Ga naar inhoud


ff een vraagje over kanalen zoeken


Gast sat4allnewbee

Aanbevolen berichten

Als ik mn flips kanalen laat zoeken krijg ik als eerste 50 kanalen de canal- kanalen, zoals het hoort vogens mij. Maar wat mij opvalt is dat de rest van de 1950 kanalen astra EN hotbird zijn). Mn schotel is uitgericht op de astra en in de menu van mn ontvanger staat ook astra 1g. Mn vraag is dan ook hoe die hotbird kanalen gevonden worden(ze staan na het zoeken in de lijst maar doen het niet). Zoekt de ontvanger kanalen aan de hand van een ontvangst van de schotel of ook aan de hand van gegevens die op een (fun) kaart staan? Of zou het kunnen dat de schotel toch iets oppikt van hotbird en daarom in de kanalenlijst zet. Btw kheb een enkele lnb.

(flips 6073 v1.0 met 5in1 van huts)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo,

 

Waarschijnlijk heb je met het updaten van je firmware een settinglijst meegeladen welke astra en hotbird setting heeft. Als je dan je reciver opnieuw kanalen laat zoeken, begint hij bij nummer 1 en nummert zo door tot hij alle kanalen heeft gevonden. Dit zijn er minder dan 2000. De overige kanalen laat hij staan en komen in jou lijst tevoorschijn. Als je deze kanalen wilt bekijken en je hebt geen monoblock, dan zal je een rood vierkantje krijgen (geen ontvangst)

 

heb zelf een 60273 v1.0

 

groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sjaakk,

 

Kun je uitleggen wat deze truc is? Voor Veronica heb ik ALLES opnieuw moeten laten zoeken en dan mag je weer lekker herordenen <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" />

 

Las ergens op dit forum dat iemand "met menu gepriegel" het voor elkaar had gekregen op een Philips EEN enkel kanaal toe te voegen. (Heb zitten zoeken maar kon de betreffende posting niet meer vinden) Verder lees ik wel bijna overal dat het onmogelijk is een enkele zender (bv. op basis van transpondergegevens etc) toe te voegen.

 

Kun jij dat met een truc wel of lees ik dat fout?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om RSI van de duim te voorkomen is er een trucje om de kanalen redelijk simpel en snel via het menu en de afstandsbediening in/op de gewenste volgorde te krijgen.

 

1. Laat de decoder kanalen zoeken in de Canal+ volgorde. Hierna uit het menu gaan.

 

2. Ga weer in het menu 5.5 kanalen installeren. Kies OK Ga Verder

 

3. Kies willekeurige volgorde Druk niet op OK Maar op A

 

4. Kies 2 Kanalen hernummeren.

 

5. Nu is het mogelijk om de kanalen 1 t/m 500 te hernummeren.

 

6. Als je de kanalen naar wens hebt verplaatst ga je uit het menu en set je de decoder met de afstands bediening op standby (rode knop). Nu zijn de kanalen opgeslagen in het geheugen van je decoder.

 

Dit kan zowel bij de originele als bij de gepatchte Philips.

 

 

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...