Ga naar inhoud


tf4000 overleden; en de hd?


habibi

Aanbevolen berichten

Mijn buurvrouw heeft al jaren een tf4000 en die lijkt nu overleden. Wellicht is er nog wat aan te doen, maar het feit blijft dat het een antiek exemplaar is. Ik heb haar dus geadviseerd te vervangen. Maar nu is de hd gevuld met programma's die ze wil bewaren. Vooropgesteld dat de hd niet kapot is, is er dan nog iets te redden van die opgenomen programma's? Is er een converter om die files om te zetten naar dvd of zo?

Loewe concept l26 met dvb-s, triax 78, 4 lnb's met switch (astra 1,2, 3 twin en hotbird single), Xtrend ET9000 met openpli 2

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dit is misschien zelfs nog een betere oplossing. Dan haal je de harde schijf uit de topfield, plaatst deze in een externe behuizing en sluit het aan op je PC. Daarna kun je heel snel, veel sneller dan via de USB van de Topfield, de bestanden overhalen naar je PC.

TMS SRP-2410 (fw. 29-09-2011), 500GB HD, Aston CAM 1.03 (fw.2.26)

Ontvangst van: Astra1, 2 en 3 en Hotbird

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier staat ToptHDRW, en dit is misschien zelfs nog een betere oplossing. Dan haal je de harde schijf uit de topfield, plaatst deze in een externe behuizing en sluit het aan op je PC. Daarna kun je heel snel, veel sneller dan via de USB van de Topfield, de bestanden overhalen naar je PC.

TMS SRP-2410 (fw. 29-09-2011), 500GB HD, Aston CAM 1.03 (fw.2.26)

Ontvangst van: Astra1, 2 en 3 en Hotbird

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Een TopfieldHD is geformatteerd als een FAT24 schijf. Windows kan alleen FAT32 of NTFS lezen. Dus als je een TopfieldHD via USB aan sluit zal Windows deze niet herkennen.

Daarvoor heb je het programma TFcopy nodigç te downloaden vanaf de website van Topfield. Wanneer je dit programma opstart kan TFcopy de aangesloten HD lezen en omconverteren naar een zogenaamd RAW of TS bestand. Deze kunnen met behulp van een speciaal programma zoals ConvertXtoDVD naar een DVD worden gezet. Deze DVD kan dan normaal in een DVD speler worden af gespeeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...