Ga naar inhoud


Versterken van WLAN Internetsignaal: Hoe?


Aanbevolen berichten

M'n vriend die net over de streep^in Wallonie woont werkt via Belgacom voor internet, maar da gaat ontzettend traag en slecht, desondanks ie voor ADSL betaalt.

Zijn dochter woont 3 à 500m verder in Vlaanderen en heeft Telenet en da werkt goed. Telenet wil de lijn niet doortrekken omdat ze dan in Walonie ligt...En de waalse tegenhanger (internet) werkt meer niet dan wel...

Kan ie bij z'n dochter(bij Telenet) een draadloze modem zetten met een direktieve antenne en bij hem ook een draadloze moden met richtantenne? (A la I-Pad met een direktieve antenne)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Zoek even op "WiFi bridge"... Er bestaan modellen die eruit zien als een vlakke antenne die je dan op elkaar uitricht (zichtverbinding!! Dus misschien op de schoorsteen), en daar dan met een netwerk kabel naar toe gaat. Aan die kabel kan je bij je vriend dan een access point aansluiten. Wel de "buiten" verbinding zo goed mogelijk (laten) beveiligen...

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij moet dit met een beetje router met alternatieve firmware geen probleem zijn in combinatie met een richtantenne. Kijk eens op een_of_andere_veiling_site, daar zijn diverse sets/oplossingen te vinden.

Greetz

 

Mr|Repel

 

There are 10 kinds of people in the world

Those who understand binairy and those who don't

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb dit soort situaties al veel meegemaakt, maar wifi voor 500 m hoeft toch geen probleem te zijn. Heb hier zelf 20 km.

Weet niet of ik een fabrikant kan noemen, dus geen winkel, neem anders kontakt met mij op via pm.

System Administrator (niet van deze site)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanuit een andere hoek bekeken : die klant zou misschien eens het profiel van zijn lijn moeten controleren. Als hij werkelijk nog ADSL heeft kan hij misschien een upgrade vragen bij Belgacom naar VDSL2.Dan zou zijn snelheid al een pak hoger liggen. Vaak is die ingreep ook gratis.

 

Vraag hem eens dat hij een speedtest doet op speedtest.net met een server in BXL of Mechelen. Dat zou al iets meer vertellen over hoe slecht zijn connectie wel is. Eventueel de test uitvoeren wanneer de pc of laptop verbonden is met de modem met een kabeltje.

Met ADSL zou de wifi goed moeten kunnen volgen. De snelheid is op zich niet zo hoog dus daar kan niet al te veel verlies op zitten.

Hij zal wel nog een BBox1 hebben ook. De BBox 2 schijnt op een paar vlakken beter te presteren en die box krijgt hij van BGC van het moment dat hij een VDSL2 profiel heeft.

aangepast door haelewyn
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...