Ga naar inhoud


Aanschaf satellietset


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Misschien dat jullie wel moe worden van dit soort beginners vragen, maar ik probeer het toch maar.

 

Ik ben van plan om een satellietset te gaan kopen en tot 1 week geleden wist ik eigenlijk helemaal niets van deze zaken. Na me te hebben laten voorlichten bij een aantal satellietwinkels en heel veel uren on-line op het internet heb ik ondertussen wel een beetje inzicht gekregen wat er allemaal bij komt kijken.

 

Ik wil minstens de Nederlandse (Seca1/2?) en Kroatische (ViaAccess1/2?) zenders kunnen bekijken. Hoe meer ik om me heen heb gekeken, hoe interessanter ik het eigenlijk ook begin te vinden om zoveel mogelijk te kunnen zien.

 

Buiten de receiver om ben ik er wel een beetje uit wat ik ga kopen:

  • Een 99cm schotel
  • Een enkele LNB
  • Een DISecq (of zoiets) motor
  • Een muurbeugel
  • Wat kabels
  • Een programmer MasteraIII of MultiPro (Ben ik nog niet helemaal uit, ik wil (later?) ook best een officiele kaart kopen, maar vooral die voor Kroatie is me nu te duur (>€200 voor export))
  • Een programmeerbare kaart (FunCard4?, moet ik er meteen maar 2 of 3 kopen)
  • Een aantal gedownloade bestanden om op de kaart te plaatsen

 

Dan de receiver. Als ik zowel Seca als ViaAccess wil hebben dan heb je niet zoveel keus. Er zijn maar enkele modellen met beide ingebouwd, of je moet meerdere CI modullen kopen en dat is ook nogal aan de prijs.

 

Een andere optie is geloof ik om een machine met een (gepatchte?) Irdeto te kopen. Er werd mij geadviseerd door de winkel om een FortecStar 5400Z te kopen. Kon ik lekker makkelijk alle coderingen ontvangen. 2 dagen later in dezelfde winkel vertelde men mij dat ik beter de Manhattan (type ben ik even vergeten) kon kopen omdat die hetzelfde was als de Fortec, maar met iets nieuwere hard- en software en dat deze op dit moment beter was.

 

Zo langzamerhand duizelt het mij een beetje van alle verschillende typen ontvangers die allemaal volgens de verkopers het perfecte apparaat zouden zijn voor mij. Ook bij verder zoeken kom ik weer op andere merken uit zoals de Humax 5400Z, Samsung 9500 of de GB-Sat. Als je echter op het internet rond kijkt, dan zijn er overal wel problemen mee.

 

Ik weet het zolangzamerhand niet meer wat ik moet kopen, ik heb op dit moment een beetje voorkeur voor de Manhattan omdat die ook door de dealer bij ons wordt geleverd en dat lijkt me met garantie en vragen toch wel makkelijk.

 

Wie kan mij adviseren of tips geven om een goede keuze te kunnen maken en waar ik vooral op moet letten.

 

Alvast bedankt,

Marco

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hi Marco,

 

Allereerst welkom op dit forum en ik zal proberen om je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Als het gaat om de receiver zijn er inderdaad meerdere opties. De FS5400z is inderdaad een goede keuze, zeker als je meerdere coderingen aan wilt kunnen.

Standaard kan de FS5400z met een funcard IRD/SEC/VIA/NAGRA/BETA en TPS aan.

De Manhattan komt uit dezelfde stal, ik ga morgen weer even mijn 'licht' opsteken bij de winkel aangezien er een vreemd spelletje gespeeld word tussen importeur en distributeurs. Heel vervelend allemaal.

 

Als programmer kan ik je in ieder geval de Multipro van harte aanbevelen. Werkt zo simpel dat mijn zoontje van 7 tegenwoordig de kaartjes kan bakken <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

Dus resumerend : Manhattan of FortecStar maakt in weze niet zoveel uit. Binnenkant komt erg overeen en de software kan tussen beide apparaten uitgewisseld worden dus veel verschillen zullen er in de machines niet aanwezig zijn. Prijzen zijn ook ongeveer hetzelfde dus ook dat maakt niets uit.

 

De winkel waar jij geweest bent is waarschijnlijk dezelfde als waar ik kom, gezien de overstap naar Manhattan... <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

Succes met je toekomstige hobby en veel suc6 !

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ozzo bedankt alvast voor je reactie.

 

Ik kom uit Zoetermeer, dat zegt je waarschijnlijk genoeg.

 

Het maakt dus eigenlijk niet uit welke van de 2?

 

Ik zat zelf eigenlijk aan de Mastera te denken, omdat je daarbij ook zonder de bijbehorende software de modus kan instellen. Dit schijnt een voordeel te kunnen zijn heb ik ergens gelezen als je andere software wilt gebruiken.

 

Ik houd iedereen nog verder op de hoogte van mijn verdere vorderingen.

 

Groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat zegt inderdaad genoeg. Daar adviseerd men altijd hetzelfde:-))

Ik zou als ik jou was een samsung 9500 kopen (wel een patchbare!)

 

Met de patch in deze receiver kun je zowel een viaccess kaart en een seca kaart in de 2 ingeboude kaartlezers stoppen en heb je geen verdere CI modules nodig.

 

Met zo'n fortec star kun je alleen op illegale wijze naar die meerdere pakketen kijken. Standaard heeft deze bak een irdeto decoder en dus kun je er geen originele viaccess of seca kaart in gebruiken. Dat gaat met de samsung wel!

Laat je dus niet te veel wijsmaken.

 

Toxic[Q]

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Marco,

 

Ben vandaag bij de satshop geweest om wat nieuwe info bij elkaar te sprokkelen en inderdaad gaan ze 'over' op Manhattan, welke weer uit dezelfde stal komen dan de FS. Het motherboard dat in de receivers zit is identiek alleen lopen ze bij Manhattan voor op de ontwikkelingen van de receivers. Momenteel zit er nieuwere software in de Manhattans. Ook zit er standaard al een extra geheugenchip in en hoeft de leverancier hier niets meer aan te doen.

Heb wat verschillende folders van Manhattan produkt meegekregen. Ziet er allemaal prima uit.

Mocht je meer info willen hebben ; Roept u maar .....

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oja, nog even over de Multipro ; heb ik zelf en is echt een van de gemakkelijkste programmers van dit moment.

Je hoeft namelijk (behalve het plaatsen van de files) niets zelf te doen.

De programmer ratelt alle modi van de programmer af en bakt de kaartjes zonder dat je ook maar een knop of button aan hoeft te raken.

Daarbij is ie ook razendsnel....

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt ToXic[Q] voor je antwoord. Je hebt natuurlijk wel gelijk dat 2 ingebouwde decoders nog makkelijker zijn. Deze kunnen toch "alleen" Seca, Viaccess, Nagravision en Conax aan, dus nog geen IrDeto?

 

Hoe kan ik weten of ik de juiste (patchbare) versie koop? Ik heb gehoord dat de patchbare versie met 2 smartcard readers niet meer verkocht wordt, hoe zit dat dan.

 

Al met al maak je me toch wel geinteresseerd in de Samsung.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Ozzo,

 

Bedankt voor je antwoorden. Wat de programmer betreft ben ik er nu denk ik wel uit, dt wordt de MultiPro.

 

Voor de receiver wordt het alleen maar steeds moeilijker om een keuze te maken. De Manhattan ziet er wel goed, maar ook wat Toxic heeft geschreven snijd wel hout. Overigens schijnt nu ook de FS5800HA uit te zijn voor slechts €40 meer dan een 5400Z. Wordt steeds moeilijker.

 

Ik laat nog wel weten wat het geworden is.

 

Marco

Link naar reactie
Delen op andere sites

Prima Marco,

 

Wat Toxic(Q) je vertelde was inderdaad ook van belang.

Wat je uiteindelijk ook beslist, veel suc6 en plezier en hopelijk slaag je 'naar je zin' met alles.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ OZZO

 

Ik heb heel goed contact met m'n dealer hier en wist te melden dat de moederboarden van beide receivers gelijk zijn, dat met die chip was alleen met de eerste modellen nu word ie gewoon zoals het hoord uitgeleverd, betreft SW lopen beide modellen gelijk op en is geen verschil, het verschil wat jij bedoelt is denk ik de grafische interface. Fortec Star, Manhatten en Arnion worden gebouwd bij Tae Yoong Telstar in Korea , verschillen zijn er wel met de Fronten en uitvoeringen als ik op de Websites van deze kijk. Qua Support ben ik zeer tevreden met FS laten we zien hoe de andere uit de zelfde stal supporten.

 

Salu2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...