Ga naar inhoud


Win XP laat files verdwijnen ?


Gast

Aanbevolen berichten

Beste computervrinden;

 

Voor de verandering is gisteren (6/8/02) mijn computer weer eens vastgelopen; bij het beluisteren van een mp3. Met Ctrl+alt+del was hij niet te debuggen , dus heb ik hem maar uitgezet. Dit had ik waarschijnlijk niet moeten doen.

 

Op mijn bureaublad zijn de helft van mijn snelkoppelingen weg; dit is niet zo erg de programma´s staan er nog op; maar wat erger is onder de dir mijn documenten staat niks meer.

 

Onder deze dir stond ook een dir ´mijn muziek´ met daar ca 20 cd´s op ; deze kan ik echter nergens meer vinden ??

 

Bij het opnieuw opstarten gaf de computer wel aan dat er crossed-linked files waren en dat deze worden bewaard in een map. Oh ja ook mijn favorieten van IE zijn pleite.

 

Nu is mijn vraag weet iemand waar deze files naar toe zijn cq opgeslagen worden; en mischien een programma om ze te recoveren ? mijn dankbaarheid zou zeer groot zijn !!!

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Allcamjan

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik zie dat je onder XP werkt dus als het goed is gegaan kun je via STRART.....PROGRAMMA'S.....BUREAUACCESOIRES.....SYSTEEMWERKSET zul je systeem-herstellen vind...klik op dit programma en zoek een punt/datum waarop alles nog goed was en XP zet alles weer terug!!!Succes

Groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oja als je je Systeem gewoon op je c-schijf hebt staan kun je anders gewoon onder start.....uitvoeren.....dit (C:\WINDOWS\system32\Restore\RSTRUI.EXE) regeltje in kopieren en dan enter....Groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Thanks Thafreak;

 

Dat heb ik ook geprobeerd, maar helaas zet hij mijn files niet terug, heb een goede virusscanner erover gedraaid (mischien een virus ?) maar hij vond niets.

 

Ik moet er mischien wel bij vertellen dat mijn systeem al eerder gecrasht is en dat ik toen met de org XP cd deze opnieuw (eroverheen) ge-installeerd heb.

 

Ik heb een soort programma " easy-recover" en deze vindt de verwenen files wel helaas is dit alleen een licentie voor 50 files , en er is zo´n 900 MB weg.

 

De files moeten dus nog ergens op de schijf staan maar waar ?; oh ja ik heb 2 partities genoemd C en D (ter info) XP staat op C

 

 

groetjes

 

Allcamjan

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij is het probleem dat windows de bestanden die je kwijt bent niet in originele vorm laat dus je kunt ze niet zelf (handmatig) terugzetten....Ik heb je vraag doorgestuurd naar een paar mensen die er veel verstand van hebben dus hopenlijk snel antwoord en een oplossing....Groeten...

 

Ps:::het zou inderdaad een virus kunnen zijn...(heb je de laatste update van je scanner???

Groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi;

 

mijn virusscanner is gister en zelfs vandaag nog ge-update; het kan vlgs mij dus geen virus zijn.

ik heb wel gezien dat hij onder users een aantal "extra" dirs aangemaakt heeft ; mijn dir jan (zeer toepasselijk) onder documenten heet nu jan.jan maar ja hier staat niets in; en helaas stonden er onder mijn documenten enkele zeer belangrijke word en exel bestanden.

 

Dit zijn uiteindelijk (samen met de muziekbestanden) de belangrijkste files om terug te krijgen; alvast bedankt

 

 

allcamjan

Link naar reactie
Delen op andere sites

een active X software fractal die zou dat kunnen flikken zo als hetgeen wat jouw is overkomen.

die bestanden en/of files zijn dan inderdaad foetsie.

 

als je nou niet eruit komt hoe en wat te restoren hetgeen ik geloof dat de uitkomst van je pogingen zal zijn dan toch een tip om een volgende keer die ellende te beperken.

 

a) de activeX in je internet opties / security settings laten prompten inplaats van enable aan te vinken.

B) de policies aanpassen van de directory die je als mijn documenten of my documents hebt aangemaakt of geshortcuttedtted... <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> hoe?

settings / control panel / administrative tools / policies / local security policies / de local policies aanklikken / de user right assingment aanklikken en heel goed lezen waarbij je een hele hoop kunt instellen (deny/enable/administrator etc)

d)nooit meer naar die rottige mp3 sites gaan,,,,, het stikt er van de webbugs webadds en activeX of java-applets...!

e)je registry goed bijhouden met dien verstande dat je de registry in regedit exporteerd op een veilige plek die dan bij onraad ook weer te importeren valt

f)de harddisk in te delen in meerdere partities die je gebruikt om extra te beveiligen voor met name het profiel en dus je documents en settings alsook registry exports.... een beetje complex maar werkt super zelfs middels een cryption sleutel van 128b te beveiligen

 

G) een goede firewall die op stealthmode draait.

 

chiao

 

(recover nu <img src="/ubbthreads/images/icons/crazy.gif" alt="" /> )

Shewolve

Intergalactic Lovers

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt gelijk in je antwoord en de tips zijn inderdaad goed <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> volgens mij is het gewoon een virus geweest die de spullen eraf gooit... maar via het programma kon hij inderdaad de bestanden wel terug vinden heb ik begrepen dus moeten ze er nog wel ergens zijn.....windows pakt ze alleen in een of ander idioote bestandnaam in en zo vind je ze zelf niet meer terug....

 

@allcamjan...probeer eerst eens de volledige versie van EasyRecover eens....als het goed is moet dit de volledige versie zijn!!!

Succes ermee!!!

Groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste computervrinden,

 

Ik heb het programma easy-recover geprobeerd en inderdaad vind hij een heleboel files; maar helaas niet diegene die voor mij belangrijk zijn maar mbv filebrowser ontdek ik een dir found.010 met hierin zeer veel files file0000.chk tot file file5518.chk. met daar de vermelding herstelde bestanden.

 

Iemand enig idee hoe ik deze files kan terugzetten cq recuperen ??, bij de datum geeft hij aan 6/8/02 ; de datum van de crash dus.

 

PS bedankt voor het progje easy-recover !!

 

Groetjes

 

Allcamjan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi;

 

ik zal er een paar mailen; het gekke is dat je deze files niet kunt zien ik heb ze ontdekt toen ik een backup wou maken (ik weet het een beetje laat) met de filebrowser van nero; met explorer of winfiles zie je ze niet ?

 

hier komen ze

 

allcamjan

Link naar reactie
Delen op andere sites

hi thafreak;

 

Ik had je een paar files gestuurd helaas heb ik de mail weer teruggehad , omdat de bestanden te groot waren; mag schijnbaar niet meer dan 5 mb verzenden ?.

 

Heb trouwens een progje gevonden dat CHK files recoverd , alleen mp3 format herkend het niet maar wel bv xls, jpg, doc , txt etc bestanden.

 

ik zal je nog wat "kleine file-tjes toesturen !!

 

 

groetjes

 

Allcamjan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ze net inderdaad gekregen en kan er dus mooi mee gaan klooien <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> ..

groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...