Ga naar inhoud


Manhattan Starlight 5800


Gast

Aanbevolen berichten

Nieuw, en schijnbaar uit dezelfde koreaanse fabriek als vele andere ontvangers. Zeer mooi uiterlijk en "kant-en-klaar" in de doos. Ik heb nog niet van de Fortec mogen genieten maar men verteld dat deze zowat identiek zou zijn.

Ik heb er zojuist even mee zitten spelen, en ben onder de indruk. De Humax Fun is geen probleem. Met zijn 11+11 vrij in te delen favorietenlijsten zeer gebruiksvriendelijk. Het lijkt een beetje op een mengelmoes van Humax/Xsat/Samsung9500. Bij het vervallen van de HSS1000 en de 9500 lijkt me dit een zeer geschikt alternatief......

De zapsnelheid is goed (vergelijkbaar met IRCI5400)

Eventuele verdere mankementen volgen.....

 

Groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites


Klopt, de buitenkant verschilt maar verder zijn het identieke machines.

Zapsnelheden zijn inderdaad heel erg redelijk, ongeveer een seconde.

Met een Aston 1.05 CAM erin trouwens beduidend langzamer. Dus de embedded CAM is prima.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou daar gaan we dan. Ik had gezegd eventuele mankementen te melden. Heb er inmiddels enkele ontdekt. De belangrijkste: Binnen het menu "Kanalen editeren" zou je zenders van de hoofdzenderlijst kunnen verwijderen. Echter als je na het knopje wissen, op oke drukt, boot de ontvanger opnieuw op. SoftBLUNDER???

De rest van de kleine foutjes, neem ik eventjes voor lief.

 

Ozzo, wat ik begrijp, zou ik deze kast ook met de daarvoor bestemde editors, en met de kanalenlijsten van de FS kunnen bewerken?

 

Vreemd is ook dat binnen het Cammenu, de eerste Cam reeds benoemd is als Irdeto, terwijl bij Embedded niets staat.

 

Weet iemand mischien de pincode voor het Cammenu al?

 

Groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Normaal gesproken zou dat allemaal moeten kunnen. Echter is de lay-out van de menu's van de Manhattan afwijkend dan die van de FS.

Ik zou daar dus toch voorzichtig mee zijn. Je kan nooit weten wat er anders is in de Manhattan. We hebben zelf nog geen ervaring met de Manhattans, dus ik kan geen garanties geven. Bij mij is alleen bekend dat het motherboard dat in de machines zit, gelijk is aan die van FS.

 

De foutjes die je hebt gevonden in de Manhattan zijn inmiddels uit de FS software verdwenen, was inderdaad een lelijke bug met die kanaallijst.

Wellicht komen ze van Manhattan wel met een update voor de soft. Gewoon hun site een beetje in de gaten houden, denk ik.... <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ozzo

Ik heb voor het gemak het voortouw maar genomen. De STBEditor 1.06 werkt dus goed met de Manhattan 5800. Het is zoals je omschrijft een gepiel om e.e.a. fatsoenlijk in elkaar gebakken te krijgen, en zet SBS6 op 6 is natuurlijk gelul want dat lukt inderdaad niet. Nogmaals herhaling van jouw vraag aan de schrijver/cq kennissen van de schrijver of die alstublieft hier iets aan kan doen.. Verder oogt het geheel als een vrij degelijk en safe programma.

Verder een "beetje" stom om dit onder Fortec te melden. Overige receivers was natuurlijk beter geweest. Echter de zoekfunktie werkt hier goed......

 

Groenten

Link naar reactie
Delen op andere sites

O ja, nog vergeten.

Ik weet niet hoe het met de FS is gesteld, maar een duidelijke tekortkoming van de Manhattan 5800 is natuurlijk dat een kanaal niet in twee favorietenlijsten geplaatst kan worden. Een zeer mooi gecombineerd kanaal als ZIK/XXL kan dan niet onder muziek en daarna onder natuurfilms geplaatst worden.

 

Wederom de groenten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben van plan om verder te gaan in de sat hobby. Ik heb nu sinds 2 jaar een Pioneer. Zelf gepatched, JDM programmer, PIC card je kent het wel. In Zoetermeer de Manhattan gezien. Lijkt dit jullie wat? Of is het slimmer om met een Humax of i.d. verder te gaan? De prijs van 399 euro sprak mij aan, evenals het feit dat hij 5 coderingen aan kan. Al weet ik nog niet precies welke. Wie heeft er advies?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet alleen 5 coderingen maar TPScrypt kan ie ook aan, dus 6in1. Hele goede keuze, alhoewel ik nog heel erg verknocht ben aan mijn Humax. Qua mogelijkheden is deze zeker gelijk aan de 5800. In de praktijk zapt ie volgens mij iets sneller tussen de coderingssystemen, en er zijn meer (bugvrije) softwareversies en applicaties te verkrijgen (voorlopig). Voordeel van de Manhattan is wel dat je je garantie niet verspeelt door er andere software in te zetten, en da's toch ook iets om rekening mee te houden. Verder is de uitstraling van een Manhattan iets sjieker, maar wie ligt daar nu wakker van.....

 

Volgens mij beide een heel erg goede ontvanger (maar die zijn er natuurlijk meer)

 

Ik heb er nog niet naar gekeken, maar je kunt natuurlijk ook eens kijken naar een ontvanger die helemaal bij je past. (qua mogelijkheden) en die vervolgens op te voeren met een MagicModule. Ben je meteen verzekerd van een keur aan software in de toekomst (mag ik met dit mooie apparaatje toch wel verwachten) en draait al zeker met S2 (wat men schrijft vanuit het land van Sinterklaas)

 

Groenten

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo lui.

 

Software update voor Manhat 5800 reeds beschikbaar op Home site.

Ik heb het nog niet uitgeprobeerd moet nog even uitzoeken hoe alles in het werk gaat ik ben alleen bekent met Phillips.

 

Greetz Decophil

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Ik heb de nieuwste software in de ontvanger, maar als ik kanalen toevoeg van een transponder, dan " boot " de ontvanger ieder keer opnieuw.

Ik las hierboven dat de bugs er uit zijn, maar deze nog steeds niet?? Is vrij irritant als je kanalen wilt toevoegen van meerder transponders

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat ie boot NADAT ie kanalen toegevoegd heeft is normaal en heb ik zelf nooit als een 'bug' ervaren.

Als ie dat NA ELKE nieuw kanaal zou doen dan zou het inderdaad vreemd zijn.

 

Dus een 'final reboot' na kanalen toevoegen heb ik zowel bij de FS als de Manhattan gehad. Lijkt me dus een normale reactie van het apparaat.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gebeurt dus als ik een transponder aanklik en zeg " manual add" De ontvanger zoekt op die transponder, vindt bv. 8 kanalen, voegt ze toe en dan gaat hij " booten" .Dat is dus knap hinderlijk als ik van 6 transponders kanalen wil inlezen, hij " boot " dan 6 keer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmmm... juist ja.... Ik voeg ook wel eens kanalen toe d.m.v. een extra satellietje afzoeken (meerdere satellieten is zelfs mogelijk in 1 klap) waarna ie maar 1 keer boot. Hoe dat zit als je losse TP data toevoegt weet ik niet, ik laat daarna meestal gewoon de hele satelliet (incl de andere transponders) gewoon opnieuw afzoeken.

Zal thuis eens testen of ik er achter kan komen wat het probleem is en of ie dat bij mij ook doet. (heb zelf een 7800 maar heeft dus (bijna) dezelfde software...)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toch leuk zo'n DB zag de 5800 in de etalage staan dus ik dacht ff hier kijken is me allemaal veel duidelijker geworden.(misschien toch nog ff wachten op de 1ste results van de dreambox) <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...