Ga naar inhoud


[topfield] welke type recorders nemen ongecodeerd op


cor nelis

Aanbevolen berichten


Cor, hier moet ik Henri wel gelijk in geven.

Je gebruikt de prefix [Topfield] in het Rebox forum en stelt een algemene vraag over welke ontvangers ongecodeerd opnemen.

A) de prefix [Topfield] schept verwarring en doet vermoeden dat het hierbij om een aan Topfield gerelateerde vraag gaat

B) ook deze algemene vraag over welke andere merken ontvangers ongecodeerd opnemen hoort niet in het Rebox forum thuis, daarvoor zijn andere fora opengesteld.

 

 

 

Mac Mini M2 2023 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Ik zal dan maar je vraag beantwoorden voordat er weer een hele draad komt die nergens op slaat.

 

HD TWIN PVR's zijn ontvangers waar je tegelijkertijd mee kunt kijken en opnemen zoals je wellicht wel weet.

 

Ontvangers met een ingebouwde zogenaamde EMU kaartlezer hebben geen decodeer functie nodig. deze slaan alles ongecodeerd op dat is een voordeel.

 

Echter, het nadeel is bij deze EMU kaarlezer ontvangers dat de signalen vaak verstoord worden en er tijdens het kijken en opnemen storingen kunnen ontstaan of zelfs vastlopers, doordat de kaartlezer niet officieel is gelicenceerd maar gebruik wordt gemaakt van een soort ''emulatie software''.

 

Verder heb je nog 1 groter nadeel, dat is dat wanneer CD een verandering doet waardoor de Kaartlezer plotseling niet meer werkt, de Fabrikant (Zoals bijv vorige jaar juni) een nieuwe frimware moet uitbrengen om dit op te lossen, hier gaan meestal een paar week over heen.

intussen kun je de HDPVR TWIN eigenlijk niet gebruiken omdat je de opnames die je maakt via de cam niet kunt decoderen.

Handmatig decoderen door de opname nog een keer op te nemen is geen doen, en als je weg bent in het weekend (en reserveringen hebt gedaan) dan kun je de opnames al helemaal niet meer terugkijken.

Mocht de Provider deze kaartlezers uitschakelen door een beveiliging update bijv, dan kun je de HD TWIN PVR beter als een Single PVR gaan gebruiken.

 

 

HD TWIN PVR's die geen kaarlezer hebben maar gebruik maken van een CI slot, MOETEN een AUTO decodeer systeem hebben, echter zijn er maar merken die die functie hebben, Topfield 7710 HDPVR ( HALF automatisch decoderen) en de homecast HS 9000 CICD heeft VOL Automatische decodeer systeem.

Bij deze ontvangers gebruik je een Gecertifieerde Cam module van CanalDigitaal en heb je in de toekomst de zekerheid dat het altijd een Bruikbare Twin PVR is en blijft.

Vandaar dat deze 2 merken de enige zijn die Officieel Gecertificeerd zijn door Canal Digitaal en Tv Vlaanderen.

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...