Ga naar inhoud


Wederom anti cardshare maatregel (max 2 SID's): een gerucht of ...


John-Michel

Aanbevolen berichten

Weer grotendeels aannames. Behalve je opmerkingen over kosten van een 2e kaartje is de rest slecht speculatie. CD heeft een monopoly op Sat TV in NL en veel mensen zijn gewoonte dieren. Vinden het dan ook niet een ramp om iets meer te betalen als ze maar niet weer de schotel van het dak hoeven te halen.

 

Deze hele discussie wordt pas interresant wanneer we weten hoeveel mensen Sat kijken terwijl ze een alternatief beschikbaar hebben en wat hun beweegredenen zijn om Sat te kijken.

 

Ik kan mij totaal geen voorstelling maken van hoe groot deze markt nu eigenlijk is.

 

Helaas zijn dit geen aanames meer. Waar ik woon hadden we in het verleden geen kabel en daarom waren ze op de schotel aangewezen. Sinds 2000 hebben we hier in de kern volledig kabel liggen maar buiten de kernen niet. Na de verandering van MPG2 naar MPG4 en weer het vervangen van ontvangers zijn velen al afgevallen en overgestapt naar Digitenne. Nu de kaarten beperkt worden en ik uit destijd hobbymatig wat schotels hier in de omgeving heb geplaatst, krijg ik de laatste maanden steeds meer vragen over het feit dat de smarwi niet werkt en dan alle ontvangers (gemiddeld 3 in de woningen) dan ineens geen beeld meer geven.

Contact met canaal digitaal is dan ook zeer teleurstellend want ze geven als antwoord schaf maar een tweede-derde kaart aan. Deze zijn nu aan het overschakelen naar IP TV en digitenne erbij voor de andere toestellen en natuurlijk is de Kabelaar ook gelukkig hier.

Zelf heb ik 2 dreamboxen, VUduo, ET9000 en af en toe gebruik ik een Vento200 waar ik tot voor de anticardshare actie zeer tevreden over was en nu na het aansluiten van een extern lijntje ook weer tervreden over ben, maar voor de meeste gebruikers dit een moeilijke materie is en dus afvallen als kijker en andere aanbieders opzoeken. Er worden hier veel schotels afgebroken en de smartkaart met ontvanger wordt zo verhandeld op de bekende internetsites. Er zijn er ook die nog aan de CD gebakjes vastzitten tot zo rond de zomer maar nu al de boel hebben opgezegt.

Over de cijfers van CD kan ik niets zeggen, dit zijn louter feiten uit mijn eigen omgeving.

Feit is ook dat de linuxontvanger zeer beperkt wordt.

Hoeveel klanten CD is verloren door deze actie is of nog verliest is mij ook niet duidelijk daar heb je gelijk in, maar dat het Product wat CD aanbied steeds duurder wordt met steeds minder mogelijkheden is gewoon een feit.

Ik vind het vervelend als het abbo duurder wordt maar als het dan ook nog eens in de mogelijkheden zwaar beperkt wordt sorry, maar ze hebben me eerst binnnen gehaald met een uitbreiding van mijn bestaande pakket en toen ik alles hier lekker had lopen en iedereen overal kon kijken en opnemen wat die maar wilde ging mijn kaart plots op zwart in januari en moest ik een hoop beperkingen in gaan bouwen en de familie dit opleggen, en dit is voor mij ook een feit.

 

Laten we het zo zeggen, de tijd zal bepalen of CD het overleeft. :/

VU Duo 4K se pli 8.1 dvb-c + s / ET 8000 pli 8.1 dvb-c + s / Vu+ Uno 4k se pli 8.1 

Link naar reactie
Delen op andere sites


De schotel verdwijnt meer en meer uit het straatbeeld.

Maar vanuit Turkije valt dit wat moeilijk waar te nemen denk ik zo.

 

Is gewoon logies, de voordelen van satelliet via CanalDigitaal verdwijnen in snel tempo.

Ik verwacht dat er binnenkort wel prijsverhogingen zullen volgen om de omzet daling ten gevolge van minder abonnees op te vangen.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Feit : Kabelaar Ziggo heeft de omzet in het eerste kwartaal met ruim 7 procent zien stijgen.

 

Bron : nu.nl

 

En ook ziggo heeft de prijzen verhoogt maar daar hoor je niemand over.

Logisch dat dan de omzet stijgt toch?!

 

Kunnen we aub weer even on topic: max 2 chid gerucht of feit?

aangepast door theparasol
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gerucht ontstaan door ondeskundig gebruik en configuratie van softcams.

 

Ik gebruik een Aston cam. Met enige regelmaat heb ik een probleem als ik 2 zenders opneem en dan van dezelfde beam een derde wil zien. Ra ra hoe kan dit?

Astra 1 zit bij mij op  31,5°E,  28.2°E, 19.2°E
Astra 2 zit bij mij op 19.2°E, 28.2°E
Astra 3 zit bij mij op 23.3°E,23.5°E

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er staat mij nog steeds bij dat CDS met één masterontvanger en twee slaveontvangers op de markt zou komen waarvoor je slechts 1 hoofdkaart zou nodig hebben, maar nooit meer iets van vernomen, iemand anders wel?

Ga ik later invullen, de oude info klopte niet meer.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gebruik een Aston cam. Met enige regelmaat heb ik een probleem als ik 2 zenders opneem en dan van dezelfde beam een derde wil zien. Ra ra hoe kan dit?

Beperking / bug van de Aston.

Immers als het een kaart issue was moet je met een softcam hetzelfde issue moeten hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

We kunnen beter het onderwerp van deze draad veranderen in "wat is de positie van Canaal Digitaal ten opzichte van andere aanbieders van DVB"

 

De oorspronkelijke vraag van deze draad is allang beantwoord: een gerucht.

 

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...