The Librarian Geplaatst: 27 augustus 2010 Geplaatst: 27 augustus 2010 Dit is zo off topic als het maar kan zijn. Ik ben op zoek naar een verkooppunt waar ik Luikse saus bij voorkeur van het merk Lambert kan kopen / bestellen in Nederland. Of als deze saus in België algemeen te koop is een member uit België die bereid is me een doosje toe te sturen. alle kosten worden uiteraard De reden waarom ik dit vraag ligt nogal in de privé sfeer,maar als een Mod nadere info wil laat deze dan even contact opnemen met mij. Ik hoop op een spoedige reactie, e,e,a is ook nog eens tijdgebonden
Drs. IJzerbout Geplaatst: 27 augustus 2010 Geplaatst: 27 augustus 2010 Citaat: maar als een Mod nadere info wil laat deze dan even contact opnemen met mij. Tegen een schappelijke vergoeding heb ik hier geen bezwaar tegen hoor!! :D "On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."
Gast Kimble Geplaatst: 27 augustus 2010 Geplaatst: 27 augustus 2010 Origineel bericht van: The Librarian De reden waarom ik dit vraag ligt nogal in de privé sfeer. Nu maak je volgens mij iedere lezer hier wel nieuwsgierig wat jij met die saus gaat doen, een hele doos nogwel Kimble
Sverige Geplaatst: 27 augustus 2010 Geplaatst: 27 augustus 2010 Ik heb nog nooit van Luikse saus gehoord... dus even gegoocheld... Ik vond een recept voor boerekool met gehaktballen in Luikse saus... met recept voor de saus... er moet stroop (!) in... ik denk dan gelijk aan rinse appelstroop oid... maar er staat: bij voorkeur Luikse... tja...... Hier heb ik het gevonden, dus als het zo makkelijk is kan je het ook gewoon zelf maken! http://www.brutsellog.nl/2008/11/22/boerenkool-met-gehaktballen-in-luikse-saus/ Citaat: Luikse Saus: Voor de Luikse saus bak je 1 fijngesnipperde ui in hete boter. Als de ui bruin is voeg je 2 eetlepels azijn toe. Bak al roerende even mee. Voeg vervolgens 200 ml vleesfond, 3 eetlepels stroop (bij voorkeur Luikse stroop) en 2 eetlepels rozijnen toe. Laat het een minuut of 10 pruttelen. Bind de saus met 2 eetlepels maïzena (aangemaakt met een beetje water). - VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost Missachtet wird, was es umsonst gibt (Else Pannek)
The Librarian Geplaatst: 27 augustus 2010 Auteur Geplaatst: 27 augustus 2010 Ik had ook al een aantal recepten gevonden en ga dit ook zeker proberen. maar wat is vleesfond?? ik gok op bouillon
Sverige Geplaatst: 27 augustus 2010 Geplaatst: 27 augustus 2010 Heb het even in het woordenboek opgezocht: Van Dale groot woordenboek zegt: Citaat: Fond (culinair) sterk ingekookte bouillon van vlees, wild of gevogelte als basis voor sauzen, ragouts en soepen 1 · blanke fond van ongebakken vlees en groenten 1 · bruine fond van gebakken vlees en groenten ook als tweede lid in samenst. als de volgende, waarin het eerste lid een vlees- of vissoort noemt gevogeltefond, kalfsfond, kalkoenfond, kippenfond, lamsfond, visfond, wildfond - VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost Missachtet wird, was es umsonst gibt (Else Pannek)
Sigma Geplaatst: 27 augustus 2010 Geplaatst: 27 augustus 2010 gewoon verder zoeken de saus is echt lekker. Mvrgr Sigma DM8000HD-PVR/DvD_DM7020HD-V2_DM800Se-V2_DM525 Harddisk Samsung 2TB__Tuner A :draaibaar Tuner B :vast Tuner C Tuner D Vantage 8000 S TWIN HDTV PVR
The Librarian Geplaatst: 27 augustus 2010 Auteur Geplaatst: 27 augustus 2010 Ik heb het zelf nog nooit geproefd, maar iemand in de familie vindt het erg lekker inderdaad. @Sverige dus inderdaad bouillon, Inkoken gebeurd wel bij het bereiden, met mijn dank voor het speurwerk.
wolverine Geplaatst: 27 augustus 2010 Geplaatst: 27 augustus 2010 Belg zijnde heb ik dus ook nog nooit van de naam Luikse saus gehoord ^^ VU+Uno4KSe(1Gb/2,5"HD/Vti15)/VU+DUO(320GB/2.5"HD-Vti11)/Maxdigital (Openpli7.3)- Triax 88cm(Astra 23,5-19,2E)- Channelmaster 1,2 m draaibaar
leo1949 Geplaatst: 27 augustus 2010 Geplaatst: 27 augustus 2010 Doe het dan goed en neem dan daarna ook een echte café Liége. Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.
Moderator Matchless Geplaatst: 27 augustus 2010 Moderator Geplaatst: 27 augustus 2010 Een fond is niet hetzelfde als bouillon dacht ik. Hier wordt een bouillon ingekookt tot het een fond is. Citaat: Want bouillon krijg je door onderstaand recept te volgen en het gezeefde kookvocht tot tweederde te laten inkoken (3 liter kookvocht wordt dus 2 liter bouillon). Ga je door met inkoken tot je een derde hebt overgehouden (3 liter kookvocht geeft dus 1 liter fond), dan heet het fond. Fond is dus sterker van smaak en dikker. Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.
Sverige Geplaatst: 28 augustus 2010 Geplaatst: 28 augustus 2010 Ik denk inderdaad dat je je bouillon eerst verder moet inkoken... anders moet je gerecht te lang pruttelen, en dan kook je de ingredienten kapot. - VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost Missachtet wird, was es umsonst gibt (Else Pannek)
Tonskidutch Geplaatst: 28 augustus 2010 Geplaatst: 28 augustus 2010 Origineel bericht van: Sverige Bind de saus met 2 eetlepels maïzena gadver. Tja is niet sverige maar dat recept (dat begrijp je wel) daarom hebben we nog nooit van luikse saus gehoord dat wordt dikke drab. en de zoete vleessaus die moet je met krenten maken en geen rozijnen (is verschil) en in de link die Matchless gaf, wordt de halve "aangebrande" UI vergeten die het basis aroma geeft aan de bouillon. (de Einsplus - kooktv avond elke maandag is misschien voor enkelen die van zchefkoks willen leren koken, interessant > overigens ook uitzending gemist met Rainer Sass NDR- Basis Fleischsoße kan helpen) de fond zelf maken is essentieel de zeer fijn gesnipperde uien fruiten in de kasserol apart enkele fijn gesneden groenten blancheren (wortel-prei-boontjes) de saus afmaken met roomboter, lepeltje appelstroop en krenten en voor het optische genot wat fijn gesnipperde geblancheerde groenten erin die nog een hint geven van waar de saus uit gemaakt is. dat kun je niet reeds voorbereid in een winkel kopen. ciao Good Morning Heartache Laura Fygi, Toots Thielemans
Ivy Geplaatst: 28 augustus 2010 Geplaatst: 28 augustus 2010 Hallo, In Luik maakt men de Luikse stroop op basis van peren. Dit vormt de basis voor het maken van een Luikse saus. Nederlandstalige recepten: Luikse stroop om "Luikse saus" te maken Mvg, Ivy Mvg, Ivy ----------- Sony 65XD8599 UHD TV, Tadaam internet en TV, Selfsat H30D Solo vlakantennes 19.2 graden en 28.2 graden
Tonskidutch Geplaatst: 28 augustus 2010 Geplaatst: 28 augustus 2010 je hebt gelijk peren stroop... maar er wordt gesproken over stroop van appels en peren en zelfs nog een met appels peren en dadels sorry gerecht met luikse stroop / perenstroop Good Morning Heartache Laura Fygi, Toots Thielemans
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuwe accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen