Ventura Geplaatst: 25 juli 2011 Geplaatst: 25 juli 2011 Ik heb een vraag over Burgerlijk Wetboek 7:638 lid 2. Ik heb het volgende gevonden op internet. 2. Voorzover in de vaststelling van de vakantie niet is voorzien bij schriftelijke overeenkomst dan wel bij of krachtens collectieve arbeidsovereenkomst of regeling door of namens een daartoe bevoegd bestuursorgaan of de wet, stelt de werkgever de tijdstippen van aanvang en einde van de vakantie vast overeenkomstig de wensen van de werknemer tenzij gewichtige redenen zich daartegen verzetten. Indien de werkgever niet binnen twee weken nadat de werknemer zijn wensen schriftelijk heeft kenbaar gemaakt, schriftelijk aan de werknemer gewichtige redenen heeft aangevoerd, is de vakantie vastgesteld overeenkomstig de wensen van de werknemer. Betekend dat de werknemer tijdig en in overleg met de werkgever wanneer hij/zij op vakantie mag. En dat de werkgever binnen twee weken een schriftelijk antwoord/goedkeuring moet geven. Als de werkgever binnen twee weken niet reageert. Betekend dit automatische een akkoord? En kan de werkgever de werknemer verplichten om vakantie dagen op te nemen?
grunnsat Geplaatst: 25 juli 2011 Geplaatst: 25 juli 2011 Origineel bericht van: Ventura Betekend dat de werknemer tijdig en in overleg met de werkgever wanneer hij/zij op vakantie mag. klopt Citaat: En dat de werkgever binnen twee weken een schriftelijk antwoord/goedkeuring moet geven. Nee, alleen als hij bezwaar heeft moet hij dit binnen twee weken kenbaar maken. Hij mag wel goedkeuring geven natuurlijk. Citaat: Als de werkgever binnen twee weken niet reageert. Betekend dit automatische een akkoord? Ja Citaat: En kan de werkgever de werknemer verplichten om vakantie dagen op te nemen? Afhankelijk van CAO, arbeidscontract, en wetgeving. Ik meen dat de wet op dit gebied onlangs gewijzigd is. Het kan wel zijn dat niet opgenomen vakantiedagen zonder vergoeding vervallen bijv.
Gast Pedro Newbie Geplaatst: 25 juli 2011 Geplaatst: 25 juli 2011 Misschien nog even een nuancering, in de wet staat: Indien de werkgever niet binnen twee weken nadat de werknemer zijn wensen schriftelijk heeft kenbaar gemaakt, schriftelijk aan de werknemer gewichtige redenen heeft aangevoerd, is de vakantie vastgesteld overeenkomstig de wensen van de werknemer. De werknemer MOET dus ook de vakantie schriftelijk hebben aangevraagd, heb je dat niet dan heeft de werkgever ook niet de verplichting om schriftelijk te reageren.
clemens2 Geplaatst: 25 juli 2011 Geplaatst: 25 juli 2011 Zit nog ander verhaal aan . Als je onder een cao valt en deze is verbindend verklaart dan geld deze. Verbindend betekend onder andere dat er na de wet is gekeken door de minister, en deze geen problemen hiermee voorziet. Op dat moment geld de cao als "wet". Dus of je verhaal helemaal op gaat is nog onduidelijk. sab ultimate hd 88cm schotel (2 keer zelfde installatie) samsung dvbt
Gast Tha Great Mac Geplaatst: 25 juli 2011 Geplaatst: 25 juli 2011 Origineel bericht van: Ventura En kan de werkgever de werknemer verplichten om vakantie dagen op te nemen? Dat kan in sommige gevallen inderdaad, maar wel beperkt tot een paar dagen per jaar. Een mooi voorbeeld is de dag na Hemelvaart (donderdag), sommige bedrijven zijn dan op vrijdag dicht en verplichten daarmee de werknemer een vrije dag op te nemen.
gerrit B Geplaatst: 25 juli 2011 Geplaatst: 25 juli 2011 Dat geldt dan ook alleen weer voor bedrijven zonder OR of medezeggenschapsraad. Zodra die er zijn kan de werkgever die niet éénzijdig vaststellen, daar moet de Or of MZR hier medewerking aan verlenen. suc6 Gerrit zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen
rudolfdebeer Geplaatst: 27 juli 2011 Geplaatst: 27 juli 2011 Werkgever kan wel degelijk OR advies naast zich neerleggen..... Retired, when I get the Urge to Work, I lay Down until the Urge passes.
Gast Tha Great Mac Geplaatst: 28 juli 2011 Geplaatst: 28 juli 2011 Correct, hoewel een OR adviesrecht en inspraak heeft kan een bedrijf dat naast zich neerleggen. In de praktijk bemoeit een OR zich niet met (verplichte) vrije dagen, maar meer met bedrijfsvoering en omstandigheden van de werknemers.
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuwe accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen