Ga naar inhoud


[Pioneer] wie kan mijn pioneer dbrs110 -nl patchen


Gast

Aanbevolen berichten

hallo ik heb een pioneer en wil graag een alcam van laten maken nu ik er zelf geen verstand van heb wil ik een van jullie vragen of er iemand is die dit voor mij wil doen.

 

 

grt ed

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo,

 

Ik ben betrekkelijk nieuw hier, maar weet intussen wel dat het patchen van mijn pioneer 110 de enige mogelijkheid is om van alle attacks en zo af te komen.

Wie kan mij daarbij helpen, ik ben niet zo technisch en denk ook niet dat ik zelf moet gaan prutsen met mijn ontvangen. Is er iemand die mij wil helpen?

 

Hansjepansje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil hier toch even op reageren.Het lijkt hier vaak op een werkplaats

waar je het een en het ander kunt laten doen.Ik dacht dat dit een HOBBY site

was waar je kennis indien mogelijk kan overdragen en niet door van KAN IEMAND

DAT VOOR MIJ DOEN.Hier leer je niets van.Op deze poosting lees ik dan weer

2 personen met deze vraag en daar uit blijkt dat het alleen gaat om gratis kijken.Sorry dat ik zo reageer.Ik lees vaak hoe een zekere SATORI alles

uitlegd en daar heb ik waardering voor.

 

BEBRO <img src="/ubbthreads/images/icons/mad.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je bent wel heel erg kort door de bocht. Deze mensen DURVEN niet in hun decoder te solderen en vragen hulp bij het maken van een interface. Wat is daar nou mis mee.

Jij bent waarschijnlijk zo bijdehand dat je dat zelfs kunt doen maar er zijn horden goedwillende hobbyïsten die bij wijze van spreken niet weten vat de voor- of achterkant van een soldeerbout is.

Is het dan erg dat je deze mensen helpt?

Een hobby bestaat niet altijd uitsluitend uit software maar ook uit hardware of een combinatie hiervan.

Ik neem aan dat jij voor alle zenders die jij bekijkt een officieel abonnement bij de diverse providers heb en dat je dus nergens gratis naar kijk.

Kom Bebro hou ons niet voor de gek.

Voor wat betreft Satori daar heb je helemaal gelijk in; hij helpt iedereen en geeft ook heel veel hardware tips alleen hij past dus geen pio's aan maar dat is dus zijn keuze.

Verder maak ik er geen woorden meer aan vuil want ik ga lekker voor 5.5 week met vakantie.

Groeten,

 

Wim

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bebro,

Ik kom nog even terug op jouw reactie; ik heb net even jouw berichten doorgesnuffeld en kwam tot de ontdekking dat jezelf ook heel veel hardware vragen hier op het board hebt gesteld. Dus niet zanniken dat anderen dat ook doen.

Lees de topics Pionee DBR-S110NL van 22-07; Help!!!! DBR-S110NL werkt niet meer van 02 en 03-06 en Retry in 9--error update van 26-05 nog maar eens door.

Er bestaat geloof ik ergens nog een spreekwoord dat luid:

 

Haal eerst de balk uit je eigen oog voordat je de splinter er bij een ander uithaalt.

 

Groeten,

 

Wim

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

wim hier wil ik graag op reageren , wat ik steeds gedaan heb en dat kan je lezen

is dat ik om hulp heb gevraagt maar ik heb het nooit uit handen gegeven om te patchen en dan kan jij wel leuk vertellen dat het anders is zoek jij deze poosting even voor mij op. we praten over een HOBBY site en het laten patchen is voor mij geen Hobby meer.Ik heb ook heel wat uren met een soldeerbout in de handen gezeten maar daar voor heb ik heel wat sites gelezen om er achter te komen hoe iets werkt en stap voor stap heb ik een hoop geleerd.Maar dat is een heel andere manier dan jij de hobbyisten voor spiegeld.Iemand die de eerste de beste keer op deze site komt en meteen vraagtof iemand dit wil doen,doet niet

eens de moeite het begrip HOBBY waar te maken.Over deze dingen kan ik me erg druk maken. groeten en tot schrijfs

 

BEBRO

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Luitjes,

 

Laatst heb ik eens in een berichtje geschreven over de kwaliteit en niveau van dit board. Hier wordt in de meeste gevallen serieus met elkaar omgegaan.

 

Er valt voor beide meningen iets te zeggen en ik denk dan ook dat de waarheid ergens in het midden ligt.

 

@bebro:

 

Het niet in elkaar willen, kunnen of durven zetten van de interface en het monteren van deze in de decoder, wil niet zeggen dat deze persoon er geen hobby van maakt. De softwarematige kant van deze hobby vereist naar mijn mening nog meer studie dan de hardwarematige kant. Hiervoor moet je alleen een beetje lef hebben en handig zijn met een soldeerbout.

 

@Wim:

 

Het elkaar helpen is van essentieel belang voor dit board. Ik vind echter ook dat de vraag: "kan iemand mijn deco patchen, zodat ik van die attacks af ben ?" wel erg neigen naar ik wil alleen maar voor noppie TV kijken.

 

De moraal van dit verhaal is volgens mij dat het geen verschil maakt of je nu hulp op het software of hardware gebied vraagt. Als je hulp op beide gebieden vraagt zonder je verder te interesseren over het hoe en wat, dan denk ik dat satelliet geen hobby voor die persoon is.

 

Voor de goede orde: Ook ik heb mij Jtag niet zelf gebouwd en in mijn deco gesoldeerd. Hier heeft mijn buurman belangeloos voor gezorgd. Alles wat ik tot nu toe weet over de rest van het patchen en aanpassen van de deco heb ik gelezen of gevraagd en ik ben hier uitstekend door de mensen op het board geholpen. Daarnaast ben ik telkens opnieuw weer nieuwsgierig om een nieuwere versie in mijn deco te zetten om hier vervolgens weer mee aan de slag te gaan.

 

Laten we elkaar blijven helpen en niet op het board in de haren zitten, want dit staat niet zo charmant. Als het nog niet bevredigend is, praat het dan via PM uit.

 

Groeten Sander

 

P.S. Pfffff..... ik lijk wel de grote vredestichter.

Octagon SF 1018 HD - V1.11.70 - CD/TVV/SRG - Wavefrontier T55 W 5/1 - 5/9/10/13/16/19/23/28 O
Octagon SF 1008 HD - V1.11.70 - CD/TVV Archsat 19/23 O

Rebox RE 9000 HD - V1.11.70 - CD/TVV Archsat 19/23 O

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Bebro,

 

Misschien heb je wel een beetje gelijk maar ook in deze wil ik de mensen best wel helpen. Er zijn genoeg mensen die 2 linkerhanden hebben terwijl ze rechts zijn. Zelf heb ik daar geen probleem mee en maak ik me ook niet druk.

Ik ben het wel met je eens dat ze vwb firmware, channellist en key-files eerst zelf eens iets moeten opzoeken in dit board. Ik was ook een totale newbie toen ik hiermee begon en ik was blij dat er mensen, o.a. Satori, waren en zijn die mij op weg hielpen door juist dat ene zetje in de goede richting te geven.

Daar ik zelf (en mijn zoon ook) technisch goed onderlegd ben weet ik uit ervaring dat heel veel mensen er verschrikkelijk tegenop zien om iets aan de hardware van een electronisch apparaat te wijzigen en daar kan ik best begrip voor op brengen en die wil ik dan ook best wel helpen. Zo gauw ik het gevoel krijg dat ze me uitbuiten dan staan ze bij mij in het verkeerde boekje.

Ook dit is dus een stuk van mijn Hobby om mijn kennis en kunde ook met anderen te delen en ik vind dat daar niets mis mee is. Maar ik ben het wel met je eens dat het hier niet thuis hoort dat er mensen zijn die zeggen: Ik heb een Pio gekocht en wie wil hem voor mij voor niets patchen en keyfiles aanmaken zodat ik gratis naar tig zenders kan kijken. Dat hoort inderdaad niet en daar ben ik dus ook niet van plan aan mee te werken.

Vriendelijke groet,

 

Wim

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Sander,

 

Daar heb je helemaal gelijk in en ik ben ook een voorstander om deze discussies via een PM uit te praten maar als men mij via dit board aanvalt dan verdedig ik mij ook op dit board.

Ik ben het wel met je eens dat ik dat ihv beter via een PM kan doen en zal dat ook zeer zeker doen.

 

Groeten,

 

Wim

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...