Ga naar inhoud


CanalDigitaal onderneemt actie tegen card sharing


droomboxer

Aanbevolen berichten


Ze doen dit natuurlijk niet voor niets.

 

1000 Smartcards met STD-NL afgesloten

 

Laten we er nu eens vanuit gaan dat er minimaal 15 % van de afgesloten kaarthouders belt met Canaldigitaal. deze hebben allemaal een kaartje in de tijd aangeschaft toen er nog geen Digitenne was. Nu hebben ze de kaart toch nodig omdat er in het gebied waar de zendmast van Hoogersmilde is uitgebrand niet of nauwlijks NED 1,2 en 3 kan worden ontvangen. De klanten moeten naar het duurdere nummer van Canaldigitaal bellen met een gemiddelde wachttijd van 12 minuten dus reken maar uit 150 klanten x 12 min x € 1,30 p/min = € 2340,00 euro, en hopelijk dat ze 5% toch nog een abbo aan kunnen smeren met een leuke aanbieding waar ze ook weer geld aan verdienen. dan hebben ze toch weer klanten op dit trajekt terug gepakt.

 

Als ze een verdenking hebben van een klant dat deze zijn smartkaart voor Cardsharing aanbied. Dan moeten ze het wel bewijzen. Canaldigitaal denkt hier veel te simpel over. Als je het aan een derde partij uitbesteed en die derde partij komt er volgens illegale handelingen achter door een backdoor in CCcam dat de smartkaart voor CS gebruikt word dan is het inbreken op een internet verbinding. Dan word de melding teruggekoppeld naar Canaldigitaal en die schakelt de smartkaart uit. Bij die terugkoppeling zijn ze op een punt beland dat ze bewijs hebben om de kaart uit te schakelen.

 

Als je dit overkomt neem een jurist, dagvaard de Canaldigitaal en vraag Canaldigitaal om te bewijzen dat je de smartkaart gebruikt hebt voor CS. Canaldigitaal zal op dit punt nat gaan omdat ze geen wettig verkegen bewijs hebben om de smartkaart uit te schakelen. En ga er maar vanuit dat ze dit niet door het OM hebben laten uitvoeren die hebben toch eerst een aangifte nodig en daarin word toch gevraagd of ze het kunnen bewijzen dat ze de informatie niet op een illegale weg hebben verkregen.

 

Nog eens mijn motto maak de abonnements pakketten goedkoper dan ben je van de piraterij af dit scheelt stress en brengt ook nog eens extra omzet in de kassa.

 

Mazlzlz

Avalon

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Beheerder

Vandaag werd ik alsnog gebeld door Rene Tensen, Executive Vice President CanalDigitaal at M7 Group SA.

 

Het was een lang maar goed gesprek waarin we elkaar ruimschoots de gelegenheid hebben geboden om verhaal te doen.

 

Wat Canaldigitaal bevestigt/verklaart is het volgende:

 

1. Canaldigitaal zegt niet poorten te scannen en niet achter huis-, tuin- en keukengebruik aan te zitten.

 

2. Canaldigitaal richt zich puur op commerciële cardsharing aanbieders. Men meldt zich daar aan als 'klant' om zo inzicht te krijgen op het cccam netwerk. Daarna doen ze een 'truc' waar dhr. Tensen helaas niet verder over uit kan weiden.

Met 'men' bedoeld hij de internationale groep van operators die piraterij bestrijd en al dan niet sporadisch met elkaar samenwerkt. Of men dit zelf rechtstreeks of via derden doet, wil men verder geen uitspraken over doen.

 

3. Canaldigitaal benadrukt het vervelend te vinden dat er meer nadruk gelegd wordt op hun opsporingsmethode dan op het feit dat cardsharing illegaal en commercieel wordt aangeboden en daarmee de algemene voorwaarden van Canaldigitaal worden geschonden.

 

Op zich kan ik het wat betreft het laatste punt met dhr. Tensen eens zijn. Cardsharing op marktplaats tegen betaling aanbieden is natuurlijk fout, illegaal en moet worden bestreden. Het is volstrekt begrijpelijk dat men dat aanpakt, alleen de wijze waarop lijkt mij nogal fout.

 

4. Canaldigitaal heeft geen binnentreding/huiszoekingen of dergelijke gedaan. Ze zijn dus niet bij cardsharing aanbieders binnen geweest.

 

5. Canaldigitaal benadrukt dat de memo over het uitschakelen van de STD kaarten helemaal los staat van de memo over cardsharing. Dat zijn twee totaal verschillende zaken die alleen toevallig op dezelfde dag intern gecommuniceerd zijn.

 

Waar bij mij dan de schoen blijft wringen is dat Canaldigitaal mijns inziens alleen op illegale wijze de kaartnummers verkregen kan hebben. Een andere technische verklaring is er simpelweg niet. De smartcard bevindt zich achter een gesloten systeem. De enige twee mogelijkheden waarop men naar mijn mening toegang kan krijgen tot die gegevens is:

 

1. Door fysiek in een huis of pand binnen te treden en de kaart fysiek ter hand te nemen en het nummer op te schrijven.

 

2. Door in te breken op een gesloten computersysteem. Of men dat nu zelf doet, of een derde partij dat doet, doet niet ter zake. Het 'bewijs' is dan wederrechtelijk verkregen en houdt voor een Nederlandse rechtbank nooit stand. Daar zal men namelijk wel precies uit moeten leggen hoe men het bewijs exact heeft vergaard en dan wordt het gegarandeerd ongeldig verklaard.

 

Hier wilde dhr. Tensen begrijpelijkerwijze geen uitspraken over doen.

 

Nogmaals, wij ondersteunen de acties van Canaldigitaal om illegale commerciële cardsharing praktijken aan te pakken. De wijze waarop men dit doet, lijkt ons echter nogal dubieus en zeer waarschijnlijk gewoonweg onwettig.

 

Een andere zeer waarschijnlijke verklaring voor het geheel zou natuurlijk ook kunnen zijn dat Canaldigitaal helemaal geen 'gecardsharede' kaarten heeft uitgeschakelt, een zogenaamde derde partij helemaal niet gebruik heeft gemaakt van een zogenaamde cccam backdoor en men dit bericht bewust in omloop heeft gebracht. Daarmee zou men in ieder geval veel ruchtbaarheid aan vermeende acties om cardsharing aan te pakken geven en daar veel angst en verwarring mee zaaien.

Ik zeg nadrukkelijk niet dat het zo is, maar het zou heel goed kunnen.

 

Mvg,

 

Michel

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Beheerder
Origineel bericht van: bobelen
Origineel bericht van: RVP
Hoezo firewall ?
Cardshare servers zullen toch een poort open moeten zetten voor hun "service".

Gewoon oppakken, hoe klein ook.
Ik betaal ook gewoon mijn kaartjes.


ja en jij hebt natuurlijk netjes alle software die je gebruikt
netjes betaald

en dan nog met een pak boter op je hoofd


Zeg bobelen,

Niet zo aardig van je. Je hebt er wel een handje van anderen flink te beschuldigen. Mij beschuldigde je ook al een keer van boter op mijn hoofd en cardsharing en nu beschuldig je RVP weer ergens van.

Jij bent zo te zien anders ook flink bezig...

bobelen.jpg

Mvg,

Michel

bobelen.jpg

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
dagvaard de Canaldigitaal en vraag Canaldigitaal om te bewijzen dat je de smartkaart gebruikt hebt voor CS. Canaldigitaal zal op dit punt nat gaan omdat ze geen wettig verkegen bewijs hebben


Je haalt strafrecht en burgerrecht door elkaar. Als je iemand dagvaardt dan vind je elkaar voor de burgerrechter, of kantonrechter. Dan geldt het burgerrecht. In het burgerrecht geldt bewijs=bewijs. En als er onverhoopt geen bewijs is, dan kan de rechter een partij ook gewoon geloven, die vrijheid heeft hij.

Als men echter via de politie aangifte doet en men jou vervolgens gaat vervolgen wegens strafbare praktijken (WAN-delen is strafbaar), dan moet alle bewijs wettig verkregen zijn en ben je onschuldig tot het tegendeel bewezen is.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Beheerder

Bewijs = bewijs aan me hoela;)

 

Ik herinner je even aan het bewijs dat Canaldigitaal had tegen een winkel in Uden die kaarten geprogrammeerd verkocht zou hebben. De winkelier beweerde echter alleen lege goldcards en programmers te verkopen.

 

Dat was een civielrechtelijke zaak en daar werd de boel grotendeels afgewezen omdat het 'bewijs' niet op de juiste wijze verkregen en bewaard was.

Canaldigitaal had daar lege goldcards in beslag genomen en ze vervolgens zelf bewaard en bekeken. Geen onafhankelijk bewaarder en geen deurwaarder aanwezig bij het 'bekijken' in een smartcard programmer. De rechter vond toen dat Canaldigitaal de kaartjes (die overigens niet werkten) ook zelf geprogrammeerd had kunnen hebben.

 

Je moet ook als je in een civielrechtelijk zaak bewijs aanbied aantonen dat het bewijs correct verkregen is. Inbreken op een computer van de gedaagde zal de rechter niet als correct verkregen bewijs zien.

 

Het is niet voor niets dat je in civielrechtelijke procedures alleen sterk staat als je bewijs voorzien is van verklaringen van deurwaarders en die mogen zich niet strafbaar maken of voordoen als een ander en al helemaal niet inbreken op een gesloten computernetwerk. Verder heeft een deurwaarder de wettelijke plicht een misdrijf (computervredebreuk) te melden op het moment dat hij dat vaststelt.

 

Als je geen bewijs hebt moet je het wel heel erg aannemelijk maken, wil een rechter met je meegaan. Daarna moet in een bodemprocedure wel degelijk wettelijk bewijs worden aangevoerd en als dat er niet is, wordt in de bodemprocedure alsnog een ander oordeel uitgesproken.

Verder zal de rechter bij enige vorm van twijfel, altijd kiezen voor het belang van de particulier, boven het zakelijk belang van een bedrijf.

 

In dit geval kan je natuurlijk zelf canaldigitaal aanklagen omdat omdat je vind dat ze overeenkomst niet respecteren door je kaart af te sluiten of bij justitie op strafrechtelijk vervolging wegens computervredebreuk aandringen.

 

Mvg,

 

Michel

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, maar dat is dan het gevolg van de vrijheid van een rechter iemand te geloven. Het omgekeerde is dan ook de consequentie: hij heeft de mogelijkheid iemand niet te geloven. Ofwel: Canal Digitaal werd in deze kwestie dus niet geloofd.

 

Onrechtmatig verkregen bewijs bestaat echter niet in het burgerrecht. Het is bewezen of niet bewezen.

 

En een rechter zal, als de conquenties verregaander zijn, zwaardere eisen stellen aan het bewijs. Hij zit er immers om recht te spreken, niet om Canal Digitaal te dienen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Pedro Newbie

Zat ik er misschien toch niet zo ver van af met mijn POSTING.

 

Is er eigenlijk een truc om door middel van (veelvuldig?) dataverkeer aan de gesharde kaart deze over zijn nek te helpen? Een soort DDos op de kaart? Dus is een kaart van buitenaf te manipuleren/in de war te brengen. Dit zou dan b.v. vervolgens een verzoek tot heractivatie kunnen leiden waarbij eventueel weer het IP-adres naar voren komt.

 

En waar het allemaal om draait, follow the money, daar kom je dus ook een eind mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

quote : 2. Canaldigitaal richt zich puur op commerciële cardsharing aanbieders. Men meldt zich daar aan als 'klant' om zo inzicht te krijgen op het cccam netwerk. Daarna doen ze een 'truc' waar dhr. Tensen helaas niet verder over uit kan weiden.

Met 'men' bedoeld hij de internationale groep van operators die piraterij bestrijd en al dan niet sporadisch met elkaar samenwerkt. Of men dit zelf rechtstreeks of via derden doet, wil men verder geen uitspraken over doen

 

Hier zakt nu m'n broek van af . Als ze zowat tegenkomen op marktplaats moeten ze via justitie de nodige klachten indienen die het dan wel uitzoeken . Zelf een abbo nemen en dan zomaar kaartjes blokkeren zal hun niet helpen , integendeel .helpt ze niet vooruit

vu+ ULTIMO, SAB titan II, triax 88 cm , multi feed houder triax , 4 vizyon quad lnb's 0,1dB , astra1,2,3, hotbird

Link naar reactie
Delen op andere sites

tja zolang ze zoiezo met smartcards werken om beeld te geven gaan ze dit probleem zoiezo niet oplossen lijkt mij, t feit dat een smartcard de sleutel tot beeld is is zoiezo de zwakste schakel voor de provider en gaat t kat en muis spelletje gewoon door, met hedendaagse technologie zou je toch wat anders verzinnen als een smartcard die als sleutel functioneerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Wanneer medewerkers van Canaaldigitaal zich op zo'n illegale dienst zouden abbonneren zou Canaaldigitaal door het systematisch kort uitschakelen van kaarten op een gegeven moment beelduitval kunnen vaststellen.

 

Door daarna de kaart nog een paar keer aan en uit te zetten zou er een link gelegd kunnen worden tussen zo'n kaart en de illegale provider.

Zo'n systeem kan volautomatisch alle kaarten scannen

 

In de afgelopen tijd zijn er meerder berichten gepost over korte onderbrekingen, met "uitzending gecodeerd" op het scherm.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Beheerder

Dat is wel heel erg kort door de bocht denk ik.

 

De meeste cardsharing netwerken hebben talloze dezelfde kaarten. Ik bedoel daarmee bijvoorbeeld 4 Canaldigitaal kaarten, 2 Sky Germany kaarten, enz..

 

Valt er één uit, weet je nog niets.

 

Mvg,

 

Michel

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toch... als een aanbieder zelf abonnee is van een kaartdeelsysteem dan kan ik me goed voorstellen dat er testen mogelijk zijn, bijv. speciaal geprepareerde ECM's of EMM's uitzenden en dan kijken of deze via het betreffende kaartdeelsysteem verwerkt worden, waarmee je de "kaart delict" dan kunt identificeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...