Ga naar inhoud


[Pioneer] pioneer


Gast

Aanbevolen berichten

Kan wil iemand mij uitleggen AUB of er nog verschil is tussen mijn pioneer dbrs210nl met canal+ logo erop, en een decoder die geen canal+ logo heeft.

 

Heeft dit maken met het feit dat mijn decoder alleen voor canal+ is gemaakt? en kan je met een decoder zonder logo meer doen.

 

gr ron1960

 

<img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je wat oudere threads op dit board doorleest en ook bij Duwgati gaat kijken, zul je zien dat het antwoord op deze vraag makkelijk te vinden is.

De Canal+ goedgekeurde ontvangers hebben een interface die door C+ gedefinieerd is, waardoor toekomstige uitbreidingen, geleverd door C+ zullen werken. Daarnaast heeft C+ de firmware van zodanige beveiligingen voorzien tegen illegaal kijken, in het buitenland kijken en om eventueel via de sateliet updates op de firmware te doen. De onrvangers die niet door C+ approved zijn, hebben meestal de beperkingen niet. Daar staat tegenover dat toekomstige services die C+ levert niet zullen werken op deze ontvangers. We hebben C+ echter nog niet kunnen betrappen op uitbreiding van services. Daarnaast zien we wel dat er regelmatig attacks over de goedgekeurde ontvangers binnen komen om er voor te zorgen dat iedereen zich gedraagt zoals C+ wil.

Intussen zijn er verschillende C+ ontvangers door hobbyisten van nieuwe firmware voorzien, waardoor deze ontvangers een stuk beter functioneren. De goedkeuring is daarmee echter wel weg.

 

Ik ben niet special ingegaan op de 210, omdat bovenstaande uitleg voor alle C+ goedgekeurde ontvangers geldt.

 

Groeten

Satori

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook een ongepatchte pioneer DBR S210 NL ontvanger. Ik programmeer zelf mijn gold en funkaarten. Echter nu vallen de zenders Ned 1/2/3 en channel digital naar een paar seconden weg. Bij de andere zenders blijft het beeld wel. Vorige maand had ik totaal geen probleem. Ik heb veel verschillende files en keys geprobeerd. Elke keer hetzelfde probleem. De goldcard of funcard werkt wel op mijn andere philips ontvanger.

Waar zou dit probleem in kunnen zitten? Bestaat er een patch voor mijn pioneer ontvanger?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is inmiddels al meer dan een week geleden dat C+ deze attack ingezet heeft. De originele Philips en Pioneer deco's werken niet meer met de hobbykaarten. Je abo-kaart zal echter nog prima werken. Zover ik weet is er nog geen oplossing voor de hobbykaarten. Het alternatief is om de deoc te patchen. Daarmee wordt je veel minder gevoelig voor attacks.

 

Groeten

Satori

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaar dus. Ik dacht al dat ik iets fout deed! Weet jij of er een patch is voor de pioneer DBR S210 NL? Misschien weet je adressen in de buurt van Tilburg waar ik mijn pioneer kan laten patchen? Alvast bedankt!

Groetjes Marco

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lees de Pioneer thread even door voor de afgelopen maanden, dan zul je zien dat er best veel over geschreven is. De '210' is compatible met de 110 en de BCT 15xx en daar zijn zeer gode patches voor beschikbaar. Je moet daarvoor wel een JTAG plug in je deco solderen. als je boven op links, daarna diversen en dan Mads DBR 110 guide klikt, dan heb je alvast inziocht in wat er gedaan moet worden.

Succes

Satori

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...