Ga naar inhoud


België 3 op komst?


rolandroland

Aanbevolen berichten

Op de schotel zal het zeer zeker komen. Maar hoe zou het met Digitenne vergaan? Hoeveel ruimte is er nog over op de DVB-T band?

 

 

KABELAARS ONDERHANDELEN OVER NIEUW DERDE VLAAMS TELEVISIENET

 

 

Nu er definitief een derde Vlaams publiek tv-net gaat komen, laait in Nederland de vraag op of dit nieuwe tv-kanaal ook bij Nederlandse tv-aanbieders beschikbaar komt. De onderhandelingen hiervoor zijn inmiddels begonnen.

 

Op het moment dat in Nederland wegens extra bezuinigingen het derde publieke net wellicht op de tocht komt te staan, gaan onze zuiderburen juist met een derde tv-net beginnen. Op dit derde televisienet Ketnet komen hoofdzakelijk programma’s gericht op kinderen en jongeren. Het huidige tweede publiek tv-kanaal Canvas/Ketnet wordt ontkoppeld. Hierop zijn naast de Canvas-programma’s ook sportevenementen te bekijken.

KABELAARS

 

Kabelaars in Nederland zijn na het bekend worden dat het derde Vlaamse tv-net er definitief komt, gestart met onderhandelingen om dit tv-kanaal te kunnen doorgeven. Enige weken geleden maakte woordvoerders van Ziggo en UPC – de twee grootste kabelbedrijven van Nederland – al bekend dat deze bedrijven in de startblokken staan om met de VRT de onderhandeling over doorgifte te beginnen. Nu de knoop is doorgehakt, staan concrete onderhandelingsgesprekken in de agenda.

 

 

CANALDIGITAAL

 

De kans is zeer groot dat ook CanalDigitaal het derde publieke Vlaamse tv-net gaat aanbieden. CanalDigitaal maakt onderdeel uit van het Luxemburgse bedrijf M7 Group S.A. Dit bedrijf is ook eigenaar van de Vlaamse tv-aanbieder TV Vlaanderen. TV Vlaanderen gaat het derde Vlaamse tv-net in ieder geval aanbieden. Omdat CanalDigitaal en TV Vlaanderen via dezelfde satellieten uitzenden en men nu al veel tv-zenders via dezelfde satellietruimte deelt, lijkt de doorgifte van het derde Vlaamse tv-net bij CanalDigitaal een inkoppertje.

 

 

Bron: http://www.Bron: Totaal TV/nieuws/8243/Kabelaars_onderhandelen_over_nieuw_derde_Vlaams_televisienet.html

Link naar reactie
Delen op andere sites


Mee eens. Er is al vaker discussie gevoerd over kanalen die niemand boeien, dat is zinloos. Ik denk dat het goede kwaliteit televisie voor kinderen is en het wordt weggehaald uit een bestaand pakket. Als de toren van Smilde weer draait kan het kanaal ruilen met RTV Drenthe tijdelijk. Als de kabelaars het in een betaal pakket zetten is er misschien nog kans op nieuwe klanten ;).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar kom je ver mee in deze wereld. Ik kijk niet dus een ander moet er ook niet naar kijken.

Voor mijn kinderen mag hij er zeker komen.

Daar kom je ver mee in deze wereld. Mijn kinderen willen er naar kijken dus moet een ander er ook maar naar kijken. :grin:

Mee eens. Er is al vaker discussie gevoerd over kanalen die niemand boeien, dat is zinloos. Ik denk dat het goede kwaliteit televisie voor kinderen is en het wordt weggehaald uit een bestaand pakket. Als de toren van Smilde weer draait kan het kanaal ruilen met RTV Drenthe tijdelijk. Als de kabelaars het in een betaal pakket zetten is er misschien nog kans op nieuwe klanten ;).

Inderdaad zinloze discussie waar niet uit te komen is. Als er niemand zou kijken zouden die kanalen vanzelf ophouden te bestaan. Dus voor iedere TV zender zijn er kijkers te vinden, voor de ene wat meer dan voor de andere.

aangepast door EdjeKroketje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is nu nieuwe kanaal ontstaan doordat TV Drenthe er tijdelijk weer aan toegevoegd is. KPN had eigenlijk nadat de Request van 3FM zender en later Cultura 24 (Top 2000 van Radio 2) eigenlijk gelijktijdig kunnen doorgeven.

 

1. TV Drenthe Tijdelijk vervolgens verdween dit kanaal in serious request van 3 FM 101TV. Vervolgens werd het Top 2000 van Cultura. Toen de Top 2000 afgelopen was sliepen ze nog bij KPN, want vervolgens werd er gewoon nog Cultura 24 op uitgezonden. Dit kwam ten einde en het werd opeens een informatie kanaal over Digitenne. Nu hebben ze een nieuwe zender aan toegevoegd voor TV Drenthe Tijdelijk. < Ze hadden op dat moment nieuwe zender al kunnen toevoegen met daarop TV Drenthe toch?

 

De onderliggende vraag welke ik had was eigenlijk: Hoeveel capaciteit heeft Digitenne nog voor nieuwe zenders?

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de Nederlandse wet is vastgelegd dat de Vlaamse publieke zenders moeten worden doorgegeven, dus KPN Digitenne zal ruimte moeten vinden en gaat vast ten koste van iets anders, want er zijn nog geen concrete plannen om over te gaan op MPEG4 of welke techniek dan ook.

Groet, André

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

In Totaal TV staat het volgende vermeld (link http://www.Bron: Totaal TV/nieuws/8890/VRT_Ketnet_niet_bij_Digitenne.html _)

 

 

VRT Ketnet niet bij Digitenne

Het nieuwe VRT tv-kanaal Ketnet komt definitief niet op het televisieplatform Digitenne van KPN beschikbaar. KPN heeft dit in een brief aan Digitenne-abonnees laten weten. Of Ketnet wel bij KPN Interactieve TV in het zenderaanbod komt is niet bekend.

 

 

Digitenne kampt met een beperkt beschikbare bandbreedte. Hierdoor is het zenderaanbod beperkt tot slechts 25 tv-kanalen. Als KPN Ketnet bij Digitenne had willen doorgeven zou één van de huidige tv-zenders uit het zenderaanbod moeten sneuvelen. Om dezelfde reden wordt via DVB-T – zoals het uitzendplatform waarop Digitenne te ontvangen wordt genoemd – geen HD-kanalen aangeboden.

Geen Ketnet vanaf 14 mei

KPN laat de Digitenne-abonnees weten dat men vanaf 14 mei niet meer naar Ketnet kan kijken. Ketnet start weliswaar op 1 mei al op een eigen tv-kanaal maar in de overgangsperiode van 1 tot 14 mei kan men de programma’s van Ketnet nog op het huidige gecombineerde tv-kanaal Canvas/Ketnet bekijken. Vanaf 14 mei gaat Canvas 24 uur per dag op het gecombineerde tv-kanaal Canvas/Ketnet uitzenden.

 

Voldoende kinderzenders

KPN onderbouwt de keuze om Ketnet niet te gaan doorgeven door aan te geven dat er een voldoende aanbod van kinderprogramma’s via Digitenne aanwezig is. KPN geeft via Digitenne de kinderkanalen Nickelodeon/TeenNick, Kindernet, Disney XD en Cartoon Network door.

 

Onduidelijkheid over Interactieve TV blijft

Het is onduidelijk of Ketnet vanaf 1 mei wel bij KPN Interactieve TV te zien is. KPN en Glashart Media – dat via glasvezelnetwerk tv- en radiodiensten levert – hebben richting de abonnee nog niets over de eventuele toevoeging van Ketnet laten weten. Ook op vragen van Totaal TV hebben beide bedrijven nog geen antwoord gegeven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op de site van KPN staat het bij vragen en antwoorden: http://kpn-customer.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/15783

 

Als Canvas nu naar een nieuw kanaal was gegaan had Digitenne dan Ketnet doorgegeven? De reden om Canvas te behouden is het feit dat Ketnet eruit stapt? Een ander idee zou nog zijn dat KPN zelf het kanaal deelt, een vaker gebruikte truc om capaciteits problemen op te lossen. Ik ben benieuwd hoeveel zendtijd Canvas overdag gaat vullen. Na het uitschakelen van TV Drenthe landelijk zal duidelijk worden of het een keuze of een capaciteit probleem is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...