Ga naar inhoud


[Televisie] Bijkomende Duitse HD-zenders op komst


Gast Paullo

Aanbevolen berichten

Citaat:
Meer Duitse HD-zenders op Astra1-satelliet

De Duitse publieke omroep ARD heeft de televisieplannen voor de komende jaren openbaar gemaakt. Daarbij speelt HDTV een belangrijke rol. De ARD laat echter 3D voorlopig links naast zich leggen.

Morgen is het een jaar geleden dat de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF officieel startte met HDTV. Op 10 februari 2010 was de opening van de Olympische Winterspelen in Vancouver het startsein voor HDTV bij deze Duitse publieke omroepen. Deze week maakte ARD de toekomstplannen voor televisie bekend. Daarbij gaat de omroep vooral inzetten op meer HDTV. Meer HD-kanalen komen er op de Astra1-satelliet als de analoge verspreiding van ARD televisiezenders op deze satelliet stoppen. De analoge uitschakeling van Duitse publieke televisiezenders staat voor 30 april 2012 in de agenda. Vanaf dat moment zijn de huidige Duitse publieke televisiekanalen alleen nog maar digitaal op de Astra1-satelliet te ontvangen. ARD gaat alle door de analoge uitschakeling beschikbaar te komen bandbreedte investeren in digitale SD- en HD-kanalen.

Het is echter ook direct voor ARD het startschot om meer van haar televisiekanalen in HD-kwaliteit te gaan aanbieden. Hierdoor is er tot een vijfmaal betere beeld- en geluidskwaliteit voor de kijker te ervaren. Alle nieuwe HD-kanalen van de ARD worden, evenals ARD HD en ZDF HD, ongecodeerd via de Astra1-satelliet op 19,2 graden oost uitgezonden. Het gaat om een groot nieuw HD-aanbod, dat in 2012 beschikbaar gaat komen. Het gaat om het landelijk kanaal Phoenix HD en de regionale kanalen BR-Fernsehen HD, NDR-Fernsehen HD, SWR-Fernsehen HD en WDR HD.

Door de ongecodeerde satellietverspreiding zijn deze HD-zenders ook door alle schotelbezitters in Nederland en Vlaanderen te bekijken. Mogelijk dat ook enkele Nederlandse televisieaanbieders enkele van deze HD-zenders op termijn in het HD-zenderaanbod gaan opnemen.


Bron: Bron: Totaal TV
Datum: 9/2/11
Auteur: Jarco Kriek

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb sinds een maand een HD ontvanger, maar vind de duitse zenders wat tegenvallen in vergelijking met BBC HD. Veel geupscaled (superbowl nog afgelopen zondag, terwijl BBC wel echt HD was) en einsfestival HD zend altijd dezelfde promo uit. Hoe ze dan de andere kanalen gaan vullen snap ik niet goed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben heel erg tevreden over het Duitse aanbod aan HD. Veel Duitse krimi's en drama's zijn in native HD, en er komt steeds meer bij... ook een aantal soaps worden nu in HD opgenomen... kortom supergoed!

 

en nu weer on-topic : dit stond in de infosat.newsletter van 9 februari :

Citaat:
ARD plant HDTV-Ableger für Phoenix, BR, NDR, SWR und WDR ab 2012

 

Die ARD hat gegenüber der Multimedia-Illustrierten INFOSAT ihre weiteren Pläne für das hochauflösende Fernsehen (HDTV) konkretisiert. "Wann weitere ARD-Programme in HD-Qualität folgen werden, hängt eng mit der Beendigung der analogen Satellitenausstrahlung (BAS) zusammen. Die soll zum 30. April 2012 erfolgen", sagt die neue ARD-Vorsitzende Monika Piel in einem Interview mit INFOSAT (März-Ausgabe, Erstverkaufstag: 25. Februar).

 

Der ARD stünden frühestens dann die notwendigen Satelliten-Übertragungskapazitäten für die Ausstrahlung weiterer Programme in HD-Qualität zur Verfügung. Welche Programme das im Einzelnen sein werden, stehe noch nicht endgültig fest. "Derzeit ist geplant, dass neben 'Das Erste HD' und 'Arte HD' auch 'Phoenix HD' sowie zunächst die Anstaltsprogramme 'BR-Fernsehen HD', 'NDR-Fernsehen HD', 'SWR-Fernsehen HD' und 'WDR HD' aufgeschaltet werden", kündigt Monika Piel an.

 

Lesen Sie das Exklusiv-Interview mit Monika Piel in der März-Ausgabe von INFOSAT. Das Heft 3/2011 erscheint am 25. Februar im Handel.

 

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
maar vind de duitse zenders wat tegenvallen in vergelijking met BBC HD. Veel geupscaled (superbowl nog afgelopen zondag, terwijl BBC wel echt HD was) en einsfestival HD zend altijd dezelfde promo uit. Hoe ze dan de andere kanalen gaan vullen snap ik niet goed.

Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken.
De superbowl op ARD was niet ge-upscaled maar gewoon HD. Bij mij was het superscherp! De NL kanalen brachten het niet eens in SD.

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...