Jan Ambers Geplaatst: 10 juli 2010 Geplaatst: 10 juli 2010 Voor een zonnecollector is een antivries nodig, ik dacht aan glycol. Dit geleidt zeer goed warmte maar is giftig... Gaat de warmtewisselaar(in de boiler v sanitair water) lekken, dan is er een groot probleem... Bestaat er een goede warmtegeleidende vloeistof, die niet giftig is en tot -30° vloeibaar blijft, en metaalvriendelijk(niet corosief) is???
mereltje Geplaatst: 10 juli 2010 Geplaatst: 10 juli 2010 Jenever Groeten Willy Luister naar ieders kritiek maar behoud je eigen oordeel (William Shakespeare)
mereltje Geplaatst: 10 juli 2010 Geplaatst: 10 juli 2010 Maar ik heb toch liever een koud biertje met dit weer Groeten Willy Luister naar ieders kritiek maar behoud je eigen oordeel (William Shakespeare)
prutsie Geplaatst: 10 juli 2010 Geplaatst: 10 juli 2010 Citaat: Bestaat er een goede warmtegeleidende vloeistof, die niet giftig is en tot -30° vloeibaar blijft, en metaalvriendelijk(niet corosief) is??? Jenever is zo gek nog niet, Alcohol kan je gebruiken al heeft het zo zijn nadelen. Grootste nadeel is dat het verdampt en je dus regelmatig moet bijvullen. Ook kan je thermische olie gebruiken. Hetzelfde goedje welke in huis tuin en keuken electrische radiatortjes wordt gebruikt. Dit goedje kost in bulk ook nog eens geen drol. succes, Peter. Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.
Gast Kimble Geplaatst: 10 juli 2010 Geplaatst: 10 juli 2010 Spiritus. Is gewoon een vorm van Alcohol met wat rommel erin zodat het drinken ervan niet echt raadzaam is voor je gezondheid met de methanol erin. Voor de pyridine die erin zit hoef je niet bang te zijn, zit in veel rommel wat we dagelijks consumeren. Maar menig oostblok inwoner drinkt het ook gewoon, scheelt accijns. Nadeel is dat het licht ontvlambaar is en een hoge verbrandingswaarde heeft. De olie van mijn voorganger is wel geschikter, maar of het met -30 grd nog vloeibaar genoeg is betwijfel ik. Het is een paraffine achtige substantie. Er was een supplement voor die je kon kopen bij iedere autoshop/pomp tegen het vlokken van diesel. Dit zal zeker wel gaan helpen. Zit persoonlijk meer te denken aan lijnzaadolie (de nieuwe brandstof), die beter scoort als ik het bekijk met Google.
Eddy VL Geplaatst: 10 juli 2010 Geplaatst: 10 juli 2010 Citaat: Grootste nadeel is dat het verdampt en je dus regelmatig moet bijvullen. Ik wil OOK een zonnecollector! Edy Vl
Jan Ambers Geplaatst: 10 juli 2010 Auteur Geplaatst: 10 juli 2010 Ja die goedkope alcool... waar je blind van wordt..... Ik zie me al uit de douche of bad komen op den tast... Nadeel van alcohol is ook zijn uitzetting ivm temp... Dus dan toch maar glycol nemen... Ik ben geleidelijk aan de componenten aan het verzamelen, straks de warmtewisselaar in de oude boiler.
metropar Geplaatst: 10 juli 2010 Geplaatst: 10 juli 2010 al eens gedacht aan koelvloeistof in plaats van antivries de rode die o.a. in vw /ford, merc. enzo word gebruikt kan tot min 40 gr metropar VU+ DUO met Blackhole 1.7.8 +hbbtv .dreambox7000,500plus,nokia 9500, nokia9600 ,dbox2
Gerard 76 Geplaatst: 10 juli 2010 Geplaatst: 10 juli 2010 Origineel bericht van: Kimble Spiritus. Maar menig oostblok inwoner drinkt het ook gewoon, scheelt accijns. grappig,laatst vroeg ik een pool op m'n werk om bij terugkomst in NL,na z'n vakantie een goeie fles wodka mee te nemen. Hij antwoordde dat in Polen ook wel spiritus gedronken werd, en dat ik dat hier ook goedkoop in NL kon krijgen ik dacht eerst dat ie een geintje maakte,maar 't was serieus.
POLAKS Geplaatst: 10 juli 2010 Geplaatst: 10 juli 2010 De naam voor pure drinkbare alcohol in Polen IS spiritus. En die kost zo'n 40 Zl per liter (in de winkel!) Dat is ongeveer 10 Euro. Deze 96% alcohol meng je dan met water om er (koppijn)wodka van te maken. Glycol is heel goed om als antivries te gebruiken en in de suppermart wel te koop als koelvloeistof. Het werd gebruikt om slechte wijn zoet te maken maar glycol was toch te dodelijk om te drinken.
Psychosammie Geplaatst: 11 juli 2010 Geplaatst: 11 juli 2010 Volgens mij is een zonnecollector zodanig uitgevoerd dat er nooit koelvloeistof (glycol) in het drinkwater kan lopen. Resistance is futile you will be assimilated Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790) Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!
Moderator ceesv Geplaatst: 11 juli 2010 Moderator Geplaatst: 11 juli 2010 Maar er moet toch ergens een warmte wisselaar in het circuit opgenomen zijn, en wanneer die lek is.... Gaat niet bestaat niet! 65" 4-K OLED, Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.
POLAKS Geplaatst: 11 juli 2010 Geplaatst: 11 juli 2010 Tja Tja, dan toch maar beter alcohol gebruiken, dan merk je vanzelf waneer er een lek is. Overigens zo'n warmtewisselaar is gewoon een spiraal van koperbuis. Het warme water wordt niet als drinkwater gebruikt, wel om te douchen en de handen te wassen. Maar goed, ik ben geen specialist op dit gebied. Zit er bij u in de buurt niet iemand met wie u de hele zaak (montage en gebruik) kunt doornemen en dan afspreken wie wat doet?
Tonskidutch Geplaatst: 12 juli 2010 Geplaatst: 12 juli 2010 Origineel bericht van: mereltje Jenever hahaha, goei poeier overigens teveel jenever is wel giftig hoor als je (ceesv + Psychosammie en all) van een zonneboiler water tapt om te drinken, heb je niet eens een ander gift nodig om goed ziek te worden.... warmwater uit de kraan nooit drinken en voor levensmiddelen toebereiding gebruiken. ciao Good Morning Heartache Laura Fygi, Toots Thielemans
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuwe accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen