Ga naar inhoud


Transponders?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb een 80cm schotel met een Twin LNB (1 kop met 2 uitgangen). Vanaf de ene uitgang gaat de coax kabel naar mijn Hyundai en vanaf de andere uitgang een coaxkabel naar mijn Kathrein. So far so good.

Nu heb ik volgend probleem: bij veel van de transponders (die je vind in diverse zenderlijsten en bladen) van de Hotbird krijg ik de melding "slecht of geen signaal". Dus een aantal TP's doet het wel, maar een groot aantal niet. De transponders van de Astra geven bijna allemaal signaal.

De hyundai is gepacht en er zit een nieuwe zendelijst in.

 

Wie het antwoord weet mag het zeggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoi

Probeer je lnb iets beter te richten. Ik heb dit probleem namelijk ook gehad maar dan met astra transponders. Heb toen mijn lnb een luizenpie***tje gcorrigeerd en hopla alles was weer te ontvangen.

Succes van Bart

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een vraagje: je hebt een twin Lnb met twee receivers, je vermeld niets over een motor. Hoe kan je in godsnaam hotbird en astra ontvangen? Voor astra-hotbird heb je twee lnb's nodig, een duoblok of een motor.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe hij dat in "godsnaam" (wat een woord zeg) kan is toch niet van belang voor ons,het is van belang dat we hem helpen zijn probleem op te lossen!! Als hij op een bepaalde transponder op welke satelliet dan ook niets kan ontvangen en de rest van de transponders wel,dan moet hij gewoon eens proberen zijn lnb beter te richten. Heeft bij mij ook geholpen!

Groeten van Bart. <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

tuurlijk bartou, het is ook mijn bedoeling om te helpen.

 

Ik bedoel alleen als je een astrasetje hebt, met 1 lnb zondermotor dan is het dus onmogelijk om naar astra en hotbird te kijken. Dan kan je nog zo je best doen met afstellen maar dat gaat je toch niet lukken. Als de persoon in kwestie in het bezit is van een monoblock i.p.v. een twin en dus gewoon de benamingen door elkaar heeft gehaald dan kunnen we hem wel helpen, bijvoorbeeld met een nieuwe settingslijst.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok daar heb je gelijk in.

Maar zoals je naam al zegt als we van hem niets meer horen dan kunnen we hem niet meer helpen. Want ik heb van hem niets meer gezien,maar ja we hebben ons best gedaan.

Groeten van Bart (die hoopt dat ons joske dit jaar weer gaat rijden).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hartelijk dank voor jullie reactie's.

 

Ik weet niet precies hoe je de LNB noemt die ik heb. De LNB heeft 1 kop en 2 uitgangen (ik heb 2 receivers). Toch ontvang ik hiermee enkele TP's van de Hotbird.

Ik heb trouwens even zelf verder gezocht en ik denk dat ik een Monoblok twin LNB-F nodig ben. Bij de beschrijving staat namelijk; "Voor als u b.v. 2 tuners wilt aansluiten en de astra en de hotbird tegelijk wilt ontvangen".

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...