Ga naar inhoud


Geen ontvangst digitale zenders op AD3000IP


Gast

Aanbevolen berichten

Hi all!

 

Na altijd gebruik te hebben gemaakt van een analoge sat-installatie, heb ik kort geleden een digitale receiver (Echostar AD3000IP), universeel quattro-lnb en een digitaal/analoge verdeler aangeschaft.

 

Na alles aangesloten te hebben, bleek dat de analoge zenders prima te ontvangen zijn. Aangezien ik een digitale receiver gekocht heb om ook digitale zenders te ontvangen, heb ik geprobeerd deze middels de auto-scan functie van de Echostar te zoeken. Tot mijn verbazing worden er alleen maar analoge zenders gevonden! <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" />

 

Bovenstaande heeft overigens alles betrekking op Astra. Vervolgens dezelfde procedure herhaald voor Hotbird. Hier worden (volgens mij) wél digitale zenders gevonden.

 

Aangezien ik op dit gebied een beginner ben, mijn vraag aan jullie waar dit probleem vandaan komt en beter nog: hoe het op te lossen <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />

 

Groet,

Bas

Link naar reactie
Delen op andere sites


wat voor merk en type lnb gebruik je ?

als je een oude echostar quattro band lnb gebruikt met in de feedhorn een magnetische polarizer dan zou ik deze vervangen voor een standaatd universele lnb. die kostenn tegenwoordig minder dan 25 euro.

 

wat is verder een digitaal / analoge verdeler. ik kan me hier niets bij voorstellen helaas :-(

 

verder kan je proberen je echo een factory reset te geven. soms wil het gebeuren dat je wat fout doet, en je dit niet meer ziet. een hele nieuwe setup wil dan nog wel eens helpen.

 

succes

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi, op welke ingang heb je je lnb aangesloten, als je je receiver van achteren bekijkt moet je voor digitale ontvangst de lnb aansluiten op de ingang rechts boven daaronder (rechts onder) bevind zich een uitgang voor het doorlussen,deze kun je dan weer aansluiten op de ingang links boven (als het goed is heb je in de verpakking van echostar hiervoor een klein kabeltje meegekregen) groetjes........

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ prutsie:

 

LNB is van MTI, type TP84.

 

Misschien is "digitaal/analoge verdeler" een beetje stom uitgedrukt. Ik woon in Duitsland en het Nederlandse woord ervoor schiet me op het moment niet te binnen <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> In het Duits heet 't in ieder geval "Multischalter". In elk geval is het een apparaat om meerdere receivers op één LNB aan te sluiten.

 

Factory reset heb ik al doorgevoerd, echter zonder resultaat <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> Ik vermoed dat ik de settings voor m'n LNB niet goed heb ingesteld. Weet ook niet hoe deze zouden moeten staan <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" />

 

@ happy surfer:

De receiver is goed aangesloten. Het feit dat ik de analoge zenders (op Astra) en de analoge en digitale zenders (op Hotbird) prima kan ontvangen, bevestigt dit.

 

Tot zover alvast bedankt voor jullie reacties!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi , sluit je lnb eens rechtstreeks aan op je ontvanger en kijk dan eens wat er gebeurd, ga eventueel naar menu druk op 6, dan 4 hier vind je de instelmogelijkheden voor lnb's en de diverse DIseqC instellingen.

groetjes...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor je reactie!

 

LNB rechtstreeks aansluiten lukt helaas niet omdat ik niet genoeg sat-kabel voorhanden heb. Overigens heb ik die LNB instellingen reeds bekeken, maar aangezien ik op dit gebied echt een beginner ben, kom ik hier ook niet verder <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" />

 

Geen idee hoe dit ingesteld zou moeten zijn. Ik ben in ieder geval in het bezit van een vaste schotel met één LNB. Opties als DIseqC zijn dus (volgens mij) overbodig. Het vreemde aan de situatie is dat met Hotbird alles wél goed lijkt te funktioneren?!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bas, als ik je verhaal zo lees dan denk ik dat het aan je switch ligt.

Ik neem aan dat het zo'n coaxrelais is wat je met een extra draadje aansluit op de 12 volt uitgang van een van de ontvangers die je gebruikt.

deze coaxiaalrelais zijn vaak zo lek als een mandje en kunnen voor een hoop storing zorgen.

Ik heb zelf nogal slechte ervaringen met een Nokia coax relais. deze zorgde ervoor dat sommige transponders zo zwak waren dat ze niet werden ingescand.

 

Haal dat ding er eens tussenuit en sluit de coax rechtstreeks aan op je ontvanger.

Er zijn van die doorkoppel dingetjes voor coax te koop voor F connectoren. deze dingetjes kosten tussen de 1.50 en 2.50 euro dus dat zijn de kosten niet.

 

succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog een tip.

Als je op de astra alleen analoge zenders hebt dan staat de ontvanger als je gaat scannen ook nog in de analoge mode.

Schakel (met de groene knop dacht ik) om naar digitaal en ga dan weer scannen.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Peter,

 

Ik geloof niet dat een coax-relais dat is, wat ik hier heb liggen. Ik zal proberen de functie ervan te omschrijven:

 

mijn Quattro LNB heeft vier uitgangen: hoge frequentie horizontaal, hoge frequentie vertikaal, lage frequentie horizontaal en lage frequentie vertikaal.

Dat "verdeelgeval" heeft vijf ingangen: vier die overeenkomen met de uitgangen op het LNB en een vijfde ingang om een normale huisantenne op aan te sluiten.

Verder beschikt dit apparaat over vier uitgangen waar de receivers op aangesloten moeten worden (in mijn situatie twee analoge en één digitale).

 

Omdat iedere uitgang van het LNB een andere "funktie" (lees: frequentie) heeft, KAN ik simpelweg m'n receiver niet direct hierop aansluiten?!

 

Het vreemde van de hele situatie is dat de analoge zenders perfect doorkomen en ik via Hotbird ook digitale kanalen kan kijken. Alleen over Astra lukt dit dus niet <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> Ik ben er overigens nog steeds van overtuigt dat het een instelling op mijn digitale receiver zou moeten zijn. Er zijn simpelweg te veel termen die me niets zeggen en ik daardoor ook niet weet hoe e.e.a. ingesteld moet zijn. Inmiddels heb ik het bijgeleverde handleiding al 4x doorgelezen, maar ben nog geen stap verder <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" />

 

..... er schiet me net nog iets te binnen: de Echostar AD3000IP beschikt over 2 CI-sloten. Een Seca-module is nog onderweg met de post en zou vandaag of morgen geleverd moeten worden. Kan het mogelijk zijn, dat deze receiver niet als Free-To-Air receiver functioneren kan? Met andere woorden: dat ik pas digitale zenders kan ontvangen, zodra een passende module geplaatst is??

 

--

 

Stardust,

 

Ik heb gezocht naar de mogelijkheid om om te schakelen op digitaal, maar kan deze optie helaas niet vinden. Het enige waar deze mogelijkheid wel heb, is bij "Edit/Add SAT or TP". Waar zit de optie die jij precies bedoeld??

 

--

 

Settings Echostar:

 

--Program Satellites--

Satellite: 019,2 E - ASTRA1

LNB Type: Type 1

Video freq/Pol (analog): 10759.00/V

Skew: Not set

Positition: E 1000 W

Re-align dish: +00

Search Type: Auto search

 

--LNB Settings--

LNB Low Freq.: Universal

LNB High Freq.: Universal

DiSEqC: None

DiSeqC Port: 1

Polarity Control: 13/18V

LNB Freq. Band Control: 0/22kHz.

Ku/C Control: Disable

0/22 kHz. Control: Off

0/12V Control: Off

LNB Power: On

Loopthrough for analog: On

 

 

Iemand die hier een fout herkend?????

 

Groet Bas

Link naar reactie
Delen op andere sites

duidelijk.

het zal denk ik in je LNB settings zitten, alleen is het gedonder dat ik geen 3000 meer heb en dus niet kan kijken of ik jouw situatie kan simuleren.

ik zou eens het volgende proberen:

 

--LNB Settings--

LNB Low Freq.: Universal (verander dit in 9.750 Ghz.)

LNB High Freq.: Universal (verander dit in 10.600 Ghz.)

DiSEqC: None

DiSeqC Port: 1

Polarity Control: 13/18V

LNB Freq. Band Control: 0/22kHz.

Ku/C Control: Disable

0/22 kHz. Control: Off (probeer deze eens in de aan stand, en in de uit stand)

0/12V Control: Off

LNB Power: On

Loopthrough for analog: On

 

 

That's all.

succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi zoals je zelf al stelt een beginner te zijn raad ik je nogmaals aan dan ook bij het begin te beginnen en slechts 1 lnb op je ontvanger aan te sluiten dan kun je namelijk ook ZIEN WAT JE AAN HET DOEN BENT, als je dat begrijpt kun je verder gaan met het instaleren van multishalter ed.

kijk eens wat er op de stikker van de lnb staat en vul deze gegevens in op de pagina van de instellingen voor de lnb's, en ik weet zeker dat je ontvanger dat doet wat je graag zou zien, kom je er dan nog niet uit gaan we verder kijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik bedoelde was het volgende:

Ga naar installation (6) en daarna naar program satellites (1)

Op de 1e regel vind je de naam van de sattelliet. (veranderen met < >)

Op de 2e regel vind je welke lnb daarbij actief is. (veranderen met < >)

Op de 3e regel vind je transp/pol/sr (digital) kan dus ook op analoog staan, je kunt ook hier met de < > toetsen door alle transponders heen stappen die voorgeprogrameerd zijn.

Zet die op een digitale transponder.

Veranderingen wel altijd vastleggen met OK.

Op 7 set je hem op auto search

Op 8 start je het zoeken.

Hij zal dan alle zenders zoeken die op de transponders voorkomen.

In het advanced intall menu kun je transponders toevoegen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om even verder te gaan in het verhaal van Stardust.

 

Staan er wel digitale transponders voorgeprogrammeerd ?

 

 

Bv. 11837/H/27500 3/4

 

Probeer deze transponder is met TP Search.

 

Geregistreerd lid Sat4All sinds : 6-6-2001 (oorspronkelijk 1-12-2000)
Ontvanger : VU+ DUO 4K  (Digitenne via DVB-T2 en FTA-zenders via DVB-S2X en streams) 
Schotel : Visiosat Bisat
Ontvangst van : Astra 1, Astra 2, Astra 3 en Hot Bird

Link naar reactie
Delen op andere sites

Stardust, Prutsie en Happy Surfer,

 

Bedankt voor jullie hulp! <img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" />

 

Ik heb bij de LNB settings "Universal" veranderd in 9.750 Ghz. (Low Freq.) en 10.600 Ghz. (High Freq.). Vervolgens heb ik, volgens de beschrijving van Stardust, een aantal transponders toegevoegd en opnieuw een search uitgevoerd. Nu worden duidelijk meer zenders gevonden, waaronder ook een groot aantal digtiale <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />

 

Het vreemde is echter nog dat een aantal Duitse zenders alleen als analoog gevonden worden?! De enige Duitse zenders die wél doorkomen, lopen allemaal via transponder 71 (27500/V - 3/4 - 12,551). Hoewel ik ook de overige transponders -correct- heb toegevoegd, worden hierop geen zenders gevonden <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> Iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen??

 

@ happy surfer:

Zoals ik al eerder gesteld heb: ik gebruik maar één LNB. Die Multischalter (zo heet dat ding 't in het Duits), dient er alleen voor om meerdere receivers aan te sluiten op één quattro LNB. Dat is dus ook wat ik gedaan heb <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> Thanks anyway <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

Groet,

Bas

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...