Ga naar inhoud


Triax 88cm multiblock Astra1,2,3 & Hotbird, welke LNB


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Beste forum leden,

 

Na altijd via DVB-C gekeken te hebben wil ik nu de overstap gaan maken op satelliet, ik wil gaan kijken met een IPbox 9000.

 

Nu zou ik graag Inverto Black Ultra twin LNBs willen gebruiken, ik kan echter nergens vinden of deze niet te groot zijn om in multi-setup gemonteerd te worden voor Astra 123 & Hotbird. Kan iemand hier duidelijkheid in brengen?

 

Verder vraag ik mij af welke Diseqc switches ik het beste kan gebruiken, zit er veel verschil in verlies en compatibiliteit met de IPBox/DGStation 9000?

 

Alvast dank!

 

Mvg,

Joep


Geplaatst:

Beste DD,

 

De Inverto Black Ultra twin, daar heeft de feethoorn een diameter van 60mm. Maar voordat je precies kan zeggen wat kan of niet kan is het belangrijk welke schotel ga je gebruiken. Hoe groter de schotel, hoe groter het brandpunt afstand is en daarmee komen de afzonderlijke LNB',s verder van elkaar te staan.

Afhankelijk van de schotel die je toepast en de locatie/woonplaatis is uit te rekenen wat de LNB afstanden worden.

Vu+ duo met combi van 4xlnb twin vast en toch draaibaar met 1 schotel

Dreamb 800SE met T55 4x lnb

Geplaatst:

Beste DD,

 

Ik ken de IP box niet maar heb wel wat diseqc switch gegeven gevonden. Prijzen verschillen het is maar wat je er mee wilt en wat je er voor over hebt.

 

Spaum diseqc 2/1 type SAR 212, 1,5 dB verlies

Spaum diseqc 4/1 type SAR 411, 2 dB verlies

 

Toch ook niet het minste merk:

Maximum diseqc 2/1 type High ISO-switch, 3 dB verlies

Maximum diseqc 4/1 type High ISO-switch, 4 dB verlies

 

En ook geen slecht merk:

EMP-centauri diseqc 2/1 S2/1 PCN-W1, 5dB verlies

EMP-centauri diseqc 4/1 S4/1 PCN-W1, 8dB verlies

Vu+ duo met combi van 4xlnb twin vast en toch draaibaar met 1 schotel

Dreamb 800SE met T55 4x lnb

Geplaatst:

Hallo DD,

 

Men zegt 3x is scheepsrecht bij deze dan. Het was me even ontgaan dat het om een Triax 88 gaat. Als je belangstelling hebt voor de LNB afstanden, wil ik ze voor je uitrekenen.

Maar dan wel even Locatie of woonplaats opgeven dan krijg je de skew van de rail, de afzonderlijke skew's voor de LNB's en afstanden.

Vu+ duo met combi van 4xlnb twin vast en toch draaibaar met 1 schotel

Dreamb 800SE met T55 4x lnb

Geplaatst:

Hoi Radenko,

 

Bedankt voor je snelle en uitgebreide reactie!

Ik ben inderdaad een beetje in verwarring geraakt, de een zegt dat er 2 LNBs te dicht op elkaar gaan zitten, terwijl de ander zegt dat Alps kleine LNBs niet het beste signaal geven..

Dus dan maar iets meer uitgeven aan goede LNBs dacht ik..

Had al gezien dat je het een en ander kon berekenen, maar daar kwam ik nog niet direct uit.

Het belangrijkste is dus of de afstanden voldoende zijn om het hele Astra gebied te ontvangen met een sterk signaal.

 

Ik woon in Roermond.

 

Bedankt!

Mvg,

Joep

Geplaatst:

Hallo DD,

 

De Alps is een prima LNB daar is niets mis mee, maar kijk ook eens naar een Megasat. De Megasat is wat lichter in gewicht wat compacter en misschien marginaal beter. Als je bij wijze van spreken 4 Alpen (twin) aan een multirail hebt hangen dan kan het gewicht mee gaan tellen.

Maar nu de instel gegevens. Voor Roermond wordt de Elevatie 29.45 gr De afstand van de LNB's A2 - A3 = 65mm A3 - A1 = 61 mm A1 - Hot = 90 mm De skew voor de multirail 11.3 gr dit is zowat het max wat de rail kan zakken zonder extra aanpassing. Dus, als je naar de schotel kijkt vanuit de satelliet gezien rechts waar ook de lnb van hotb. zit daar de rail laten zakken tot de aanslag. De skew's voor de LNB's afzonderlijk zijn A2= -9.9 gr A3= -6.6 gr A1= -3.4 gr en Hot. = -5.6 gr.

Nu volgen nog wat aanwijzingen voor de montage. Dit wijkt wat af van hetgeen wat al in 2009 beschreven is. (De satelliet wereld is altijd in beweging).

Als de opstelling van de schotel moeilijk toegankelijk is plaats dan een paal tijdelijk b.v. in de tuin. Plaats deze paal precies in het lood met een waterpas. Als de schotel ingesteld is kun je hem zo overzetten op de definitieve paal die ook exact in het lood moet staan.

De elevatie 29.45 gr kun je op de verdeling op de klem doen. Een extra controle, de triax is een 26 gr offset schotel dat houd in dat de schotel 3.45 achterover moet staan voor de controle houd een rechte lat van minimaal 1mtr verticaal tegen de voorkant van je schotel pak het waterpas wat je gebruikt hebt voor de paal te stellen. Houd nu het waterpas tegen de lat die je al tegen de schotel aanhield. Dan moet bij verticaal van het waterpas een ruimte tussen lat en waterpas bij een halve meter lengte 30 mm zijn ( maak voor af een blokje van 30 mm en zet een streepje bij een 1/2 mtr lengte op het waterpas) Nu de rail plaatsen en rechts tot de aanslag laten zakken. Vervolgens de klem voor A3 plaatsen en wel zo van links naar recht de klem erop schuiven dat de LNB zo dicht mogelijk in het verlengde van de arm komt. De lnb er in plaatsen Waarom beginnen we met Astra 3 dit is tegenwoordig de belangrijkste Sat. in deze opstelling ( A3 is niet de sterkste SAt en daarbij komt nog dat daar de HD zenders zitten en er een andere uitzend- techniek wordt toegepast dit alles bijeen verlangt een sterker signaal als een zender op A1) Nu de klem van A2 plaatsen met LNB 65 ruimte met A3 dit moet je meten aan de voorkant van de Feedhoorn waar het signaal de LNB binnen komt. Alle maten zijn hart op hart. Nu van rechts naar links de klemmen met lnb's er opschuiven voor A1 (61mm) en Hot. (90mm). Je ziet nu dat het met LNB'met een Feedhoorn van 60mm net moet kunnen. Het verschil tussen LNB's met een grote en kleine feedhoorn is dat je er zeker van moet zijn dat bij een kleine feedhoorn de lnb exact naar het brandpunt moet wijzen. Hoe groter de schotel hoe nauwkeuriger afstellen M.a.w pas kleine feedhoorns toe waar het noodzakelijk is. De skew instellingen van de LNB's afzonderlijk. A2 10 gr naar rechts draaien dit vanuit een precies verticaal A3 6.6 gr naar rechts draaien A1 3.4 gr naar rechts en Hot. 5.6 gr naarrechts . (Ook voor de skew instellingen van de lnb's kun je malletjes maken )Als alles gereed is plaats dan de schotel op de definitieve plaats maak een coax aan Astra 3 en zoek de sat. op met max signaal . Als je de mogelijkheid hebt om rechtstreek op een beeldscherm te kijken naar de signaal sterkte dan heeft dat de voorkeur. Plaats de disqc switch en sluit deze aan uiteraard bij schotel en ontvanger dezelfde volgorde. Als prijs je niet tegenhoudt ga dan voor de Spaun met de inverto Black . Dit was in vogelvlucht devolgorde van werken, zo zie je maar als je het maximale signaal eruit wilt halen dan moet je erwat voor doen .. Als er vragen zijn laat maar horen. Succes ermee.

Vu+ duo met combi van 4xlnb twin vast en toch draaibaar met 1 schotel

Dreamb 800SE met T55 4x lnb

Geplaatst:

Hoi Radenko,

 

Mooi en goed geschreven verhaal!

Denk dat het daar wel mee moet lukken. Duurt nog even voor ik de spullen heb, maar laat zeker mijn ervaringen hier achter.

 

Ik kan natuurlijk niet in andermans beurs kijken, maar ik snap persoonlijk niet waarom mensen een paar euro besparen op LNBs, uiteindelijk moeten die het zware werk doen..

Met een beetje Googlen vind je de Black Ultra Twin voor e18,00. De Alps twin lijken zelfs duurder te zijn.

 

Ik zag dat er ook nog Diseqc bestaan met relais, lijkt mij dat versies met pindiodes sneller zijn?

 

Denk je dat het veel zin heeft om van 88cm naar 110cm te gaan, of heeft 88cm in deze configuratie voldoende reserve?

 

Tnx again!

Mvg,

Joep

Geplaatst:

Hallo DD,

 

Over de snelheid van schakelen en eventueel storings gevoeligheid van beide Diseqc uitvoeringen daar ligt mijn specialisme niet , maar bij het schakelen praten we hier toch niet over snelheden als bij een sluiter van een foto toestel. Je stelt Triax 88 of 110. Bij normaal gebruik ( wat is normaal) heeft een 88 meer dan genoeg regen reserve. Je moet het zo zien dat het signaal van een satelliet iets minder dan 20km door de atmosfeer moet voordat het bij je LNB is. Heb je toevallig uitval op de Ned. HD zenders schakel dan van A3 terug naar Atra 1 SD. Het komt zelden voor dat de buien beide satellieten storen. Maar weet je nu al dat je heel specifieke zenders wil ontvangen dan kun je op de footprint van een satelliet kijken wat voor schotelmaat je nodig hebt en dan zie je wel of je voldoende regenreserve hebt ja of nee. Kijk bij SatBeams of LyingSAt Een Triax 110 wordt wel een grotere windvanger maar het kan zeker. Deze is in 2 uitvoeringen leverbaar A met enkel arm met singel LNB houder zoals bij de 88 en B een uitvoering waar al een multirail opzit.anders als bij de 88. Dan kun je weer overwegen, pas ik een andere diseqc toe mocht het onverhoopt zijn dat je nog een extra LNB wil plaatsen. Zo kun je door blijven gaan.

 

Met vr. gr. Radenko

Vu+ duo met combi van 4xlnb twin vast en toch draaibaar met 1 schotel

Dreamb 800SE met T55 4x lnb

Geplaatst: (aangepast)

Hallo Duckyduck, 4 Inverto black twin lnb's gaan perfect op een multirail. gebruik voor de astra 1 en 2 gewoon de black multiconnect twin (12,90 Euro) en voor astra 3 en hotbird de black ultra twin (15,90 Euro) . Voor de prijs hoef je het niet te laten, als je online in Duitsland besteld ben je goedkoper uit voor de twins dan hier voor de singles en levering in 3 dagen. Ik heb het zelf ook op een Triax 88 en het werkt perfect

aangepast door freewayboz
Geplaatst:

Nou heb ik steeds begrepen dat die multiconnect overgevoelig is voor regendruppels en bovendien niet een supersterke constructie heeft.

Ik zet er bij Astra 1 en 3 om die reden toch liever Alps-twins op. Twee keer zo duur misschien, maar de kwaiteit is bewezen.

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Geplaatst:

Thanks!

 

Ik had inmiddels al 4x Inverto Black Ultra Twin en 4x Single besteld, we gaan zien hoe het werkt :-)

Als het e.e.a. werkt/niet werkt zal ik hier mijn bevindingen neerzetten.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...