Ga naar inhoud


Canal+ 16:9 in breedbeeld???


Alfons Verbiest

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Ik heb sinds kort de 9800V2 met software versie 2.09P. Ik kom bij de breedbeeld uitzendingen van Canal+ 16:9 en ook bij ZDF en 3 SAT (alleen bij breedbeeld) het volgende tegen. Hij geeft alleen het middelste gedeelte van het originele breedbeeld weer en laat de linker en rechterkant van dat zichtbare beeld bij mij gewoon weg. Ik zie bij Canal+ dus rechtsboven nog net een randje van het logo en alles rechts daarvan is er gewoon niet. En links is dus ook een heel stuk weg. Het middelste stuk is - net als een normaal 4:3 beeld - van boven en onder opgevuld tot aan de rand van de tv.

 

Ik heb vandaag al een nieuwe - kwalitatief goede - scartkabel gekocht, maar dat was het ook niet.

 

Daarna ben ik naar de schotelboer (Het Satelliethuis in Almere) geweest. De man daar heeft er eerst een Topfield receiver aan gehangen. Deze gaf de zender door zoals het hoort. Daarna een 9800V2 en dat was precies hetzelfde als bij mij thuis. Niet goed dus. Ook hij had er 2.09P in en denkt dat het een softwarematig probleem is.

 

Willen andere 9800V2 bezitters eens kijken op Canal+ 16:9? Bij die Topfield zag je als logo eerst een zwart kader met een witte + erin en aansluitend een gele rechthoek met daarin 16:9 in witte letters.

 

Ik zie dus een klein stukje van dat zwarte logo en alles daarachter is er dus niet. En nogmaals: bij ZDF en 3Sat gaan de 16:9 uitzendingen op dezelfde manier fout.

 

Ik ben al op allerlei manieren met de instellingen van de tuner, zowel als mijn TV bezig geweest, maar het is niet goed te krijgen.

 

En nog iets geks: ik kreeg de installatie vorige week woensdag. Die dag en dond. ging het dus niet goed en vandaag (dinsdag) en gisteren ook niet. Maar afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag kwam Canal+ 16:9 WEL goed door. Zal er iemand weekenddienst hebben gehad die weet hoe de knoppies moeten staan? (Geintje).

 

Bij voorbaat dank voor jullie reactie.

 

Groeten, Alfons

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je de nieuwe 2.12 zoekt staat op de oficiele side van FS. En die heeft naar mijn weten geen vreemde bugs. Even downloaden en je reciever opwaarderen naar appl.2.12

Saludos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi alfons,

 

Hier precies hetzelfde, met een 5400z V2.12.

Maar niet alleen op de kanalen die je noemt, eigenlijk alle kanalen met een breedbeeld (pal+) uitzending.

(nee.. ik heb een pal+ tv <img src="/ubbthreads/images/icons/smirk.gif" alt="" /> )

 

Groeten marc.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

OK Hagar,

 

Ik heb die 2.12 al een weekje zien staan op hun site, maar die kun je nog helemaal niet downloaden (Ik heb het over de Nederlandse site). Wel de 2.11, maar in een e-mail zei Fortec Star dat 2.11 een kleine verbetering op de 2.09 is.

 

Ik laat die maar gaan omdat ik dit nog nooit gedaan heb en er een beetje huiverig voor ben. Ik heb met de verkoper afgesproken dat als 2.12.op hun site sta, ik langs kan komen. Dan doet hij dat. Goed afkijken en dan weet ik het de volgende keer (hopelijk) ook.

 

Bekijk het antwoord van MarexHq eens, als je wilt. Hij heeft weliswaar de 5400 en wel versie 2.12, en evengoed heeft hij dat probleem. Dat had mijn schotelboer dus ook en niet bij andere merken. Dat ging wel goed.

 

Het probleem lijkt dus typies bij Fortec Star te zijn. Overigen meen ik me te herinneren dat ik vorige week in dit forum las, dat jij wel de 2.12 versie had en er mee ging testen. Je was er erg tevreden over. Kun jij eens kijken hoe dat met die versie en jouw Fortec Star is (ervan uitgaand dat je er een zou kunnen hebben).

 

Laatste vraag: Als je 2.12.gedownload hebt en dat via de STB Editor moet uploaden naar je tuner, MOET de tuner dan zijn aangesloten aan je schotel? Ik vraag het omdat mijn PC een étage hoger staat dan de tuner.

 

Groetjes, Alfons

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt pm

 

Ja je kunt ervan uitgaan dat ik de 5400Z thuis heb staan en die draait met de appl 2.12 zonder enige problemen ook op de 16/9 kanalen.

Ik heb in mijn TV instelling het volgende.

TV standard : auto

screen format: 4:3 PS

video output : RGB

de rest is de standaart instelling.

Ik heb gekeken met een 4:3 TV en een 16/9 wide screen en op alle 16/9 kanalen die ik kijken kan, canal+ frankrijk, nl en de palco van Via, en ik heb geen rare dingen gezien. Mischien dat er andere FS gebruikers zijn die hier ook iets over kunnen meedelen want dit vind ik nogal vreemd dat jij daarmee problemen hebt en bij mij het goed gaat.

En je reciever hoeft niet aangesloten te zijn aan de antena. Ik heb bij mij thuis een verleng kabel van bijna 12 meter om de reciever niet uit te hoeven boeuwen als ik een beetje wil spelen mat de verschillende SW of met de editor.

 

Saludos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hai Hagar,

 

Kijk maar eens een paar berichten hierboven bij de reactie van MarexHq. En ook bij mijn satelliet Dealer ging het niet goed.

 

Mijn TV instellingen in de tuner heb ik net zo als jij staan. Het probleem zit niet in ALLE 16:9 uitzendingen, maar in een paar. Ik heb me in een Nieuwsgroep laten vertellen dat dit komt, omdat die zenders de 16:9 uitzendingen in Ananmorphe kwaliteit uitzenden??

 

En dat doet schijnbaar Canal+ 16:9, maar ook de breedbeelduitzendingen van 3Sat en ZDF. Als ik bij een 16:9 uitzending van het ZDF op de kabel schakel naar hun, is het wel een goed breedbeeld signaal.

 

Kijk nou nog eens bij Canal+ 16:9 wanneer ze een film uitzenden, wil je? Zal wel weer halverwege de middag zijn. En dan maar hopen dat het niet gaat zoals afgelopen vrijdag en de 2 dagen daarna. Toen ging het dus ook goed, maar ineens was dat weer over. Heel vreemd.

 

En wat die 2.12 software betreft: ik kijk altijd op de Nederlandse site. Daar staat hij wel, maar je kunt hem nog niet downloaden. Is die op die .ca site dezelfde versie? Dus ook met Nederlandse menu's?

 

Dank je wel en de groeten, Alfons

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja op de Canadeese side is de zelfde versie als de europeese. En ik zal nog een goed opletten als nl 16/9 uitzendt. Ik weet ook niet alles maar leer elke dag weer wat bij.

Ik hoop in ieder geval dat je blijft schrijven en je ervaringen met ons wilt delen, daar worden we alle wijzer van.

 

Saludos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik zie nu wat je bedoeld, ik heb even mijn oude 5400 aangesloten en nu bij de 16/9 nl reclame uitzendig zie ik het verschil. Ik zal eens bij de technische dienst informeren als ik daar weer eens langs kom. Wel vreemd eigenlijk dat het oude model dit goed doet en het nieuwe niet. Maar ja een perfecte reciever is nog niet uitgevonden.

 

Saludos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...