevolen berichten

Zelf vind het persoonlijk echt erg dat ik in NL leef i.p.v. Tanzania, bij wijze van spreken.

 

Ik eet en leef op een manier die ik niet wil.

 

Als ik kijk wat ik vandaag heb binnengekregen,..

 

-Banaantje (Vast genetisch/biologisch bewerkt)

-PickWick Thee (Geen echte Thee)

-Mentos/Kauwgom (Aspartaam, kankerverwekkend(!))

-Fanta 200Ml, (suiker, prik)

-Chocoladebol (Hoef ik verder niets over te vertellen..)

-Nog wat snoepjes

-1 bruine brood met ham

-200ML water

-1 Roomboter Croissant

-Chocolade pinda koek

-Visburger bij de Mac Donalds.

-de rest ben ik vergeten.

 

Dag in dag uit wil ik anders leven, maar het KAN hier in NL gewoon niet. Wij krijgen zoveel suiker binnen... Als we wisten wat suiker ons lichaam aandoet, zou ik durfen te wedden dat je de producten waarvan de 1e 3 ingredienten uit suiker bestaat links zou laten liggen.

 

Daarnaast heb ik het gevoel alsof de overheid op de een of andere manier met iets bezig is... immers de 2 zaken die onze economie overeind houden zijn de ziekten-sector en de oorlogs-sector.

 

Als ik zie hoe "goed" de mensen eruit zien uit arme/aziatische landen, dan vraag ik mezelf wel eens af hoe het komt dat wij hier in het westen overmatig veel ziektes hebben, haaruitval komt bij 60% van de mensen voor etc...

 

Wat denken jullie?

 

Aspartaam-info

 

Suiker-info

Xtrend ET7500 - Visiosat G4D Quadro9 - 13 - 19.2 - 23.5 - 28 - 36

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 48
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit onderwerp

Beste reacties in dit onderwerp

Origineel bericht van: SalimRMAF
Als ik kijk wat ik vandaag heb binnengekregen

Stond er iemand bij met een pistool tegen je slaap? confused
Je bepaalt toch zelf wat je naar binnen mikt

vGnp

VU+ Ultimo4K - FBC Cable - VU+ Ultimo4K - FBC Satellite
Kathrein KEA 1000/W - Wavefield T90
Satlook Digital NIT

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee daar heb je absoluut gelijk in, maar het wordt ons zo opgedrongen en aangeraden. De reclameblokken zitten er vol mee, en ik vind dat het "slechte eten" vandaag de dag zo is ingeburgerd. Voor mij is dit een gewoonte geworden.

Xtrend ET7500 - Visiosat G4D Quadro9 - 13 - 19.2 - 23.5 - 28 - 36

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: vGnp

Je bepaalt toch zelf wat je naar binnen mikt

Dat ben ik niet helemaal met je eens want vaak weet je niet eens wat je eet

Als je moslim bent in Nederland heb je een probleem want in brood zit als broodverbeteraar varkenshaar.

Rode smarties zijn ook lekker maar de rode kleur komt wel van schildluizen.

En zo kan je door gaan en het is maar goed dat we niet alles weten van wat we eten

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toegelaten hulpstoffen voor in je eten {E nummers}

 

E-nummer Naam

E100 (i)Curcumine (ii) Turmeric

E101 (i)Riboflavine (ii) Riboflavine-5'-fosfaat

E102 Tartrazine

E103 Chrysoine resorcinol (Sinds 1984 verboden in de EU)

E104 Chinolinegeel

E105 Fast yellow AB (Sinds 1984 verboden in de EU)

E106 Riboflavine-5'-fosfaat (Nummer vervangen door E101(ii))

E107 Geel 2G (Verboden in de EU)

E110 Zonnegeel FCF

E120 Cochenille, karmijn, karmijnzuur, karmozijnrood

E122 Azorubine

E123 Amaranth

E124 Ponceau 4R, Cochenille rood A

E127 Erythrosine

E128 Rood 2G

E129 Allura Rood AC

E131 Patentblauw V

E132 Indigotine, indigokarmijn

E133 Briljantblauw FCF

E140 Chlorofylen en chlorofylinen: i) Chlorofylen ii) Chlorofilinen

E141 Kopercomplexen van chlorofylen en chlorofylinen: i) Kopercomplexen van chlorofylen ii) Kopercomplexen van chlorofylinen

E142 Briljantzuurgroen BS

E150a Karamel

E150b Alkali-sulfietkaramel

E150c Ammoniakkaramel

E150d Sulfiet-ammoniakkaramel

E151 Briljantzwart BN, zwart PN

E153 Koolstof

E154 Bruin FK

E155 Bruin HT

E160a Caroteen: Beta-caroteen, Gamma-caroteen

E160b Annatto, Bixine, norbixine, orleaan

E160c Paprika-extract, capsanthine, capsorubine

E160d Lycopeen

E160e Beta-apo-8'-carotenal

E160f Ethylester van beta-apo-8'-caroteenzuur (C30)

E161a Flavoxanthine

E161b Luteïne

E161c Kryptoxanthine

E161d Rubixanthine

E161e Violaxanthine

E161f Rhodoxanthine

E161g Canthaxantine

E161h Zeaxanthine

E161i Citranaxanthine

E161j Astaxanthine

E162 Bietenrood, betanine

E163 Anthocyanen

E170 Calciumcarbonaten: Calciumcarbonaat, Calciumwaterstofcarbonaat

E171 Titaniumdioxide

E172 IJzeroxiden en IJzerhydroxiden

E173 Aluminium

E174 Zilver

E175 Goud

E180 Litholrubine BK

E181 Looizuur

 

[bewerken] E200-252 Conserveermiddelen

Conserveer- of bewaarmiddelen verlengen de houdbaarheid van een voedingsmiddel door bederf als gevolg van bacteriën, schimmels en/of gisten tegen te gaan.

 

E-nummer Naam

E200 Sorbinezuur

E201 Natriumsorbaat

E202 Kaliumsorbaat

E203 Calciumsorbaat

E210 Benzoëzuur

E211 Natriumbenzoaat

E212 Kaliumbenzoaat

E213 Calciumbenzoaat

E214 Ethyl-p-hydroxybenzoaat (Ethylparabeen)

E215 Ethyl-p-hydroxybenzoaat, natriumzout

E216 Propyl-p-hydroxybenzoaat (Propylparabeen)

E217 Propyl-p-hydroxybenzoaat, natriumzout

E218 Methyl-p-hydroxybenzoaat (Methylparabeen)

E219 Methyl-p-hydroxybenzoaat, natriumzout

E220 Zwaveldioxide

E221 Natriumsulfiet

E222 Natriumwaterstofsulfiet, Natriumbisulfiet

E223 Natriummetabisulfiet

E224 Kaliummetabisulfiet

E226 Calciumsulfiet

E227 Calciumbisulfiet

E228 Kaliumbisulfiet

E230 Bifenyl, difenyl is uit de lijst verwijderd door Richtlijn 2003/114/EG

E231 Orthofenylfenol is uit de lijst verwijderd door Richtlijn 2003/114/EG

E232 Natriumorthofenylfenol is uit de lijst verwijderd door Richtlijn 2003/114/EG

E233 Thiobendazol is uit de lijst verwijderd door Richtlijn 98/72/EG

E234 Nisine

E235 Natamycine

E239 Hexamethyleentetramine

E242 Dimethyldicarbonaat

E249 Kaliumnitriet

E250 Natriumnitriet

E251 Natriumnitraat

E252 Kaliumnitraat

 

[bewerken] E260-297 Voedingszuren

zie ook E322-385_Voedingszuren

Voedingszuren verlagen de zuurgraad (pH) van een product, versterken de werking van antioxidantia en conserveermiddelen en werken kleurbehoudend.

 

E-nummer Naam

E260 Azijnzuur

E261 Kaliumacetaat

E262 Natriumacetaten: i) Natriumacetaat ii) Natriumwaterstofdiacetaat (natriumdiacetaat)

E263 Calciumacetaat

E270 Melkzuur

E280 Propionzuur

E281 Natriumpropionaat

E282 Calciumpropionaat

E283 Kaliumpropionaat

E284 Boorzuur

E285 Natriumtetraboraat (borax)

E290 Kooldioxide

E296 Appelzuur

E297 Fumaarzuur

 

[bewerken] E300-321 Antioxidanten

Antioxidantia vergroten de houdbaarheid van een product door kleurveranderingen en aantasting door zuurstof tegen te gaan. Zij worden onder meer gebruikt om het rans worden van vetten tegen te gaan.

 

E-nummer Naam

E300 Ascorbinezuur (vitamine C)

E301 Natriumascorbaat

E302 Calciumascorbaat

E304 Vetzuuresters van ascorbinezuur i) Ascorbylpalmitaat ii) Ascorbylstearaat

E306 Tocoferolrijke extracten

E307 Alfa-tocoferol (Vitamine E)

E308 Gamma-tocoferol

E309 Delta-tocoferol

E310 Propylgallaat

E311 Octylgallaat

E312 Dodecylgallaat

E315 Erythorbinezuur

E316 Natriumerythorbaat

E319 Tert-butylhydrochinon (TBHQ)

E320 Butylhydroxyanisol (BHA)

E321 Butylhydroxytolueen (BHT)

 

[bewerken] E322-385 Voedingszuren

zie ook E260-297_Voedingszuren

 

E-nummer Naam

E322 Lecithinen

E325 Natriumlactaat

E326 Kaliumlactaat

E327 Calciumlactaat

E330 Citroenzuur

E331 Natriumcitraten i) Mononatriumcitraat ii) Dinatriumcitraat iii) Trinatriumcitraat

E332 Kaliumcitraten i) Monokaliumcitraat ii) Trikaliumcitraat

E333 Calciumcitraten i) Monocalciumcitraat ii) Dicalciumcitraat iii) Tricalciumcitraat

E334 L(+)-wijnsteenzuur

E335 Natriumtartraten i) Mononatriumtartraat ii) Dinatriumtartraat

E336 Kaliumtartraten i) Monokaliumtartraat ii) Dikaliumtartraat

E337 Kaliumnatriumtartraat

E338 Fosforzuur

E339 Natriumfosfaten i) Mononatriumfosfaat ii) Dinatriumfosfaat iii) Trinatriumfosfaat

E340 Kaliumfosfaten i) Monokaliumfosfaat ii) Dikaliumfosfaat iii) Trikaliumfosfaat

E341 Calciumfosfaten i) Monocalciumfosfaten ii) Dicalciumfosfaten iii) Tricalciumfosfaten

E350 Natriummalaten i) Natriummalaat ii) Natriumwaterstofmalaat

E351 Kaliummalaat

E352 Calciummalaten i) Calciummalaat ii) Calciumwaterstofmalaat

E353 Metawijnsteenzuur

E354 Calciumtartraat

E355 Adipinezuur

E356 Natriumadipaat

E357 Kaliumadipaat

E363 Barnsteenzuur

E370 1,4-heptonolacton

E375 Nicotinezuur (niacine, vitamine B3)

E380 Triammoniumcitraat

E385 Calciumdinatrium-etheen-diaminetetra-acetaat (Calciumdinatrium EDTA)

 

[bewerken] E400-495 Geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen

Emulgatoren, stabilisatoren, verdikkings- en geleermiddelen worden toegevoegd om de textuur van een product te verbeteren. Emulgatoren maken het bijvoorbeeld mogelijk twee niet-mengbare producten zoals water en olie te mengen wat nodig is om onder meer sauzen te kunnen bereiden. Stabilisatoren zorgen er dan weer voor dat de menging van twee niet-mengbare stoffen gehandhaafd blijft.

 

E-nummer Naam

E400 Alginezuur

E401 Natriumalginaat

E402 Kaliumalginaat

E403 Ammoniumalginaat

E404 Calciumalginaat

E405 1,2-propeenglycolalginaat

E406 Agaragar

E407 Carrageen

E407a Verwerkt Eucheuma-wier

E410 Johannesbroodpitmeel

E412 Guarpitmeel

E413 Tragacanth

E414 Arabische gom

E415 Xanthaangom

E416 Karayagom

E417 Taragom

E418 Gellangom

E420 Sorbitol: i) Sorbitol ii) Sorbitolstroop zie ook E950-967 en 420-421 Zoetstoffen

E421 Mannitol zie ook E950-967 en 420-421 Zoetstoffen

E422 Glycerol

E425 Konjac i) Konjacgom ii) Konjacglucomannaan

E426 Hemicellulose van soja

E431 Polyoxyetheen (40) stearaat

E432 Polyoxyetheen-20-sorbitaan-monolauraat (Polysorbaat 20)

E433 Polyoxyetheen-20-sorbitaan-mono-oleaat (Polysorbaat 80)

E434 Polyoxyetheen-20-sorbitaan-monopalmitaat (polysorbaat 40)

E435 Polyoxyetheen-20-sorbitaan-monostearaat (polysorbaat 60)

E436 Polyoxyetheen-20-sorbitaan-tristearaat (polysorbaat 65)

E440 Pectinen i) Pectine ii) Geamideerde pectine

E441 Gelatine (Voorheen E485)

E442 Ammoniumfosfatiden

E444 Sucroseacetaatisobutyraat

E445 Glycerolesters van houthars

E450 Difosfaten i) Dinatriumdifosfaat ii) Trinatriumdifosfaat iii)

Tetranatriumdifosfaat iv) Dikaliumdifosfaat v) Tetrakaliumdifosfaat vi) Dicalciumdifosfaat vii) Calciumdiwaterstofdifosfaat

 

E451 Trifosfaten i) Pentanatriumtrifosfaat ii) Pentakaliumtrifosfaat

E452 Polyfosfaten i) Natriumpolyfosfaat ii) Kaliumpolyfosfaat iii)

Natriumcalciumpolyfosfaat iv) Calciumpolyfosfaat

 

E459 Beta-cyclodextrine

E460 Cellulose i) Microkristallijne cellulose ii) Cellulose in poedervorm

E461 Methylcellulose

E462 Ethylcellulose

E463 Hydroxypropylcellulose

E464 Hydroxypropylmethylcellulose

E465 Ethylmethylcellulose

E466 Carboxymethylcellulose Natriumcarboxymethylcellulose

E468 Vernet natriumcarboxymethylcellulose

E469 Enzymatisch gehydrolyseerde Carboxymethylcellulose

E470a Natrium-, kalium- en calciumzouten van vetzuren

E470b Magnesiumzouten van vetzuren

E471 Mono- en diglyceriden van vetzuren

E472a Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met azijnzuur

E472b Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met melkzuur

E472c Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met citroenzuur

E472d Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met wijnsteenzuur

E472e Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met mono- en diacetylwijnsteenzuur

E472f Mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met een mengsel van azijnzuur en wijnsteenzuur

E473 Sucrose-vetzuuresters

E474 Sucroglyceriden

E475 Polyglycerolesters van vetzuren

E476 Polyglycerol-polyricinoleaat

E477 Propeenglycolesters van vetzuren

E479b Thermisch geoxideerde sojaolie verkregen door reactie met mono- en diglyceriden van vetzuren

E481 Natriumstearoyl-2-lactylaat

E482 Calciumstearoyl-2-lactylaat

E483 Stearyltartraat

E485 Gelatine Hernoemd als E441.

E490 Propyleenglycol

E491 Sorbitaanmonostearaat

E492 Sorbitaantristearaat

E493 Sorbitaanmonolauraat

E494 Sorbitaanmonooleaat

E495 Sorbitaanmonopalmitaat

 

[bewerken] E500-586 Zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen

Deze middelen regelen bijvoorbeeld dat de zuurte niet te hoog is of houdt de klontenering tegen of laat brood sneller rijzen.

 

E-nummer Naam

E500 Natriumcarbonaten: i) Natriumcarbonaat ii) Natriumwaterstofcarbonaat iii) Natrium sesquicarbonaat

E501 Kaliumcarbonaten i) Kaliumcarbonaat ii) Kaliumwaterstofcarbonaat

E503 Ammoniumcarbonaten i) Ammoniumcarbonaat ii) Ammoniumwaterstofcarbonaat

E504 Magnesiumcarbonaten i) Magnesiumcarbonaat ii) Magnesiumhydroxidecarbonaat (syn.: Magnesiumwaterstofcarbonaat)

E507 Zoutzuur

E508 Kaliumchloride

E509 Calciumchloride

E511 Magnesiumchloride

E512 Tin(I)chloride

E513 Zwavelzuur

E514 Natriumsulfaten i) Natriumsulfaat ii) Natriumwaterstofsulfaat

E515 Kaliumsulfaten i) Kaliumsulfaat ii) Kaliumwaterstofsulfaat

E516 Calciumsulfaat

E520 Aluminiumsulfaat

E521 Aluminiumnatriumsulfaat

E522 Aluminiumkaliumsulfaat

E523 Aluminiumammoniumsulfaat

E524 Natriumhydroxide

E525 Kaliumhydroxide

E526 Calciumhydroxide

E527 Ammoniumhydroxide

E528 Magnesiumhydroxide

E529 Calciumoxide

E530 Magnesiumoxide

E535 Natriumhexacyanoferraat (II)

E536 Kaliumhexacyanoferraat (II)

E538 Calciumhexacyanoferraat (II)

E541 Natriumaluminiumfosfaat, zuur

E551 Siliciumdioxide

E552 Calciumsilicaat

E553a i) Magnesiumsilicaat ii) Magnesiumtrisilicaat

E553b Talk

E554 Natriumaluminiumsilicaat

E555 Kaliumaluminiumsilicaat

E556 Calciumaluminiumsilicaat

E558 Bentoniet

E559 Kaolien

E570 Vetzuren

E574 Gluconzuur

E575 Glucono-delta-lacton

E576 Natriumgluconaat

E577 Kaliumgluconaat

E578 Calciumgluconaat

E579 IJzer(II)gluconaat

E585 IJzer(II)lactaat

E586 4-hexylresorcinol

 

[bewerken] E620-650 Smaakversterkers

Smaakversterkers versterken de natuurlijke smaak van een product.

 

E-nummer Naam

E620 Glutaminezuur

E621 Mononatriumglutamaat

E622 Monokaliumglutamaat

E623 Calciumdiglutamaat

E624 Monoammoniumglutamaat

E625 Magnesiumdiglutamaat

E626 Guanylzuur

E627 Natriumguanylaat

E628 Kaliumguanylaat

E629 Calciumguanylaat

E630 Inosinizuur

E631 Dinatriuminosinaat

E632 Dikaliuminosinaat

E633 Calciuminosinaat

E634 Calcium-5'-ribonucleotiden

E635 Dinatrium-5'-ribonucleotiden

E637 Ethylmaltol

E640 Glycine en zijn natriumzout

E641 Glucono-delta-lacton

E642 Natriumgluconaat

E643 Kaliumgluconaat

E644 Calciumgluconaat

E650 Zinkacetaat

 

[bewerken] E900-914 Glansmiddelen en anti-schuimmiddelen

E-nummer Naam

E900 Dimethylpolysiloxaan

E901 Bijenwas, wit en geel

E902 Candelillawas

E903 Carnaubawas

E904 Schellak

E905 Microkristallijne was, Officinale paraffine

E906 Benzoë-gom

E907 Plantaardige was

E912 Esters van montaanzuur

E913 Lanoline

E914 Geoxideerde polyetheenwas

 

[bewerken] E920-928 Meelverbeteraars

Meelverbeteraars worden aan meel of deeg toegevoegd om de bakeigenschappen te verbeteren of het meel witter te maken.

 

E-nummer Naam

E920 L-Cysteïne en het hydrochloride ervan

E923 Ammoniumpersulfaat

E927b Carbamide

 

[bewerken] E938-948 Verpakkingsgassen

Verpakkingsgassen verlengen de houdbaarheid van een product doordat het contact met zuurstof voorkomen wordt. Op het etiket staat dan vermeld 'verpakt onder beschermende atmosfeer'.

 

E-nummer Naam

E938 Argon

E939 Helium

E941 Stikstof

E942 Distikstofoxide of lachgas

E943a Butaan

E943b Isobutaan

E944 Propaan

E948 Zuurstof

E949 Waterstof

 

[bewerken] E950-968 en 420-421 Zoetstoffen

Zoetstoffen geven een product een zoete smaak zonder de hoeveelheid joules sterk te verhogen. Zij worden vooral gebruikt in light-producten en kauwgum.

 

E-nummer Naam

E420 Sorbitol: i) Sorbitol ii) Sorbitolstroop

E421 Mannitol

E950 Acesulfaam-K

E951 Aspartaam

E952 Cyclaamzuur en de Natrium- en Calium-zouten daarvan: Cyclamaat

E953 Isomalt (Isomaltitol)

E954 Sacharine en de Natrium-, Kalium- en Calcium-zouten daarvan

E955 Sucralose (toegevoegd in december 2003)

E957 Thaumatine

E959 Neohesperidine-DC

E961 Neotaam (toegevoegd in december 2009)

E962 Zout van aspartaam - acesulfaam (toegevoegd in december 2003)

E965 Maltitol: i) Maltitol ii) Maltitolstroop

E966 Lactitol

E967 Xylitol

E968 Erytritol

 

[bewerken] E900-1520 Overige hulpstoffen (o.a. gemodificeerde zetmeel en enzymen)

E-nummer Naam

E999 Quillaja-extract

E1102 Glucose-oxidase

E1103 Invertase

E1105 Lysozym

E1200 Polydextrose

E1204 Pullulan

E1440 Hydroxypropylzetmeel

E1442 Hydroxypropyldizetmeelfosfaat

E1452 Zetmeelaluminiumoctenylsuccinaat

E1505 Triëthylcitraat

E1517 Glyceroldiacetaat (Diacetine)

E1518 Glyceroltriacetaat (Triacetine)

E1520 Propyleenglycol (Propaan-1,2-diol)

 

 

Als je dit allemaal op heb zit je echt wel vol. frown

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij hebben zelf zo rond de 400 vierkante meter waar we ons voedsel grotendeels zelf zaaien. En ik lieg niet als ik zeg dat onze appels en druiven lekkerder smaken dan die van de AH!

 

En het valt als Moslim hier in NL reuze mee, leo1949. laugh Brood bakt mijn moeder meestal zelf van graan, gekocht uit Marokko (zo'n 200 KG).

 

wejoooooooooooooow

in brood van winkels zit de aminozuur

de aminozuur is E920

E920 is L-Cysteïene

L-Cysteïne is..

Het aminozuur l-cysteïne wordt gewonnen uit kippenveren en dierlijk haar. Het is een belangrijke broodverbeteraar die dient voor de oxydatie van

 

Xtrend ET7500 - Visiosat G4D Quadro9 - 13 - 19.2 - 23.5 - 28 - 36

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Pedro Newbie
Origineel bericht van: SalimRMAF
Zelf vind het persoonlijk echt erg dat ik in NL leef i.p.v. Tanzania, bij wijze van spreken.
..
Als ik zie hoe "goed" de mensen eruit zien uit arme/aziatische landen, dan vraag ik mezelf wel eens af hoe het komt dat wij hier in het westen overmatig veel ziektes hebben, haaruitval komt bij 60% van de mensen voor etc...


Maar goed dat je niet in Tanzania woont want dan zou je zo'n 26 jaar korter leven.
Levensverwachting Nederland:
Totaal 79.25 jaar - Mannen 76.66 jaar - Vrouwen 81.98 jaar
Tanzania
Totaal 51.45 jaar - Mannen 50.06 jaar - Vrouwen 52.88 jaar
Japan
Totaal 82.07 jaar - Mannen 78.73 jaar - Vrouwen 85.59 jaar
Marokko
Totaal 71,52 jaar - Mannen 69,16 jaar - Vrouwen: 74 jaar

Valt dus wel mee met Nederland, Japan leef je wat langer maar of het ook prettiger is?

En in Tanzania hoef je in ieder geval niet tot je 67e te werken!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Cola, Marlboro, McDonalds is alles waar ik momenteel op leef.

 

Vrouw is 2 weken weg, komt vrijdag weer terug.

 

Moet eerlijk zeggen dat ik er weinig last van heb... maar ja, wie weet als ik straks oud en verrimpeld ben welke prijs ik ervoor betaal.

 

Goed van je dat je er nu over nadenkt, ipv wanneer het te laat is..

 

Het begint met erover nadenken, nu moet je het gewoon gaan doen. Als jij je laat verleiden door die reclames, sta je dus nog niet sterk genoeg in je schoenen. Bewustwording en eraan werken, dan weet ik zeker dat je over een poosje leeft zoals je wilt.

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: SalimRMAF

En het valt als Moslim hier in NL reuze mee, leo1949. laughBrood bakt mijn moeder meestal zelf van graan, gekocht uit Marokko (zo'n 200 KG).

Ik heb nog maar een aangebroken zak van 25 kilo uit Douar Sidi Boumoussa en daar hebben ze echt lekker brood.

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Sjattuh
Cola, Marlboro, McDonalds is alles waar ik momenteel op leef.

Vrouw is 2 weken weg, komt vrijdag weer terug.

Moet eerlijk zeggen dat ik er weinig last van heb... maar ja, wie weet als ik straks oud en verrimpeld ben welke prijs ik ervoor betaal.

Goed van je dat je er nu over nadenkt, ipv wanneer het te laat is..

Het begint met erover nadenken, nu moet je het gewoon gaan doen. Als jij je laat verleiden door die reclames, sta je dus nog niet sterk genoeg in je schoenen. Bewustwording en eraan werken, dan weet ik zeker dat je over een poosje leeft zoals je wilt.
Met slecht eten moet je op tijd ophouden heb ik ook gedaan.
Zo eet ik al 15 jaar bruin brood.
Kom nooit in de snackbar waar ze lekker met verzadigd vet je kroketje maken .
Macdonalds eet ik wel is maar 2 keer per maand max.

"You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time"

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: SalimRMAF
Voor mij is dit een gewoonte geworden.


Gewoontes zijn er om te veranderen. Je kan prima volledig biologisch eten, kost wat meer maar is vaak gezonder en bovendien smaakvoller. Je kunt het bovendien niet zo gek bedenken of het is er biologisch: zelfs chips en friet om maar wat te noemen. En steeds meer is bovendien gewoon in de supermarkt te krijgen. Een gewoonte is een dooddoener.

Een keertje zondigen is natuurlijk geen ramp, de gemiddelde Nederland leeft immers lang genoeg op rotzooi. Relatieve rotzooi weliswaar want het is allemaal geschikt voor consumptie. Bovendien zijn wij westerlingen daar al lang aan gewend dus kun je je afvragen wat voor effect het heeft op jou en mij. Bewuster eten kan echter nooit kwaad, zeker niet als je je er zo'n zorgen over maakt.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: gigantaandemuur

Kom nooit in de snackbar waar ze lekker met verzadigd vet je kroketje maken .
Macdonalds eet ik wel is maar 2 keer per maand max.


Bij steeds meer snackbars frituren ze verantwoord terwijl ze bij de Mac volgens mij nog steeds verzadigd vet gebruiken.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...