Ga naar inhoud


Eredivisie Live start nieuw voetbalseizoen met HD-kanaal


plague27

Aanbevolen berichten

Het voetbalkanaal Eredivisie Live start vanaf het komende voetbalseizoen met een HD-kanaal. Eredivisie Live HD wordt een HD-simulcast van het hoofdkanaal Eredivisie Live 1. De komst van Eredivisie Live HD is tegenover Totaal TV bevestigd.

Op vrijdag 6 augustus start het Eredivisie seizoen 2010-2011 met de wedstrijd Roda JC – FC Twente. Dit gaat ook de start worden van het HD-kanaal Eredivisie Live HD. Eredivisie CV is grootaandeelhouder van het betaalkanaal Eredivisie Live. Maarten van Rooijen, mediawoordvoerder van Eredivisie CV, bevestigd tegenover Totaal TV de komst van Eredivisie Live: “We treffen op dit moment de benodigde voorbereidingen om Eredivisie Live vanaf het komende voetbalseizoen beschikbaar te maken in HD. Over de doorgifte van dit HD-kanaal zijn we momenteel in gesprek met de distributeurs van Eredivisie Live.” Omdat de onderhandelingen nog lopen kan Eredivisie Live op dit moment nog geen nadere mededelingen over de beschikbaarheid van Eredivisie Live HD bij HD-aanbieders vanaf de start van het nieuwe voetbalseizoen geven.

Over de inhoud van het HD-kanaal Eredivisie Live HD is Van Rooijen tegenover Totaal TV wel open. Zo gaat vanaf komend seizoen alle Eredivisie wedstrijden die Eredivisie Live op het kanaal Eredivisie Live 1 gaat uitzenden in native HD registreren. “Er zijn dus iedere speelronde meerdere wedstrijden in HD te zien” aldus Van Rooijen. Hoewel er nog niets definitief te zeggen is over een prijsstijging van het Eredivisie Live abonnement bij televisieaanbieders is de kans hierop zeker aanwezig. Daarbij speelt niet alleen de komst van een HD-kanaal een rol. Ook de verdere uitbreiding van het voetbalaanbod via het Eredivisie Live platform is de oorzaak van een mogelijke verhoogde abonnementprijs. Maarten van Rooijen hierover: “Het is aannemelijk dat onze adviesprijs richting de TV aanbieders iets hoger kan komen te liggen. Maar laat duidelijk zijn: wij gaan niet over de consumentenprijs, dat is aan de distributeurs. Belangrijk om je hierbij te realiseren is dat een eventuele tariefwijziging niet enkel en alleen het gevolg is van de toevoeging van HD, maar van de algehele uitbreiding van het totale Eredivisie Live pakket met naast alle live wedstrijden uit de Eredivisie dus ook HD, Eredivisie Live Gemist, live KNVB Beker en live Jupiler League.”

Duidelijk is dat vanaf 6 augustus Caiway Eredivisie Live HD zal gaan doorgeven. De meest ambitieuze televisieaanbieder van Nederland heeft inmiddels Eredivisie Live abonnees die via haar televisienetwerk naar deze betaalzender kijken via een persoonlijke brief op de hoogte gebracht van de komst van Eredivisie Live HD. Ook op de internetsite maakt Caiway melding van de komst van het HD-kanaal vanaf 6 augustus. Daarbij wordt wel duidelijk dat Caiway de prijs van het Eredivisie Live aanbod inmiddels heeft verhoogd naar € 14,95 per maand. De kans is ook zeer groot dat ook via het Ziggo netwerk naar Eredivisie Live HD gekeken kan worden. Op een intern testnetwerk van de grootste digitale televisieaanbieder van Nederland is inmiddels een gecodeerd testkanaal waargenomen waarop een HD-simulcast van het hoofdkanaal Eredivisie Live 1 wordt uitgezonden. Bij televisieaanbieders CanalDigitaal en UPC is, ook op interne testnetwerken, nog geen Eredivisie Live HD aangetroffen. Dat wil overigens niet zeggen dat deze televisieaanbieders de officiële start van Eredivisie Live HD langs zich heen laten gaan

 

Bron : totaalTV

 

 

Het zal me benieuwen of CanalDigitaal hier ook aan mee gaat doen.

 

Mvg John

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 392
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Gast patje7of9

En de NOS krijgt alleen de SD beelden voor de samenvattingen,hoe belachelijk is dat. sick

 

Daar staat de NOS men hun drie HD publieke omroepen,waarvan 99% SD uitzendingen zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: patje7of9
Daar staat de NOS men hun drie HD publieke omroepen,waarvan 99% SD uitzendingen zijn.


Mag ik jou er even op wijzen, dat er meer in het leven is dan alleen voetbal, de Nederlandse publieke zenders zijn niet alleen "voetbal" zenders hoor. mad
Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien wordt het gewoon tijd voor nog een extra transponder..

 

Of na het afschakelen van de Film 1 zenders op de 19.2 kunnen ze misschien gaan schuiven van de 23.5 naar de 19.2, zodat op die MPEG4 transponder weer ruimte vrijkomt voor een extra HD kanaal.

 

Afwachten dan maar smile

DreamBox 8000HD PVR (DVB-S/DVB-C) - Dream Elite BH 1.3.3 - CCcam 2.1.4

DreamBox 800HD PVR (DVB-S) - Dream Elite BH 1.3.3 - CCcam 2.1.4

WaveField T55 -0.8/4.8/9.0/13.0/19.2/23.5/28.2

Link naar reactie
Delen op andere sites

ecv 3 en zeker 4 is pure bandbreedte verspilling, deze moet je enkel delen met wel nuttige kanalen, net als ecv2 en ECV1HD heeft meer mijn voorkeur, maar dat is voor een ieder weer anders.

 

Gr.Roymar

Mutant HD2400,Vu+ Duo, Xtrend ET6000, 2x Relook 400s,

Skystar2 en Wavefield  WV85THDS schotel 1W/5E/9-10E/13E/19.2E/23.5E/28.2E en de satellietmeter Xsarius HD easy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Over ECV4 kan je redetwisten, ECV3 is echter voor de voetbalfan absolute noodzaak omdat daar iedere zaterdag en zondag live content op zit die niet anders te zien is.

 

Zo is bijvoorbeeld NAC Breda vorig seizoen onevenredig veel te zien geweest op kanaal 3, die fans in Breda zullen dan wel afhaken op Canaal Digitaal en Digitenne want dat was niet de belofte die hen werd voorgeschoteld bij het aangaan van een abo!

 

Ik ben blij met mijn abo op ITV want daarop zitten de 4 kanalen en ook nog eens tegen lage kosten.

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Gerard 76
Aub niet nóg meer deelkanalen!


Een deelkanaal hoeft helemaal niet storend te zijn als er maar goed over nagedacht wordt en dat is vaak niet het geval bij CDS, dus niet twee sportkanalen met beide tegelijk live content delen.

Bij voorkeur een carrousel kanaal delen, die films op de filmkanalen bijvoorbeeld komen steeds weer voorbij, dan is het niet erg als daar alleen tijdens de live content een kanaal van wordt gedeeld.

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Neptunus
Over ECV4 kan je redetwisten, ECV3 is echter voor de voetbalfan absolute noodzaak omdat daar iedere zaterdag en zondag live content op zit die niet anders te zien is.

Ik ben blij met mijn abo op ITV want daarop zitten de 4 kanalen en ook nog eens tegen lage kosten.


Zolang het duurt, de eerste (Caiway), verhoogt zijn prijs van 9.95 euro naar 14,95 euro. Maar goed, dat wil niet meteen zeggen dat internet TV dat ook zal doen, als ze ECV HD erbij zetten, maar de tendens is hiermee wel gezet. Alleen ben ik nieuwschierig wat Ziggo! hiermee gaat doen, ze schijnen er al mee proef te draaien. Zij zijn al loei duur, altijd al 14,95 euro, straks 19,95 euro?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...