Ga naar inhoud


Humax en Dolby digital (daargaanweweer!!!)


Bink

Aanbevolen berichten

Jaja, ik weet dat er hier al veel over gediscussieerd is, maar dit specifieke probleempje is nog niet eerder ter sprake gekomen:

 

Let op: ik hang een Humax aan een Denon Dolby Digital-versterker (middels een glasvezelkabel). Nu krijg ik op Pro7 bij een film die in DD wordt uitgezonden, keurig signaal op de versterker (ook op de Premiere's, maar daar kan ik natuurlijk officieel niet naar kijken).

 

Echter.... er komt alleen maar signaal door de voorste 3 speakers, de achterste twee krijgen geen, of nauwelijks geluid.

 

Waar ligt dit aan?

Aan de uitzending? De software in de Humax (2002G)?

 

Het kan niet aan de versterker liggen, heb alles geprobeerd...

 

Wie weet 't?

 

Bink.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb je bij menu-instellingen wel dolby-digitaal op on staan??? <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

Dan zou 't toch moeten werken!!!! <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

......

 

 

Hij moet gewoon 5.1 doorgeven.

<img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik maak soortgelijke dingen mee. Het komt vaak voor dat de Humax DD aangeeft (van DD stereo heb ik nog nooit gehoord), maar dat er absoluut geen geluid is. Ik moet dan het normale geluidskanaal selecteren waarna de boel gewoon Dolby prologic wordt.

 

Soms geeft de Humax DD aan maar kan de versterker niet bepalen welk signaaltype het is. Het beeld van de Humax begint dan te knipperen. Ook nu weer overschakelen op andere geluidskanaal.

 

Als de boel het wel doet betwijfel ik of er werkelijk een DD film wordt uitgezonden. Van een kostuum drama hoef je geen spectaculaire geluidseffecten te verwachten toch? Dus heb je ook geen geluid uit je achter speakers.

 

Kortom, de satboeren maken er een behoorlijke puinhoop van. Ik zou even wachten tot er een echte spektakel film wordt uitgezonden in DD en dan kijken of je wel geluid hebt.

 

Suc6

 

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...