Ga naar inhoud


SABAM auteursrechtenvereniging komt vlg bericht zelf voor de rechter!


Jan Ambers

Aanbevolen berichten

Niet kooser?

 

Volgens onderstaand bericht is er iets grondig verkeerd...

 

 

Auteursrechtenvereniging Sabam is door de raadkamer van de Brusselse rechtbank doorverwezen naar de strafrechter. Sabam wordt beticht van het vervalsen van jaarrekeningen, misbruik van vertrouwen en fraude bij de verdeling van auteursrechten. Ook een gewezen voorzitter van de raad van bestuur en drie voormalige financieel directeurs werden doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De doorverwijzing is het gevolg van een klacht van componist Philippe Delhaye acht jaar geleden. Delhaye was van mening door Sabam benadeeld te worden bij de verdeling van de geïnde auteursrechten. Daarop werd een onderzoek opgestart naar de geldstromen van Sabam. Onder meer zou er met de cijfers zijn geknoeid om de rechthebbende auteurs minder te hoeven uitbetalen, maar ook andere onregelmatigheden zouden aan het licht zijn gekomen. Sabam zegt er het volste vertrouwen in te hebben aan te kunnen tonen geen enkel laakbaar feit te hebben gepleegd. (MH)

 

 

Bron: Express.be

aangepast door Michel
Correcte vermelding
Link naar reactie
Delen op andere sites


Dat zaakje bij Sabam stinkt uren in de wind , maar als je ziet dat de klacht al 8 jaar geleden werd ingediend vrees ik dat ze spelen op verjaring en dus zijn ze " van elk laakbaar feit vrijgesproken " .

Voeg daarbij : hun verloren rechtzaken tegen Netlog , internetproviders ...en de praktijken zoals getoond in het programma " Basta "

Maar wel boetes opleggen aan kindercreches die het wagen een K3 lied te spelen voor de kleintjes .

Groeten , Gene.

Kabel: Orange.

Schotel: Vu+ UNO 4K SE , TVV , Triple Quad

Link naar reactie
Delen op andere sites

sabam verhinderd zelfs,dat bepaalde wii spelletjes niet kunnen verkopen in belgie,omdat ze te weinig auteursrechten krijgen op de liedjes die op die wii spelletje staan.waar gaan we naartoe?

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...