Ga naar inhoud


Fortec Star SECA II receiver


Gast

Aanbevolen berichten

Hola,

 

Wat ik vernomen heb is dat FS een veldtest aan het doen is met een 2 x CI slot Seca II embedded receiver met C+ licentie met SIDSA hardware op het moederboard. Kan je later zelf miscchien wel ( GAMMA,TERTRA,PENTA,1.1414,1.1417 )erin kan blazen ?

Wie heeft meer info ?

 

Salu2

Link naar reactie
Delen op andere sites


Klopt, ik heb de laatste week van de jongens van Fortec hier in spanje al gehoort dat een deze dagen een test model aan zou komen direct van de de fabriek en dat dit met een de SIDSA hardware gelevert zou worden, dit houd in dat hij met Seca embeddded gelevert zou worden en ook compleet seca II compatible is. Daarna is deze waarscheinlijk eenvoudig te patchen naar all-cam, net als de universeel-cam en de magic zijn, en deze reciever met meer verschillende platforms kan draaien met de originele kaarten van bv Canal + en Via digital en wat de mogelijkheden zijn in de toekomst van zo een multi cam reciever moeten we nog even afwachten maar dit lijkt een zeeer interesante reciever te worden.

Saludos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hou me in ieder geval aanbevolen voor zo'n machientje ! <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

Allemachies prachies wat ze allemaal verzinnen om ons bezig te houden...

Houdt ons maar op de hoogte, ben zeer benieuwd.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Moet er eerst eens software publiekelijk komen om dat soort dingen zelf om te patchen. Heb hier een univercele CI en zonder echte hardwarematige veranderingen te doen heb ik nergens nog op het net soft kunnen vinden welke deze universele CI zou kunnen patchen naar bijv Magic met een pentacrypt software.

 

Dus Binkie voeg de eerder gezegde woorden eens bij daden en geef veel mensen hier eens een goede hint om het te vinden op het internet <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />:) Want daar zou het volgens een eerdere posting van jou moeten te vinden zijn. (geloof ik ook echt als je dat zegt alleen de speutochten van mij en anderen stranden in het hopeloze)

 

Overigens komen er nog meer merken met emb.satontvangers op de markt waarvan door hen wordt gezegd dat deze naar wat dan ook voor all CI te patchen is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Satwatcher, het patchen van een univ.-cam is alleen mogelijk vanaf versie 1414 en de 1406 kan alleen met speciale hardware gepatched worden naar 1414 en daarna naar welke je maar wilt via een pcmcia aansluiting van een laptop of via een pcmcia port van je computer. Die soft ( het laadt programma en de upgrade) is op heel veel sites te vinden, ik heb ze gezien op duitse, spaanse, italiaanse en zelfs op griekse sites. Maar deze moet je gewoon zoeken onder cams of pcmcias, ik zou ook weer even moeten zoeken want ik ben ook niet altijd met cams bezig.

En natuurlijk komen er meer fabriekanten met all-cam recievers maar ik ben blij dat Fortec Star er ook mee bezig is en niet achter de feiten aanloopt maar zelf dit aan het ontwikkelen is. Zodra er nieuws van deze nieuwe telg naar buiten komt van het spaanse test team dan meldt ik me over deze 6000 serie???, wat de serie nr ook zal worden.

Saludos

Link naar reactie
Delen op andere sites

dit verhaal klopt er komt over ongeveer 2 maanden een ontvanger op de markt(waarschijnlik ned fabrikaat)die een vrij programmeerbare (magicmoduul) aan board heeft,deze ontvanger krijgt zelfs canal plus keuring mee.

Een van diegene die hun sticker er op mag plakken is fortecstar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geloof dat maar niet. Canal+ keurt een receiver nooit goed als er een Magic Module in zou zitten.

De meeste mensen schijnen ook niet te begrijpen dat een Magic Module een ontwikkelingsmodule is waar een copyright protected loader in zit. Iedereen die die loader zonder toestemming van de copyrights houder kopiert maakt zichzelf dus strafbaar en daarom lijkt het me niet waarschijnlijk dat fortec star dit apparaat zo zal gaan uitleveren. Toestemming om een Magic Module loader te gebruiken hebben ze namelijk definitief niet.

Dat zijn de woorden van Dream Multimedia zelf die zo aardig waren op mijn in gebrekkig Duits opgestelde e-mail te reageren.

Misschien kan fortec star zich beter eerst concentreren op de receivers die al op de markt zijn. Die firmware kan namelijk nog wat bugjes missen en kan vast ook nog wel verbeterd worden. Zo hoeven de mensen die zo'n receiver hebben gekocht zich niet onnodig te ergeren aan het gebrek aan updates en deels aan het gebrek aan support.

 

Groetuh,

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hola,

 

Ik heb weer meer info, de receiver komt niet met de Magic loader erin daar zit Copyrights op, hier bij ons in Spanje is een vergelijkbare MM op de markt en heet Kit Cam en heeft ook een loader maar niet die van MM. De receiver komt wel met Seca II embedded en 2 martcardslots + 2 x CI en C+ Licentie. De universal Cam ( Sidsa )heeft de Seca II Licentie en word automatich meegenomen door deze hardware in de Box te plaatsen en uiteraard is deze dan aangeboden aan C+ Technologies voor de Sublicentie. Het moet een peuleschilletje zijn om er een loader in te zetten als Dreamloader of Kitloader zowel hardware als software matig, je maakt je daardoor wel strafbaar net als het maken van een Smardcard en dan te kijken naar betaal programma's. Ik heb vernomen dat ook 4 andere merken zich bezig houden met de MacDVB chip, SCM heeft n.m alle leveringen met de IRDETO Eurochip stop gezet naar alle fabrikanten I.V.M dat 1.06 gehackt is. Ook Sony heeft een MacDVB chip ( AllCam ) ontwikkeld en zal ongetwijfeld binnenkort zeker ook in enkele IRD's te vinden zijn.

 

Salu2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Binkie, wat loop jij toch voor een totale onzin te verkopen?

Die box krijgt geen Canal+ licentie en ook de universal CAM heeft geen seca 2 licentie. Je zult wel bedoelen dat ze seca (2) compatible zijn. Dat is heel wat anders.

 

Toxic[Q]

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weet voor de rest niks van licenties en sublicenties die al vergeven zijn maar ik weet 1 ding wel heel zeker.

 

Canal + zal nooit een officiele Canal + licentie geven aan een ontvanger die naast de emb. mediaguard/seca een CI mogelijkheid geeft en ook nog eens een tweede CAS heeft waarmee je dus met een modifikatie een MM of All Cam van zou kunnen maken.

 

Dat de ontvanger er komt zou best wel waar kunnen wezen en dat hij seca 2 compatiable is daar ben ik ook niet bang voor maar een goedgekeurde Canal + dus.............. dacht het toch echt niet.

 

En over dat Fortec nog teveel bugs heeft en daar in menig ogen te weinig aan doet met SWupdates. Nou dan kan ik nog wel meer merken noemen die iets op de markt smijten en goed laten verkopen en daarna nog minder SWupdates maken dan Fortec. Er zijn er wat dat betreft maar weinig die echte goede after sales geven en de consument niet in de kou laten na aankoop en dat zijn nu juist de merken die ook in de toekomst blijven verkopen wetende dat je om structureel groot te worden en groot te BLIJVEN je de consument gewoon te vriend moet houden ....In mijn ogen is Topfield daar een goed voorbeeld van.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hola,

 

En over dat Fortec nog teveel bugs heeft en daar in menig ogen te weinig aan doet met SWupdates. Nou dan kan ik nog wel meer merken noemen die iets op de markt smijten en goed laten verkopen en daarna nog minder SWupdates maken dan Fortec. Er zijn er wat dat betreft maar weinig die echte goede after sales geven en de consument niet in de kou laten na aankoop en dat zijn nu juist de merken die ook in de toekomst blijven verkopen wetende dat je om structureel groot te worden en groot te BLIJVEN je de consument gewoon te vriend moet houden

 

FS geeft gemiddeld 1 x per 2 weken een update en kan dat zeker niet slecht vinden, heb bij andere merken gekeken en dan staan de tranen in de ogen !

Hopenlijk kijken de Importeurs/fabrikanten mee op dit board dan weten ze wat er speelt bij de gebruikers en kunnen ze hun SW verbeteren.

 

PPfff vandaag 38,3 graden hier...........

 

Salu2

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Binkie.

 

Vergeet niet dat dat helemaal geen positief teken hoeft te zijn. Een fabrikannt die zijn kopers 2 x per week "lastig moet vallen" met nodige software updates, is ook niet helemaal goed bezig.

Software updates zouden slechts minimaal nodig moeten zijn:-))

Als er veel problemen opgelost moeten worden is er ook veel niet in orde geweest. Natuurlijk is het een goede zaak als problemen alsnog (snel) worden opgelost.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik denk dat binkie gelijk heeft zoals ik al vermeld had er zijn meerdere merken die met dezelfde ontvanger op de markt komen met die z.g.programmeerbare secamoduul.(dit verhaal komt van de grossier)

Betreft allcam maken,was dat niet zon goedgekeurde doos die je heel simpel allcam kan maken.

Toen ik op een ander merk laatst verkondigde dat een bepaalde ontvanger in de nieuwe uitvoering niet meer patchbaar was kreeg ik veel tegengas,maar het is wel uitgekomen(was ook een bericht van de grossier).

Ik aas niet op gelijk hebben maar ik vind dat er soms bot beantwoord wordt.

Van het merk waar ik de info over kreeg melde mij ook dat tergelike tid de seca uitvoering komt de irdeto eruit gaat(of dit ook voor fortec zo is dat weet ik niet)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...