Moderator wiz Geplaatst: 28 januari 2011 Moderator Geplaatst: 28 januari 2011 ik heb het geluk om met een engelse getrouwd te zijn. In engeland (en hier tegenwoordig ook) kan je een "slowcooker" kopen. Dit apparaat leent zich bij uitstek voor het maken van erwtensoep. De slowcooker laat alles heel langzaam garen, zodat je erwten niet aanbranden maar langzaam gaar worden. Als ik erwtensoep maak vul ik de slowcooker met water, varkensstaart/oor/poot (afhankelijk van wat er te koop is) en overige vlees in het water samen met wat boullion blokjes 's-avonds aanzetten, en 's-ochtends is je vlees zo gaar dat het van de botjes valt, en heb je een goeie boullion als basis. Daarna de groenten erin en de (split) erwten en lekker rustig laten garenn. Af en toe roeren. Ook jachtschotels en andere zaken die langzaam moeten garen (stoofpeertjes ofzo ) kunnen ideaal in dit apparaat. Ik heb een fototje bijgevoegd zodat jullie een idee hebben wat ik bedoel. VU+ Duo4kSe met VTi VU+ duo2 met VTi Triax 78, astra 1,2,3, HB
Clarke Geplaatst: 28 januari 2011 Geplaatst: 28 januari 2011 Daarvoor gebruik ik het petroleumstelletje wat ik vele manen geleden eens van mijn oma heb gekregen. Ook zeer geschikt voor het lekkerste draadjesvlees.
Gast S60 Geplaatst: 30 januari 2011 Geplaatst: 30 januari 2011 De ingredienten van PP heb ik inmiddels binnen en ga er morgen eens uitgebreid mee bezig. Ook de recepten van de anderen ga ik zeker uitproberen. Eten is uiteindelijk toch om in leven te blijven maar mag het dan ook lekker zijn. Het koken van mijn vrouw zal ik zeker niet vergeten. Gr. S60
pearlpeter Geplaatst: 30 januari 2011 Geplaatst: 30 januari 2011 Als je het recept goed opvolt, zal het zeker goed komen. Belangrijk is, dat je regelmatig door de soep roert, zodat het niet vast koekt aan de bodem. Alvast smakelijk eten gewenst.
Aanbevolen berichten