Ga naar inhoud


Virtual Memory


Gast andyking

Aanbevolen berichten

Kan iemand mij zeggen hoe het komt, als ik mijn computer afsluit hij deze melding geeft;

"Windows=Virtual Memory Minimum Too Low

Your system is low on virtual memory,Windows is increasing the size of your virtual memory paging file.During this process,memory requests for some applications may be denied.For more information see Help"

Mijn PC is een nieuwe laptop met 20GB HD en 256MB RAM !Dit onder win xp pro .

Kan ik dit verhelpen??

Alvast bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je Windows XP afsluit maakt hij gebruik van je geheugen om herstelpunten te schrijven, register te backuppen etc. Als je daarvoor zware toepassingen hebt gedraait zit je (vaste) geheugen vol en maakt hij gebruik van je zwap (page)file. Je hebt waarschijnlijk ingesteld dat XP een variabele zwap-file aanmaakt.(R-muiskn op mijn computer-eigenschappen-tebblad geavanceerd- bij prestaties op instellingen drukken-tabblad geavanceerd bij virtueel geheugen op wijzigen drukken). Hier heb je de mogenlijkheid om je zwapfile in te stellen. Aan te raden is om de zwap-file op een andere partitie dan C:\ te zetten en het op een vaste waarde in te stellen. De regel is meestal 2X het interne geheugen dus op 512 MB. Als je de zwap op een andere partitie CQ schijf wilt zetten moet je eerst op de C: gaan staan en aangeven "Geen wisselbestand" daarna selecteer je de partitie die je wilt gebruiken en selecteer "Aangepaste grootte" hier vul je de waarde van het wisselbestand in dus 512 MB ( of een andere waarde).

Hopenlijk zijn nu de problemen opgelost.

De problemen onstaan o.a. doordat windows zeer slecht met zijn geheugen omgaat en programma's en drivers langer dan noodzakelijk in het geheugen vasthoud. een geheugenmanager kan hier ook resultaat boeken.

 

<img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" />

Regards

 

'Life Is A Joke'

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Andy

 

Om voor andere ook duidelijkheid te geven op deze vraag en ze ook de mogenlijkheid te geven om op en of aanmerkingen te geven op mijn uitleg (ik ben tenslotte ook niet onfeilbaar en alles wetend) publiceer ik jou vraag ook in het forum i.p.v. alleen het via PM te behandelen. Meer zielen weten tenslotte meer dan 1. Dus hieronder komt jou verzoek met daarop volgend de uitleg.

 

"Hoi morgothzz

 

Kan je iets duidelijker zijn want ik snap er niet echt alles van !

Mijn schijf is 20GB en heb ze opgesplitst in 15-5

15 voor progamma's en 5 voor data ik heb dus een C en een D

Maar op hoeveel moet ik ze dan instellen

Mijn xp is engelstalig en snap daardoor ook niet alles !!

Toch zou ik je al willen bedanken om te antwoorden op mijn vraag!!

 

Groetjes Andy"

 

 

 

 

 

Allereerst probeer je c:\ niet groter te maken dan 2 gig (dit i.v.m. defragmenteren van je hardeschijf (of je moet NTFS draaien i.p.v. Fat32 dan valt de fragmentatie wel mee).Deel ze vervolgens in b.v. 2 Gig C-schijf, 6 Gig D-Schijf (Office Tools), 6 Gig E-schijf (Muziek & Grafische) 5,48 Gig F-schijf (Internet) & 250 MB G-schijf (zwap-file CQ page-file) op deze mannier heb je meer overzicht op je schijven en probeer dan ook om alle programma's die je installeer op een andere partitie dan c:\ te zetten. Nu blijft c:\ lekker klein (voor XP begrippen dan, het wordt evengoed ongeveer 1500 MB, en start dus ook sneller op)(uiteraard is dit maar een voorbeeld je bent vrij om de waardes te veranderen). En veranderen van je zwap-file (die windows page-file noemt en die als hidden bestand op de c-schijf staat met de naam pagefile.sys) zorgt ervoor dat je altijd kan beschikken over 512 MB vast geheugen (deze is tenslotte gereserveerd op je hardeschijf).

 

"(R-muiskn op mijn computer-eigenschappen-tebblad geavanceerd- bij prestaties op instellingen drukken-tabblad geavanceerd bij virtueel geheugen op wijzigen drukken).

 

De engelse termen schieten me zo niet te binnen maar zal ongetwijveld logisch zijn. My computer-preference-(tabblad)advanced- performence knop preference- (tabblad)advanced- virtual memory knop change. Hier moet je dan aangeven waar de nieuwe page-file naar toe moet (volgens het voorbeeld naar G:\ maak de grote in dit geval precies even groot als de partitie 512 MB en bevestig dit met de knop instellen (zal wel aktivate zijn in XP engels) .Nu staan er 2 page-files, 1 op c:\ (aangemaakt door XP) en 1 op G:\ (aangemaakt door jezelf). Je klikt nu op c en selecteer in het menu optie 3 geen wisselbestand (no page-file) en bevstig dit met de knop instellen (zal wel aktivate zijn in XP engels).

 

Je hebt nu een systeem met 4 bruikbare partities (C,D,E,F) en 1 zwap partitie waar je page-file staat (G). Op C staat windows XP de rest van de programma's die je installeer route je naar de andere partities. Je beschikt over 256 MB intern geheugen en daarnaast over 556 MB extern geheugen wat permanent beschikbaar is op je harde schijf G partitie.

 

 

<img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" />

Regards

 

'Life Is A Joke'

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...