Ga naar inhoud


Aanbevolen berichten


Geplaatst:
3 minuten geleden, Tonskidutch zei:

waar is die klok te koop? 😁

Kein Bier vor vier klok googlen 👍

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Geplaatst: (aangepast)

https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Beer_soup?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=en

https://njam.tv/recepten/romige-biersoep-met-cheddar

http://www.vichte.be/index.php/dorp/streekgerechten/38-biersoep

Lees de onderste regel van de receptbereiding , net onder de bollekes !!

2 uren geleden, Mojo zei:

Kein Bier vor vier klok googlen 👍

 

Bangelijke klok , die moet men in de stamkroeg ophangen 😁

aangepast door cookie monster

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Geplaatst: (aangepast)

ik heb nog wel een recept van het origineel Vlaams stoofpotje met riblappen + Westmalle dubbel in de Römertopf en knapperige schijfjes Baguette met mosterd en knoflook bestreken. Vercingetorix zou er nog voor opstaan van de doden.

 

aldus het recept

Quote

Ingrediënten

 

Magere riblappen 500 gram voor 4 personen

Twee grote witte ajuin

Vier teentjes knoflook

Een kleine Baguette

Peper Zout Tijm takjes Jeneverbes

Geklaarde boter (en scheutje warm geperste Olijfolie)

2 flesjes Westmalle Dubbel (donkerbruin)

Fijne scherpe mosterd

 

Braad middelen

 

Een passende Römertopf voor het stoven / smoren

Een geëmailleerde Crueset ketel voor het aanbraden

Een fornuis en oven, anders word het niks 😊

 

Werkwijze

 

Begin met de riblappen, die snij je tegen de draad in lange 1 a 1,5 cm strepen en leg ze terzijde opdat ze op kamer temperatuur kunnen komen nadat ze uit de frigo komen.

Dan neem je de Ajuin en schilt die natuurlijk welke dan au Julienne gesneden worden.

Je hebt tijd zat, snij de Baguette in duimdikke schijfjes bestrijk ze met de mosterd, en knijp met de knoflook pers de knoflook op de mosterd en leg ze in de buurt op je aanrecht.

Laat de aanbraad ketel even warm worden op je fornuis en doe een goede klont geklaarde boter erin die dan redelijk snel smelt en giet een scheutje olijf olie erbij.

We beginnen met het vlees opdat in de ketel mooi rondom kan aanbraden. Dat is met voorzichtig wentelen van de vleesstukken na 1 a 1,5 minuut gereed.

Onze Römertopf hebben we natuurlijk al in water 5 minuten laten weken. Daar gaat het aangebraden gebruind vlees in met een schuimspaan opdat boter en olie achterblijven in de ketel.

Onze oven gaat al op voorverwarming 170~180 graden aan.

We doen nu de ajuin in de achtergebleven boter en olie en laten die mooi glazig worden in de braadketel. Daarover gaan de twee flesjes Westmalle dubbel, let op giet niet te snel want dat schuimt nog al. Daarmee deglaceren we ook de aanbaksels van de ketel. (een en al smaak)

Je neemt die vochtige Römertopf en geeft het vlees daarin nog een paar draaien van de pepermolen en zout waarna je de glazige uien en de Westmalle marinade eraan toevoegt, steekt een paar takjes verse tijm ernaast met 2 jeneverbessen en bedekt het geheel met die voor bestreken schijfjes brood.

Het vlees staat ruim onder de bier marinade. (de Römertopf grootte is bij mij 1,5 liter)

Deksel op de Römertopf en hoppa in de voorverwarmde oven hoogte  midden in op hete lucht 80 minuten.

 

De saus is perfect als die voor de helft is ingekookt. Dus we kijken een keer of drie gedurende de 80 minuten. Ovenwanten gebruiken a.u.b. Niet alle ovens geven dezelfde warmte dus ken uw oven.

Dit is echt lekker met Patatten Frites en een lichte salade.

 

p.s. er is geen alcohol meer aanwezig in uw gerecht dus kan ook voor kinderen

 

aangepast door Tonskidutch
recept

Dandelion Pleasentries

Röyksopp

 

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...