Ga naar inhoud


Ik heb mijzelf verwent met de 5800 HA


Gast hagar

Aanbevolen berichten

Ik heb net de nieuwe reciever 5800 HA gekocht, de basis is hetzelfde als de 5400Z maar voorbereid voor HD van 40 of 80 GB, ik heb er meteen die van 80 GB erin gezet, kan ik rond de 40 uur films op kwijt. Het opnemen met HD vindt ik geniaal en met de seriel port rs232 aan mijn computer kan ik de films op cd-video branden ( een DVD brander koop ik als de prijs daarvan nog iets zakt, dan brand ik alleen nog DVD´s)

Het copieer gebeuren op cdv ga ik dit weekend samen met een maatje van mij even rustig testen om te kijken hoe dit gaat. Ik denk zelf dat dit een hele nieuwe richting is waar wij allen nog het een en ander moeten experimenteren met de software voor de computer waarmee wij dit eenvoudig en goed kunnen doen, al spelende leer je denk ik maar.

Ik hoop dat er meer film frieks zijn die met dit HD naar cdv of dvd idee rondlopen, het lijkt mij in ieder geval te gek.

 

Saludos

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gefeliciteerd met je aankoop ! Op die hdd zit ik inderdaad ook nog te wachten.

Heb je je HD ook in whisper-mode geconfigureerd ? Ik neem aan dat ie anders redelijk luidruchtig is <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

Verder vraag ik me af wat ie qua warmte doet, HD's in mijn systeem worden toch redelijk warm omdat ze 24H/7 draaien.... of hebben ze er rekening mee gehouden en een koelertje ingebouwd ?

Verder weet ik niet of je 7200 rpm moet hebben of dat een 5400 genoeg is ?

 

Laat me even weten hoe of wat, want ik ga op zeker zo'n ding aanschaffen.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ozzo, ik heb nog niet zo veel tijd gehad om dit allemaal te testen, het is hier nu ook erg warm in spanje (35 graden) en zit als ik vrij ben ook veel buiten maaar dit weekend ga ik er lekker mee spelen.

De HD moet een 5400 zijn ik heb die hier uit een computer gehaalt waar ik er 2 in had.( 2 x 80 GB, kreeg ik nooit vol dus was toch een beetje overbodig)

Maar dit is voor mij ook nieuw dus alle info is welkom

 

Saludos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hola,

 

Heb van de week al met de 9800HDD mogen spelen bij mijn dealer en die Harddisk hoorde ik helemaal niet dus silent mode is niet nodig en als het goed is krijgt hij de voor mij bestelde 5800HA vandaag binnen. Mijn tussen haakjes oude 9800V2 gaat naar de springkamer (LOL) ben al met al gespannen. Vind het frontje ook geheel eigentijds. Oja Hagar ik mag me nu ook lid noemen van de FS HDD club ?

 

Salu2

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Hagar

 

Vraag ?

 

Wat zijn de specs van zo'n harddisk, mag dat een gewone 5400 toeren zijn 7200 toeren. Maakt het aantal cylinders/sectoren nog uit ??

 

In ieder geval zou ik graag war meer weten over deze "wonderdoos".

 

Wat betreft de DVD brander, let op dat er nog geen standaard is. Er zijn nu 2 verschillende branders op de markt. Single Layer en Double Layer aangegeven met type 100 en 200. HP heeft de 200i en het ziet er naar uit dat dit de standaard wordt. Het was dus van de familie philips met de VCC2000, wat kwalitatief gewoon goed was en nu is VHS de standaard, hetzelfde eerst kwam de 100 serie dvd schrijver maar dat bleek al snel vervangen zijn door de tweede generatie dvd-branders (de 200-serie)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Kimble, over het gebeuren van HD en specs. daarvan weet ik nog niet zo veel, bij mij is het een 5400 toeren over het aantal cylinders/sectoren weet jij waarscheinlijk meer als ik, maar dit weekend komt er een maatje van mij bij mij thuis langs en die weet hier alles van. En dan breng ik je op de hoogte van de detailes. Voor mij is dit ook een nieuw terrein. Ik leer ook elke dag weer wat bij.

Over de DVD branders was ik op de hoogte van de 2 verschillende systemen en dit is ook een van de redenen dat ik nog wacht (en vind ze nog te duur). Maar een DVD brander staat op mijn lijstje.

 

Saludos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Filmpie branden en eerst uit de ontvanger lezen met rs232, Allemaal leuke dingen natuurlijk maar in mijn ogen nog veel te ongebruikersvriendelijk omdat het wel erg lang gaat duren om giga's van je HD uit te lezen met een rs232 poort. Als ik nu al bijv zie dat een simpel firmwarebackupje van een goede Mb me al 3 minuten aan tijd kost dan wordt het nog wat als ik een film van een goede 5 gig uit een HD moet trekken met deze snelheid. In dit soort gevallen zouden fabrikanten eens wat meer gebruikersvriendelijk moeten doordenken en in ieder geval een USB aansluiting in het geheel er bij op te nemen. En als je het echt goed wilt doen dan is scsi nog een beter iets. Ik weet zzker dat de consument voor deze extra features best wel extra eurootjes wil neerleggen mits het maar inovereenstemming ligt met de daadwerkelijke extra kosten voor deze extra feutures.

 

Voor echte goede videograb via HD is om dit moment de GBSat nog het snelste en bij uitstek de beste HD ontvanger die er op de markt te vinden is alleen is hij erg duur in de aankoop. Overigens niet te duur want de laatste soft telt op dit moment nog maar 0 bugjes. (Prijs GBsat met 40 Gb HD ligt nu zo rond de 900 tot 1000 euro in Nederland)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Hagar

 

En ??? ben je al aan het spelen geweest met je aanwinst ? Ben heel benieuwd.

Heb zelf ook even geinformeerd naar de leverbaarheid van de 5800HA maar ze konden me wederom niets nieuws melden. EN ik wil er ook zo graag eentje hebben <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

Vertel ons allereerst maar eens hoe jouw bevindingen zijn met het 'ding' <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Satplaza

 

Ach.. als ze nou eens beginnen met een FireWire of USB 2.0 aansluiting o.i.d. dan zou het allemaal wat beter gaan. Kopieeren gaat inderdaad veel te langzaam met Serieel. (maar je kan natuurlijk ook gewoon je HD eruit halen en in je PC zetten.) Of schrijft ie in de receiver in een ander formaat ?? (ik weet dat ie een RISC processor heeft, maar heb geen idee van het bestandsformaat/besturingssysteem ....)

 

Hopelijk lezen ze van FS ook mee in deze area en pikken ze zo een ideetje op <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

 

Houdt ook rekening met het feit dat ze het allemaal niet TE MAKKELIJK mogen maken waarschijnlijk, i.v.m. auteursrechten etc. Speelt echt mee in de ontwikkeling van deze apparatuur aangezien het digitaal is....

Ik zit zelf in de 'film-business' dus weet daar redelijk van mee te praten.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

USB kan al heel goede resultaten behalen hoor. Met de GBsat/Emtech/Jeppersen haal je binnen een uur een film van 1700 GB van je harde schijf in de ontvanger af naar je computer. Dat is nog te doen.

 

De bestanden worden over het algemeen op een speciale manier opgeslagen op je HD van ontvanger zodat je inderdaad een convertatie moet uitvoeren naar een mpeg bestand. Voor de vooral in Italie razend populaire GBSat/Emtech/Jepperson zijn daar al leuke dingen voor te vinden op het net. (natuurlijk niet door de fabrikant uitgebrachte proggies <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> )

 

Beste wat ik tot nu nog heb meegemaakt is de scsi uitgang op de Nokia 9500/9600. Heb eens een protootje van een bepaald merk met fireaire aansluiting hier gehad maar dat werkte toen nog niet echt lekker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmm... probleem met USB 2.0 is dat zelf Microslof het nog niet echt ondersteund....! Ze hebben een driver voor W2K en XP maar onder 98 blijven mijn 6 USB 2.0 poortjes gewoon 1.0 <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" />

 

De STANDAARD is geloof ik nog niet helemaal bekent....

 

Nouja, we koekeloeren wel. SCSI is uiteraard prima, alleen moet je dan wel een MOBO hebben die dat ondersteund of een kaartje implementeren, dan gaat er nix boven SCSI.

Ik zou dus wel een SCSI poortje in mijn 5400z/5800HA willen hebben ? Meneer Fortec Star ??? <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...