Ga naar inhoud


Worden we allemaal slechthorend?


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

Er gaat geen avond voorbij of je ziet wel een paar maal op de TV reclame dat je je oren moet laten testen.

Zijn onze oren de laatste paar jaar zo achteruit gegaan door naar harde muziek te luisteren of zijn er andere redenen?

Van de week was ik hier in mijn woonplaats op een winkelplein stonden er ineens twee winkels waar je de oren kon laten testen die er een paar maanden geleden nog iets anders verkochten.

 

Nu is naar mijn mening slechthorendheid niet iets van nu maar is er altijd al geweest mijn oma had ook een gehoorapparaat.

Zelf erger ik me er een beetje aan zou er zo gigantisch aan verdiend worden dat de winkels de grond uit vliegen en dat zo iedereen met een hoorapparaat rond loopt.

Graag jullie mening! confused

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik denk dat het ook komt, omdat de mensen vroeger eerst naar een kno arts/specialist gingen als ze slechter gingen horen.

Die teste dan je gehoor, en je kreeg dan een oorkever aangepast.

 

Nu zijn er een paar jongens zo slim geweest, die dachten Heeee dat kunnen en mogen wij ook.

En daar is nog eens een flinke winst mee te behalen ook.

Dus eerst begonnen sommige brillenwinkels ook met gehoortesten, en verkopen met gehoorapparaten.

En straks kun je dat bij elke soarma of friet tent ook laten doen.

 

Als gynaecologie staks ook een vrij beroep wordt, begin ik ook een winkeltje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeft iemand een beetje een idee wat dat kost ik zit even te zoeken en een apparaat kost $10.55 ongeveer 8 euro franco huis uit Hongkong.

 

Ziet er netjes uit je hebt veel meer soorten deze heet,

4-Mode Syrinx Hearing Aid/Voice Amplifier (1*AG13)

 

post-5163-1318261280,1188_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is ook veel geluidsoverlast.

 

Het journaal (voorheen gewoon het nieuws dus) op Radio2 heeft vanaf het nieuwe radioseizoen opeens een vreemde geluidje als achtergrondmuziek.

 

Onnodige geluid. Ipv dat je kan luisteren naar wat de nieuwslezer te zeggen hebt, ben je druk aan het concentreren om het geluid weg te filteren van de "achtergrond" muziek.

 

Geen wonder dat mensen dus een gehoorapparaat nodig hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: aart44
Heeft iemand een beetje een idee wat dat kost ik zit even te zoeken en een apparaat kost $10.55 ongeveer 8 euro franco huis uit Hongkong.

Ziet er netjes uit je hebt veel meer soorten deze heet,
4-Mode Syrinx Hearing Aid/Voice Amplifier (1*AG13)



Ietsje verder zoeken en je komt "speelgoed" tegen die ook onder meer in Amsterdam wordt verkocht. Beetje meeluisteren wat de overburen op straat te kleppen op 50 meter behoord tot de mogelijkheden. Moet er alleen niet een BOEM BOEM bak voorbij rijden met een 105dB uitlaat whistle

Wat de prijzen bij een gehoorspecialist betreft is het echt schandalig. Eem kunstgebit wordt nog speciaal op maat gemaakt en past en doet wat ie moet doen. Zo'n gehoorapparaat is er in een maat of 8 en het is massaproductie. Ze proppen bij zo'n oogspecialist een ding in je oor en dan mag je een week "proefhoren".
Sorry hoor maar dat doet me denken aan een bril aanschaffen waarop er een handmatige focus opzit om de boel goed te stellen.

Ga bij het idee van minder horen wel naar een KNO-arts en dan naar een gehoorspecialist (geen brillentoko) om er één of twee aan te laten meten op maat.

En of we slechthorend worden ? Tja er zit natuurlijk waarheid in het feit dat de jeugd tegenwoordig een aardige oorbeschadiging oploopt. Anderzijds denk ik dat je door de "herrie" op straat je onbewust minder gaat horen maar zelf ook schade oploopt. Als je gaat letten op alle bijgeluiden als je op straat loopt dan lijkt iedereen te bellen, iedereen een mp3-speler aan heeft staan waar je letterlijk mee kan luisteren, winkels lijken op discotheken, je eigen autoradio in de file niet hoort door je voorbuurman enz.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel gehoorschade een gehoorapparaat zelf aan brengt?

 

Immers een MP3 speler met geluiddopjes in je oor geeft gehoorschade.

Een omgevingsgeluidversterker (dat is toch de functie van een gehoorapparaat) die dus ook in je oor zit en ook lawaai produceerd zodat je weer kunt horen wat er gezegd wordt zal naar mijn idee dus ook zelf weer schade aanbrengen door het geluid zo hard weer te geven dat het toch al beschadige gehoor dit weer waar kan nemen.

 

Denk dus dat je dus gewoon in een spiraal terecht komt waardoor je gehoor steeds slechter wordt totdat alles zo beschadigd is dat je geheel niets meer hoort.

 

Dus eigenlijk hetzelfde als sommige brildragers die hun oog niet meer genoeg kunnen bollen of afplatten.

Hier wordt dus een bril voor gebruikt om dat te corrigeren, maar hierdoor wordt het oog weer minder getraind waardoor telkens een sterkere bril nodig is.

 

 

suc6

 

Gerrit

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doofheid wordt niet alleen veroorzaakt door lawaai.

Ouderdom, erflijkheid, ziekte zoals rode hond of oorontsteking kunnen ook oorzaak zijn.

 

Verder heb je ook Tinnitus waarbij je gehoor verstoord wordt door fantoom geluiden.

De fluittonen overstemmen dan het gesproken woord.

Dit kan weer veroorzaakt worden door burn-out, stress en oververmoeidheid, posttraumatische stressstoornis, paniekstoornis en angststoornis en depressiviteit, medicijnen (oa asperine), hoge bloeddruk, diabetes, ziekte van Lyme.

En nog een heleboel meer.

 

Bij 1 op de 3 mensen kunnen de fantoom geluiden gemaskeerd worden met een extra ruis toegevoegd aan een hoortoestel.

 

Ik zelf heb 3 dagen hoortoestellen uitgetest.

De apparaatjes moesten maar liefst €1750,- per oor kosten waarvan er €496,- door de ziekteverzekering vergoed zou worden.

 

De hoorapparaten moeten uit als je slaapt, douched, sport, of als je (op je werk) zweet.

In de horeca wordt je compleet gestoord van het lawaai en als je de WC door trekt kun je ze ook beter even uitzetten net alsof er straaljager laag overkomt.

 

Na eens rond gevraagd te hebben blijken de meeste dove mensen, en dat zijn er veel, hun gehoorapparaten thuis in de kast te hebben liggen.

Dat heeft mij doen besluiten om ze heel rap terug te brengen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: aart44
Er gaat geen avond voorbij of je ziet wel een paar maal op de TV reclame dat je je oren moet laten testen.
Zijn onze oren de laatste paar jaar zo achteruit gegaan door naar harde muziek te luisteren of zijn er andere redenen?


Ik heb juist het idee dat mijn oren juist beter werken tijdens de reclames, maar dat kan ook zijn omdat ze het geluid ineens zo teringhard zetten.

Was daar niet een jaartje of wat terug iets aan gedaan, aan die harde reclamefilmpjes in vergelijking tot de reguliere programma's? Ik heb het idee dat we weer terug bij af zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals net gezegd ook bv oorontsteking kan gehoor beschadiging geven, ik weet er alles van. Ik kan aan een kant een bepaalde delen van het geluid niet meer goed horen. Ook op plaatsen met veel verschillende geluiden (bv fabriekshallen) kan ik alles zeer moeilijk verstaan, kan de geluiden slecht onderscheiden van elkaar.

 

Ooit eens een arbo keuring gedaan en toen men mijn gehoor ging testen wist ik de uitkomst al :-)

 

Mij werd toen nog vriendelijk gevraagd of ik wel eens in discotheken enzo kwam. Ik heb eerlijk geantwoord met ja maar ook gezegd dat als het ging om mijn rechteroor dat dat niet daarvan kwam, die heb ik dus al sinds mijn achtste.

 

Ik kan met deze "lichte" beschadiging nog prima mijn hoby uitoefenen (radiomaken) maar je zal mij nooit bezig zien met de processing bij een zender, simpelweg omdat ik de dingen iets anders hoor dan de gemiddelde mens.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had ook voor € 1900,- aan mijn oren hangen. Een proefje met een setje oude analoge gehoorapparaten, met een volume regeling, bleek een zeker zo goed resultaat op te leveren.

 

Dan gaan we maar eens een ander merk (duurder ?) proberen, aldus de audicien.

 

Apparaten vervolgens netjes teruggegeven in de proefperiode en de op maat gemaakte oordopjes behouden.

 

En dan dat eindeloos afstellen. Als meekijkt op het computerscherm zie je gewoon, dat er eerst gestart wordt met een laag volume. Dan weer over de gehele breedte steeds weer wat harder. Inmiddels ben je wel 4 of meer keren bij de audicien langs geweest.

 

Zelf afstellen is er niet bij, want ieder hoorapparaat heeft weer een ander kabeltje. De basis Noah software is wel hetzelfde, maar je moet er de software module bij hebben van de fabrikant.

 

Als je stereo installatie kunt instellen moet een hoorapparaat toch ook zeker wel lukken. Waar blijft het gehoorapparaat, dat je zelf eenvoudig kunt instellen met behulp van je computer.

 

Ik heb nu 3 sets gebruikte hoorapparaten met volume regeling en met op maat gemaakte oordopjes.

 

Een ander merk nemen is ook maar betrekkelijk, want 40% van de markt is in handen van een concern, die werkt onder verschillende merknamen. En denk niet dat er voor ieder hoorapparaat aparte processors vervaardigd worden. Het zijn natuurlijk gewoon basis componenten.

 

Recentelijk zo apparaatje nog eens van binnen bekeken. Een klein microfoontje, een luidsprekertje en een klein boardje met enige electronica componenten.

 

Als je dit vergelijk met computersystemen en moderne processors stelt het qua kosten helemaal niets voor.

 

Met enige verbazing heb ik verder gekeken naar de envelop met recept, die ik meekreeg van de KNO arts. Hier stond slechts een leverancier op genoemd. Navraag, bij anderen, leverde op dat de KNO arts provisie ontvangt als er bij betreffende zaak een toestel wordt gekocht.

 

De KNO arts adviseerde mij nog even terug te komen als de gehoorapparaten gekocht waren. Dan kon hij controleren of het goed werkte ! Tja, daar kan ik mij wel wat bij voorstellen.

 

Je wordt een (kunst-)oor aangenaaid, dat is in ieder geval duidelijk.

 

Opticiens, audiciens het lijkt allemaal hetzelfde principe.

 

Gisteren een buitje regen gehad. Apparaat doet het niet meer en de batterij is onmiddellijk gaan roesten. Is allemaal wel weer droog te krijgen. Maar waarom die apparaten niet gewoon spatwaterdicht ?

 

Tot horens,

 

Bram

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het was mij opgevallen dat zeg de laatste paar jaar het lijkt of ze op een goudmijn zijn gestoten.

Winkels op dure lokaties die er voorheen niet waren verkopen nu hoorapparaten dus vermoedelijk zitten er enorme marges op.

Daar betaald dan de ziektekosten verzekering weer een deel van dus hoe houden we de kosten in de hand, er zal wel weer een premieverhoging nodig zijn.

 

Een ieder wordt opgeroepen zijn oren te laten testen en ja als je boven de 50 bent zullen ze altijd wel iets vinden.

Het lijkt wel of de gehoorbeschadigingen epidemische vormen aan nemen maar ik vermoed dat het weinig meer of minder is als 10-20 jaar geleden

Vroeger kon je via de huisarts naar een audicien of een audiologisch centrum dan wist je wat er aan de hand was en kon je een apparaat aan laten meten.

Gelukkig zijn mijn oren goed en zal me niet over laten halen om bij zo'n winkel binnen te lopen om testen.

 

@verkerkbr

Door het zoeken was ik ook op een site gekomen waar je wel zelf je apparaat af kan stellen uiteraard wel met het juiste kabeltje. <<KLIK>> laugh

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...