Ga naar inhoud


funcard


Gast

Aanbevolen berichten

mijn vraag is dat als ik de eeprom inprogrameer met isvedit en hem weer terug in mijn Hyundai 1000 doe ik altijd ongeveer 10 tot 20 minuten bezig ben voordat ik weer beeld heb.

Wie kan mij nu eens goed vertellen wat ik nu precies moet doen, moet ik voordat ik de kaart weer terug doe de receiver uitzetten kaart erin en dan weer aan, of iets anders.

Ik word er gek van

Groeten Rene <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb er geen problemen mee met isvedit, ik druk op load hex, dan pak ik de goede hex file die ik wil hebben, dan klik ik op connect, dan op write eeprom, klaar ben ik, ik wacht tot hij klaar is met schrijven, dan pak ik de kaart eruit, stop hem in mijn decoder die aan staat, en heb beeld.

ps ik gebruik wel de niewe flash file.

Dat was het.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@gifkikker,

10 tot 20 minuten wachten zeg je......... dat is wel heel extreem lang. De meeste moeten op NIET FTA kanalen misschien 30 seconden wachten voordat er beeld komt op een gepatchte Hyndai!

 

Je hebt dus die funkaart geprogrammeerd, maar heb je zowel de Flash 3.8.1. en Eeprom files erin gezet. Wat voor programmer heb je, indien dit een fun programmer is (parallelle poort) kun je het proggie FUNPROM proberen i.p.v. ISVEDIT.

 

Daarnaast zijn er diverse programma's beschikbaar voor de diverse programmers. Zou eventueel even een keer een ander programma kunnen poberen, je funkaart in een andere Hyundai stoppen (van een vriend ofzo), nieuwste patch van Maart erop (NIET DE NIEUWSTE FRIMWARE!!!!, MAAR PATCH VAN MAART), Sat koos, Vago of boris file proberen, korte zenderlijst downloaden (260 kanalen van AirrezzZ) op site van PrdeHoop (http://prdehoop.sat4all.com/)!!

 

Ik denk als je al de bovenstaande zaken geprobeerd hebt, dat je dan toch wel van dit probleem af moet zijn. Weet overigens niet welk type Hyndai je hebt, maar ik ga er van uit dat dit de 1000 IR is.

 

Alvast succes en hou ons op de hoogte.....

 

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik krijg wel beeld op de FTA kanalen maar als de hex file heb overschreven zegt hij dat het een gecodeerd kanaal is. Ik zet hem dan aan de achterkant uit en na 10 sec weer aan en dan na veel keer dit gedaan te hebben lukt het soms in 2 maar ook vaak naar 10.Ik heb de patch van maart erin en ook de spullen van Boris dus dat moet toch goed zijn.Ik gebruik een Mastera 2

Link naar reactie
Delen op andere sites

gebruik dan een keer chipcat .

werkt bij mij perfect met mastera 2.

hoe is het patchen bij je gegaan ik bedoel ging het snel of langzaam.

heeft er wel gestaan succ inde display gestaan .

kennis van mij heeft dit ook gehad duurde ook lang voor die opstarte.

na dat die hem op nieuw had gepatcht ging het weer goed.

gr bt

<img src="/ubbthreads/images/icons/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@gifkikker,

 

Wat je vermeld lijkt op zich toch goed, patch van maart, laatste boris files (flash en Eeprom)!! Het enige wat ik me nu nog kan voorstellen is dat je er een andere zenderlijst in zet, beste is om met een compacte te beginnen (astra en hotbird op site prdehoop) en dan te testen wat hij doet.

 

Kan ook nog proberen om alle kanalen eruit te gooien en een nieuwe scan te doen middels tp scan. Op die manier komen alle kanalen weer terug in je apparaat en weet je zeker dat ook dat in orde is.

 

By the way, weet je zeker dat je de patch van maart hebt, want dat dacht ik dus ook totdat ik probelemen had met canal+ en geen geluid. Toen pas bleek dat ik dus niet de maart patch erin had zitten terwijl mijn dealer zie dat dat wel het geval was. In principe zou ik gewoon alle stappen nogmaals herhalen met de files die op de site van prdehoop en boris staan. Want hier haal ik normaal gesproken alle files vandaan!!

 

Dat wachten (gecodeerd kanaal geeft niet meteen beeld) klinkt als een probleem wat al in een eerder topic beschreven is, maar dan moest je dus hooguit 1 minuut wachten totdat je beeld had en geen 10 tot 20 min. Je moest hem dan ook uitzetten op een FTA zoals BVN omdat je de volgende keer anders geen beeld had op het laatste gecodeerde kanaal!!! Wellicht kun je eens proberen om je ontvanger op een FTA uit te zetten en daana weer aan en vervolgens na 30 sec a 1 min doorschakelen naar gecodeerd kanaal. Ik durf echt niet te zeggen wat je probleem is in deze en vermoed dat je toch zelf moet knutselen en/of het geluk moet hebben dat iemand anders hetzelfe probleem heeft en opgelost.

 

Nog wel even wat ik graag van je wil vernemen:

 

- Receiver -> (hyundai 1000 IR)

- welke patch -> (maart zeg je)

- Key files -> (boris)

- Card -> (fun kaart)

- zenderlijst -> ??????? (astra, astra-hotbird, draai-bare lijst)

- hardware versie Hyundai -> ??????? (onder menu te vinden)

- software versie Hyundai -> ??????? (onder menu te vinden)

- LNB -> ??????? (single LNB, MONOBLOCK)

- Stab motor -> ??????? (ja/nee)

- Schotel -> ??????? (60 cm, 80cm 85cm, ......)

- Kabel -> ??????? (lengte tussen LNB en reciever)

 

Een aantal zijn overbodig en ook ik heb daar niet direct iets aan, maar wellicht dat er bij iemand een belletje gaat rinkelen icm de problemen die je hebt.

 

Succes en laat het weten als het gelukt is!!!!!

 

 

JD

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb geen zenderlijst geprogrammeerd, heb het door de machine zelf laten doen,een singel lnb en een schotel van 1 meter En de lengte van de kabel is denk ik ongeveer een meter of 8

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...